Därför dricker jag inte alkohol – alls!

IMG_0951 IMG_0952 IMG_0954

Den här månaden gör jag comeback i CHIC (För er som inte vet jobbade jag som modereporter för Chic under förra året) Men den här gången är jag med i CHIC Magasin av en helt annan anledning. Jag berättar nämligen om något jag inte delat med mig av tidigare. Att jag inte dricker alkohol – alls!

Många er tänker nog ”har hon aldrig provat att dricka alkohol?” Och jo det har jag, det har jag verkligen! Men jag tillhör dem som inte kan kontrollera alkohol. Ända sen jag började att dricka i högstadiet har jag reagerat annorlunda på alkohol än vad mina kompisar gjorde. Jag blev alltid fullast, gjorde alltid bort mig, flörtade med fel killar, gjorde saker jag Aldrig skulle gjort nykter. Ja, listan kan göras lång! Och det blev bara värre och värre med tiden.

Men för fyra år sedan drack jag för sista gången. Det kanske låter lätt att bara sluta sådär Men det var det inte!

Läs mer om min story i nya numret av CHIC.  Jag tänkte även skriva en länge text om det här här på bloggen inom en snar framtid. För mig är att vara nykter det viktigaste i mitt liv. Allt bra jag har i livet idag har jag fått under de åren sen jag slutade dricka.

#lovelife

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Stort. Tack för din öppenhet.

  Thomas 2014-05-22 04:49:54 http://None
  Svara
 • <3

  Tilda 2014-05-21 21:36:47 http://tilda.damernasvarld.se
  Svara
 • Starkt av dig! Ser up till dig Josefin 🙂 U go girl!!

  Alice 2014-05-21 13:10:57 http://None
  Svara
 • Så fint av dig att dela med dig av din berättelse! Jag känner verkligen igen mig själv i det du skriver, 9 gånger av 10 går det bra när jag dricker med den där tionde gången händer sånt jag inte hade planerat eller gjort nykter… Jag låter nästan alltid bli att dricka i sociala sammanhang eller egentligen alls överhuvudtaget, dels på grund av min rädsla för att göra något jag ångrar men också för att de flesta tror att jag är full på fest även när jag är nykter haha, mitt höga skratt och min sjuka humor är knappast klassade som normala :P. De hälsoeffekter man får av att låta bli drickandet är ju dessutom fantastiska, så skönt att kunna ta en långpromenad med hundarna (har två :)) på söndagsmorgonen när många andra ligger bakis hemma. Älskar dig blogg för övrigt, du är en fantastik inspiration och en bra förebild!

  Felicia 2014-05-21 12:11:00 http://None
  Svara
 • Vad starkt av dig att berätta och vad roligt att du tagit det beslutet!det viktigaste är att det fungerar för dig. Kram

  Kattis 2014-05-21 01:41:13 http://www.sadnesstheory.com
  Svara
 • Va duktigt av dig 🙂

  fashiondreamzz 2014-05-21 00:02:08 http://fashiondreamzz.com
  Svara
 • Åh Josefin vad tacksam jag är för att du delar med dig!!!
  Jag slutade dricka av samma anledning -nykter sedan 2 år tillbaka – och känner mig så sjukt annorlunda alla anda 22+are…det känns som att jag på något vis måste avstå fester, middagar och sociala tillställningar för att alla andra tycker att man är tråkig som inte dricker… Har du känt så? Hur får du din livsstil att fungera med alla andras livsstil?
  Tack tack tack för att du delar med dig, guuud vad det gav mig hopp en liten tisdagskväll som denna.
  STOR KRAM!!!

  Matilda 2014-05-20 23:55:54 http://None
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej Matilda, tack för att du delar med dig!! Vi behöver bryta samhällets bild. För mig har det gått i perioder, ibland har det gått jättebra att gå på fester och mingel men ibland har det känns jobbigt och svårt. Men i dag känner jag mig säker på min sak och jag vet att jag INTE KAN dricka alkohol. Nu kan jag gå ut på krogen och gå på fester och ha roligt på riktigt!! Om någon tycker jag är tråkig för jag inte dricker säger det mer om den personen än om mig!

   Jag lever ju mitt i Stockholms ”modebubbla” med mingel och gratissprit var och varannan dag men det går bra ändå. Hade jag däremot inte slutat dricka hade jag dels Aldrig(!) varit där jag är i dag och det hade gått åt pipan för mig med till tillgång till gratis alkohol. När jag slutade dricka trodde jag att jag aldrig skulle kunna få ett ”roligt” liv eller få ett ballt jobb men det har jag fått Tack vare att jag slutade dricka!!

   Stor kram till dig!!

   Josefin Dahlberg 2014-05-21 00:21:58 http://None
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!