Du är inte ensam om att ha magproblem ❥

I reklamsamarbete med Valio

I förra veckan var jag på en superhärlig frukost som Petra bjöd in till tillsammans med Valio för att smaka deras nya Yoghurtserie "Valio Gefilus" som är produkter med den unika bakteriekulturen Lactobacillus rhamnsosus GG som stannar länge i magen. Och som är galet god. Min favoritsmak är Persika! Under frukosten fick vi också en förkik på Valios stora magrapport för 2017, en undersökning som i år görs för tredje gången för att återkommande mäta maghälsan bland Sveriges befolkning. Men också för att öka medvetenheten kring de magproblem som människor i Sverige lider av.

Petra berättade om hennes magproblem som hon mer eller mindre haft hela sitt liv. Och jag kände igen mig i mycket hon sa. När jag var liten hade jag ofta problem med magen. Mamma tog mig till vårdcentralen flera gången utan att vi fick reda på vad det var. När jag gick i högstadiet fick jag reda på att jag var laktosintolerant och sen jag började med laktosfria produkter har mina magproblem helt klart blivit bättre. Men eftersom jag äter ganska obalanserat (på olika tider och blandar nyttig mat med mycket godis och snabbmat) så upplever jag ofta att min mage är svullen och kan ha lite magknipskänsla till och från. Känner du igen det? Tydligen är vi lågt ifrån ensamma om det här. I Valios magrapport visar det sig bland annat att var fjärde ung kvinna har magproblem varje vecka! Läs mer om vanliga magproblem och annan intressant info om magen på LugnaMagen.nu

Robert Brummer, professor i gastroenterologi och klinisk nutrition vid Örebro universitet var på plats för att gå igenom olika delar av rapporten för oss och förklarade en hel del om det är med magen. Framförallt hur viktig den är för oss. Både när det kommer till vår energi, vårt immunförsvar men också för vår psykiska hälsa. Tydligen finns det ofta samband mellan obalanserad mage och psykisk ohälsa. Så otroligt intressant! Efter det här morgonen blev jag verkligen taggad på att styra upp min kost mer. Tack för inspirationen!

Väldigt härligt gäng också. Så härlig start på dagen med god och nyttig frukost tillsammans med härliga människor. Underbart!

Det var fullproppad med proffsiga personer på ämnet på plats den här morgonen. PT-Fia var också där för att dela med sig av information från Magrapporten ® och personliga berättelser.

Såklart var jag tvungen att fota denna magiska frukost. Härliga frukostbilder är ju lite av en favorit för mig!

Så här blev bilden som jag la upp på Instagram. Tack Valio för en härlig morgon med supervettig information! Glöm inte att spana in Valio Geflius nästa gång du är och handlar! Puss J

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!