Så hittar du din inre guide ★

Jag har ända sen jag var liten haft en stark känsla av vad jag ville bli. Jag visste först att jag ville bli inredningsarkitekt och sen var jag säker på att jag skulle bli programledare. Jag trodde till 100% att detta skulle ske och pratade mer om ”vad” jag ska göra för program som programledare snarare än ”om” jag skulle bli programledare. Jag visste ju att det var det jag ville bli så då var det ju bara att göra det?

Men så dök det upp massa andra saker på vägen som gjorde det svårt för mig att fortsätta se mitt mål så klart och tydligt. Min sikt blev sämre och sämre och till slut gick jag helt vilse och visste inte åt vilket håll jag ska ta mina första steg. Det som hände var att jag höll på att bli vuxen och med det kommer ju en hel del grejer. Ansvar, tänka realistiskt, bli dömd, rädslor. Mitt tankesätt som jag hade som barn att vara orädd och tro på att jag kunde blir vad jag ville var utbytt mot tvivel på min egen förmåga och rädslor om att misslyckas. Och det tror jag inte att jag är ensam om, eller det vet jag att jag inte är, tyvärr.

Vi är många som har vuxit ifrån våra drömmar som barn och i stället ha drömmar som man ”bör” ha eller som är realistiska. Men varför då egentligen? Jo, för att vi är rädda att misslyckas. Vi är rädda att bli dömda av andra. Men ska våra liv och våra drömmar verkligen vara styrda av dessa två grejer? Nej, det tycker inte jag. Jag vägrar att leva ett liv som är styrt av rädslor, både av att misslyckas och av vad andra människor tycker och tänker. För några år sen förstod jag HUR styrd jag egentligen var av detta och det fick mig att ta ett beslut om att sluta bry mig. Om att göra allt jag kan för att själv välja mina drömmar, hitta de drömmar som känns rätt i mitt hjärta, i min mage – INTE utifrån vad andra tycker och tänker.

Och en sak som jag måste flika in med att alla andra inte tycker och tänker så mycket som vi tror. Alla har lixom fullt upp själv med att tänka på vad alla andra tycker och tänker så de hinner inte tycka och tänka så mycket om det du gör. Och om de skulle göra det och säga till dig vad du bör och inte bör göra – måste du lyssna på det? Nej.

Och det är precis det det här inlägget handlar om, att INTE lyssna på vad alla runtomkring dig säger utan att lyssna inåt, lyssna på dig själv. För jag tror att vi alla egentligen vet vad vi vill. Vi har en inre guide inom oss. Men jag får ofta frågor från er om ”hur får man reda på vad man egentligen vill?” eller ”Hur vet man vad man drömmer om?”. Jag tror att det är frågor som många känner. Och jag tror att de frågorna finns för att man är bättre på att lyssna utåt än inåt. Vad är trendigt? Vad gör alla andra? Hur ser drömlivet på Instagram ut? Kommer folk tycka jag är töntigt som vill göra det här? Eller konstig för jag vill göra det här? Jag tror att dessa frågor blockerar oss från vår inre guide.

Jag själv hade många saker som blockerade mig från att höra min inre guides röst. Jag hade lixom byggt upp så många inre hinder av rädslor så jag till slut inte kunde göra min egen guide och i stället blev helt vilse i vad jag egentligen ville i livet. Men när jag tog tag i mitt största hinder, mina alkoholproblem, (jag blev nykter) så var det som att ett hinder försvann och jag hörde genom en liten springa ett svag röst som sa åt vilket håll jag skulle gå. Jag spetsade mina öron och försökte mitt bästa för att höra vad den svaga rösten sa och ju mer jag lyssnade, desto mer hörde jag. Och för varje gång jag hade gått i den riktningen rösten sagt åt mig att gå så hörde jag mer och mer.

I dag, flera år senare, och år av att jag lyssnat på många olika sätt känner jag att jag har en stark och tydlig relation till min inre guide. Och det är den starka kontakten som jag att jag sällan känner mig rädd. Rädd för att misslyckas eller rädd för vad andra ska tycka och tänka. Genom att jag har hittat min inre guide och ger den relationen näring genom att göra det jag mår bra av så får jag ett väldigt bra grundmående. Och jag har en rätt så klar vision om vad jag ska göra i livet. Vad min mening är. Och det gör mig mindre orolig och mer lycklig.

Och jag tror att vi alla kan hitta vår inre guide. Om vi lyssnar. Du kanske har känt kontakt med din inre guide när du legat i savasana efter ett yogapass, när du mediterat, ridit eller när du varit på semester och har solen i ögonen eller sand mellan tårna, då kanske du känt den där inre rösten, det inre lugnet om att du är på precis rätt plats eller kanske en vägvisning om vad du egentligen mår bra av. För jag tror att det är otroligt lätt (speciellt i dagens samhälle) att tappa bort sina egna drömmar och i stället haka på andras. Vi får VARJE DAG presenterat för oss hur det perfekta livet ser ut, hur man själv ska se ut, vad man bör göra, drömma om, bo, ha på sig, må och det är klart som fan att det påverkar oss. Och därför behöver vi alla ta vårt egna ansvar och i stället för att lyssna utåt, lyssna inåt.

Och det behöver inte alls vara så svårt. För det betyder inte att  din inre guide bara har funnits i de tillfällen då du känt dens närvaro. Din inre guide har alltid funnit med det men det som hänt under dessa tillfällen är att du har stannat upp och gett din inre guiden en chans att träda fram. Du har alltså alltid tillgång till den OM du stannar upp och lyssnar. Det kan räcka med att sätta dig ner och andas, för vissa kommer den inre guiden fram redan då. För vissa som också byggt upp massa inre rädslohinder krävs kanske mer. Men att sätta sig ner och andas är en bra början. Att meditera är en fantastisk sak att göra för att få kontakt med sin inre guide. Därför mediterar jag nästan dagligen (Haka på mig 5-minuter-meditation-varje-dag-utmaning här!). Det är en väg direkt till min inre kraft och efter min meditation känner jag mig (nästan) alltid mer connected till mig själv och jag känner mig mer trygg i mig själv och säker på vad jag vill.

När du börjar att vända in uppmärksamhet inåt i stället för utåt blir det lättare och lättare att känna av vad din inre guide säger till dig och därmed få reda på vad du egentligen vill göra. OM du är sann mot dig själv så kommer du att känna när du göra något med hjärtat eller hjärnan. När du gör något som gör dig lycklig på riktigt eller när du gör något för att pleasa någon annan eller för att det ”är bra att göra”. För mig finns det MÅNGA exempel där jag upptäcker att jag håller på med något bara för att hålla upp en image eller för at det är ”bra” att göra. Men det ger mig ju ingenting i egentligen som varför ska jag ens göra det?

Så steg ett för att hitta sin inre guide är att rikta din upmärksamhet inåt. Börja kanske varje dag eller avsluta varje kväll (eller båda) med att sätta dig och bara vara med dig själv en stund.

Steg två är att fråga, fråga din inre guide om vägledning. Vilken är den rätta vägen för mig?

Steg tre är att vara sann mot sig själv och att lyssna. Det räcker inte med att du stannar upp när du frågar du måste också stanna upp för att kunna ta emot svaren. För vår inre guide kan inte tränga sig igenom stress, press, negativa tankar, utan det behöver att du stannar upp och ger den en chans att visa vägen. Därför är meditation eller att bara sitta ner med jämna mellanrum ett perfekt sätt att ta emot guidning på.

Steg fyra: testa dig fram! När du börjar känna att din inre guide, din inre kraft vill ta dig i en riktning – gör det! Testa! Lita på att du kan, att du vet vad du vill och att du klarar av att både gå i rätt riktig och kom ihåg att man MÅSTE trampa fel i bland för att hitta rätt. Det har jag gjort många, många gånger!

Steg fem: Ta vara på signs. Jag tror helt klart från signs från universum för jag tror inte att vi bara blir mer i kontakt med oss själva genom vår inre guide utan vi blir också i mer kontakt med universum. Jag tror att vi alla är connectade till universum OM vi öppnar upp för det. Och genom att hitta din inre guide, din mening här i livet så kan du be om signs från universum och genom det få ytterligare vägledning och till och med få det du ber om. Jag tror helt klart på attraktionslagen och det ska jag skriva ännu mer om snart här på bloggen!

Jag tror att jag, du, din mamma, syster, bror, pappa, klasskompis, ex, moster, morfar – ja att alla kan hitta sin inre guide, hitta sin mening OM vi är villiga att öppna upp och jobba för det. För den kommer inte gratis och det tar tid! Men det är SÅ värd det. Tänk att få leva livet med en trygghetskänsla i sätter för att vara orolig, att inte känns sig ensam och att veta vad du drömmer om, vad du vill göra i stället för att känns sig vilsen.

Så häng på och börja med att leta efter svaren inom dig i stället för att fortsätta leta runt omkring dig. Du har allt du behöver för att få kontakt med din inre guide, för att kunna hitta din väg, tro på dig själv och leva det liv som är rätt för dig!

Jag är HELT övertygad om detta! Det är bara att fråga mig om ni har funderingar på detta och dela gärna med er av era egna erfarenheter och upplevelser. LOVE J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Elsker bloggen din! Du inspirerer og jeg synes det er så gøy å utforske mer av det spirituelle, stole på magefølelsen osv. Har gjort mye lignende før, men nå enda mer 😀 Har du hørt den nye podcasten til Girlboss? Self care, heter den, og den tror jeg du også kunne like 🙂

  Nina Fredrikke 2018-01-16 08:17:26
  Svara
 • Så bra blogginlägg ❤ Vet att man inte får allt gratis. Men jobbar på att skall få ett jobb och sen att göra det som älskar på helger till en början och gå kurser ❤ Josefin det skulle vara kul om du kunde uppdatera ibland på din Youtube kanal när du och känner för det ❤❤ ha en underbara härlig vecka ❤❤❤ älskar din blogg ❤❤

  Malin 2018-01-15 11:46:28
  Svara
 • Du är så bra! Jag har i någon månads tid känt mig i ”obalans” med mycket ångest och negativa känslor utan någon egentlig anledning, därför är det svårt att göra något åt dessa känslor när det liksom bara finns där ändå (även om det säkert kan finnas något djupare in som anledning). Men, dina inlägg hjälper mig lite i taget åt rätt riktning, så tack för det! <3
  Jag vill också dela med mig om en sak som brukar hjälpa mig väldigt mycket när jag känner mig orolig inför något, ofta är man orolig och sänker förväntningarna på något för att inte riskera att bli besviken. Men det blir man ju ändå om det inte går bra, därför är det helt onödigt att oroa sig. Istället är det bättre att vara glad och positiv, för även om något inte blir som man tänkt sig så har man i värsta fall varit "glad i onödan", och det är ju väldigt mycket bättre än att ha varit orolig i onödan? Plus att det ju aldrig är onödigt att vara glad, för då har man ju mått bra i den stunden! Blev lite flummigt, men du förstår säkert! Don't worry, be happy helt enkelt haha

  Tilda 2018-01-15 07:44:12
  Svara
  • Svar på Tildas kommentar.

   Åh va fint <3 Tack för att du delar med dig!! Så glad att jag kan finnas för att hjälpa och peppa <3 Och JA! Håller helt med! Jag är gärna glad i onödan :)) Haha KRAM!

   josefindahlberg 2018-01-15 10:37:03
   Svara
 • You look so beautiful?!love your shirt,where is it from?

  Cornelia 2018-01-15 02:50:02
  Svara
 • Känner igen mig så i allting du skriver!!!! Tror stenhårt på LOA, inre och universums guidning. Också alltid bara ”vetat” vad jag ska göra men låtit folks åsikter kommit ivägen innan jag insåg att de är totalt oviktiga. Tack för att du inspirerar och sätter ord på vad jag känner och alltid tänkt. Kram.

  Lina 2018-01-14 22:53:24 http://nouw.com/skantz
  Svara
 • Hei Josefin! Elsker bloggen din, takk for all inspirasjon du gir meg å andre ?? Lurer på hvor dine fine halsbånd er fra? ⭐️?

  Alicia 2018-01-14 22:38:45
  Svara
  • Svar på Alicias kommentar.

   TACK <3 <3 Det är lite olika men dessa kommer från Mango och det med stjärnor köpte jag på "Merci" i Paris <3 Kram

   josefindahlberg 2018-01-15 10:37:46
   Svara
 • Du har så rätt! Attraktionslagen = <3<3<3!!!

  saaraleo @instagram 2018-01-14 21:54:25
  Svara
 • Åh herregud! Sitter just nu på tåget på väg hem till Sundsvall från Stockholm och fick en panik-download. (Har mens så jag vet att de går över) men så gick jag in på bloggen din via instagram, och jag läser igenom stegen.. När de står att jag ska lyssna på min röst så säger den direkt att jag ska bo i Stockholm (vilket jag kommer göra om 2 veckor ca) att de är rätt, känner de på magkänslan. Sen kollar jag upp. Hastighet 111 och vagn 3. Jag är såld på siffror och deras betydelse – 1: manifestation – ha positiva tankar och förverkliga drömmar 3: mind, body and spirit (kort sagt). Skrattar för mig själv när jag ser de, och fortsätter läsare vidare och de första jag läser är ”signs”. Allt blev bara BOOM BOOM BOOM från univesum!! Sitter nu med ett leende på läpparna o har helt glömt att jag mådde bajs för 10 minuter sen ???✨?❤️?

  Ebba 2018-01-14 21:48:55 http://www.devote.se/ebbmo
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Meeeeen åh MAGISKT!!! Fy fan va underbart! TACK för att du delade med dig om detta <3 Följ den inre rösten!!! KRAM!

   josefindahlberg 2018-01-15 10:38:47
   Svara
 • Jag känner verkligen igen mig i det med att gränslöst tro att jag kan bli vad som helst och sedan ge upp dröm på dröm, jag är 15 och typ i hela karusellen. Först var jag fast besluten vid att bli artist, jag skulle sitta i tv-soffor och säga att jag sjungt innan jag kunde prata typ, trodde jag innan jag insåg att jag sjunger extremt falskt. Sedan var jag fast besluten vid att jag skulle bli löpare, vilket jag också fick ge upp. Just nu vill jag sattsa på entrepenörskap, så vi får väl se var jag slutar. ? Jag tror iallafall att prova sig fram är viktigt för att ta reda på vad en vill ?

  Linn M 2018-01-14 21:32:03
  Svara
  • Svar på Linn Ms kommentar.

   Jaaa, exakt! Man får prova sig fram och se vad som känn RÄTT på riktigt! Och kom ihåg att du är ung, du har massa år på dig 🙂 Försök ha så kul du bara kan nu, för glädje tror jag är det bästa sättet att komma på rätt spår 🙂 <3 KRAM!

   josefindahlberg 2018-01-15 10:40:09
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!