Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Monday Mantra: ”Stay Calm” ❥


God jul finast ni! Jag hoppas ni har haft några härliga och kärleksfulla dagar ❥ Veckans Monday Mantra kom upp mycket senare än vanligt för att jag sov ut, tog en lång dusch, hade spa i badrummet och har börjat baka bröd… Jag kör helt klart på veckans Monday Mantra redan… ”Stay Calm”. Jag tänkte att ni säkert gör samma sak, chillar, myser eller sover. Men nu så, nu är veckans mantra här.

Ni känner nog alla till all quotes med ”Keep calm and.. bla bla” det har ju lite blivit en grej. Men just ”Calm” är ett så himla fint ord tycker jag och det står för så himla fina saker. Och det är något som jag behöver påminna mig om ofta. Och just nu i juletider när tiden lixom lite stannar upp. De flesta är lediga, det är sällan nya projekt kommer in, allt går ju lite på halvfart. DÅ är det ett perfekt läge att omfamna det här tillfället med att stay calm..

Att Stay Calm betyder för mig två saker. Båda att hålla sig lugn, vila och att rent fysiskt komma ner i varv. Detta är det jag behöver jobba en hel del på. Att inte alltid vara i full fart och göra 70 olika saker samtidigt.. Jag har ju alltid varit väldigt aktiv och haft flera saker på gång men senaste åren har det bara blivit mer och mer vilket har gjort att jag verkligen förstår vikten av att Stay Calm. Den här julen har jag nästan inget planerat. Ja, okej jag ska skriva klart min bok och det låter ju kanske lite galet MEN för mig är det en fröjd att bara ha EN sak att fokusera på. En sak som jag kan göra på samma ställe. Jag ska bara sitta hemma och skriva. Det är verkligen en calm grej för mig. Mer likt mig hade varit att boka in tio olika grejer varje dag och flänga runt som en galning. Och såklart kommer jag inte kunna skriva dygnet runt utan jag kommer behöva pauser men då ska jag försöka ha veckans mantra med mig och inte boka upp för stora planer.

Den andra delen av Stay Calm känner jag att jag har med mig på ett bra sätt men även den sidan behöver såklart träna på. Det handlar om att Stay Calm på det psykiska planet. Att inte hetsa upp sig över småsaker, att inte älta gamla grejer, att inte tänka så mycket om vad andra tänker och tycker.. Alltså att ha ett balanserat tankesätt. Att känna att det är okej. Att allt inte hela tiden är så allvarligt. Att det inte är hela världen om något inte blir som man tänkt sig, skit samma, det löser sig. Vissa delar av detta har jag varit bra på så länge jag kan minnas. Som att tänka ”jaja, det blev inte så bra som jag trodde men men vad gör det egentligen?!”. Men vissa delar av den här sidan av att Stay Calm behöver jag verkligen jobba på.

Och jag tror vi alla skulle må bra av att ha ett mer calm mindset. Att inte ta sig själv och saker som händer på så stort allvar. Att låta vissa saker bara sköljas över än utan att fasta. Att bara låta visa saker få vara som dom är även om dom inte är så perfekta som vi vill ha dem. Det för mig är att ”Stay Calm”. Även om vi har massa saker att göra fysiskt så kan vi vara lugna psykiskt. Det går! Jag får absolut inte alltid till det.. Det vet vi ju alla. Men det händer. Det händer att jag har skitmycket att göra, mina todo-listor tar aldrig slut, jag har deadlines jag inte vet om jag kommer hinna hålla, jag har samtal och sms som väntat för länge MEN jag lyckas behålla lugnet. Jag lyckas se klarsynt och ta en sak i taget. Jag kan ha asbråttom till bussen, springa som en galning MEN inte känna mig stressad. När det händer känns det som magi. Förstår ni skillnaden?

Jag vill känna så mer ofta och tror att ni håller med mig på den punkten? Därför har vi ”Stay Calm” som veckans Monday Mantra. Ta den här lugna veckan som tillfälle att öva på detta för det kommer vara tuffare sen när vardagen är tillbaka på 100% igen. Men då har ni ett försprång om ni har detta med er 🙂

ÄLSKAR den här bakgrunden (snodde den från Pinterest men la till lite fler bakgrundsfärger). Ha den som bakgrund på telefonen eller datorn för att bli påminda om veckans Mantra. LOVE J!!

Om ni vill spana in tidigare mantran gör det – HÄR! ❥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Kommer du fortsätta med monday mantra 2018? Har upptäckt din blogg ganska nyligen och jag älskar den. Framförallt yoga, meditation och monday mantra-inläggen. Så bra för mig som har tappat tråden lite under året som har gått, håller tummarna att det kommer fortsätta mer i det temat nästa år. Så fint med inspiration som uppmuntrar andra till att mår bättre och trivs bättre med sig själva ?. Gott nytt år på dig! Kram!

  Karin 2017-12-31 21:23:29
  Svara
 • Fantastiskt inlägg med massor av fin inspiration som alltid! 🙂
  Tack för att du skapar magi varje dag :)!

  Var är den söta lilla giraffen från (i fönstret)? 🙂

  Alice 2017-12-26 14:06:20
  Svara
 • Josefin! Tusen tack för en härlig blogg, behövde verkligen verkligen bli påmind om just Calm, idag.

  En fråga till, tröjan på den första bilden, var kan man få tag på den? Känner att jag MÅSTE ge mig själv den i julklapp om det är möjligt.

  Kram!!

  Julia 2017-12-25 23:22:58
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Åh fint!! tack 😀 Den kommer från Gina, köpte nyligen så borde finnas i butik 🙂 Kram!!

   josefindahlberg 2017-12-26 00:05:01
   Svara
 • You look beautiful as always!where is your light sweater from?

  Cornelia 2017-12-25 21:15:48
  Svara
 • your are so beautiful;)!where is your sweater from?

  Cornelia 2017-12-25 19:38:25
  Svara
 • Ska på min första yogaresa i januari, hade gärna läst om vad man bör tänka på inför första resan, boktips, packning osv 🙂

  Sarah 2017-12-25 12:47:58
  Svara
Josefin Dahlbergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!