Skjut inte upp!

Josefin-Dahlberg_logga

Som många av er säkert vet gör jag ett samarbete med Visa som handlar om att inte skjuta upp saker. Ni vet den där räkningen man betalar i sista sekund eller den där fakturan som känns billigare om man tar på avbetalning.. Hur gör man för att lägga av med det och inte hamna i uppskjutarfällan?

Här kommer tre tips från mig och Psykologifabriken till hur du blir bättre på att inte skjuta upp saker:

1. Identifiera ett första litet steg mot målet. Om räkningarna ligger oöppnade i en hög kan ett första steg vara att bara öppna kuverten och sortera dem så att du vet vilka som är mest akuta att betala och när du måste göra det.

2. Ta bort distraktioner och undvik multitasking. Om en uppgift känns jobbig eller tråkig är det lätt att söka omedelbara positiva konsekvenser i distraktioner som Facebook eller Youtube. Se till att minimera distraktionstillfällen, stäng till exempel av ljudet på telefonen och lägg bort den en stund.

3. Mitt absolut bästa tips är att se till att ha så många av dina räkningar som möjligt på auto-giro, då behöver du inte ens tänka på det. Och om du har klickat hem ett par snygga skor eller en fin klänning i en webbshop brukar jag ha som regel att jag inte får ha på mig plagget innan jag betalat för plagget. Ofta är det ett plagg som jag helst vill ha på mig samma dag som jag får paketet och då ser jag till att ha betalat med kort för då är betalningen redan gjord innan jag får hem plagget 🙂

Gör er själva en tjänst, skjut inte upp saker. Det gäller inte bara räkningar, utan också den där tvättiden, träningspasset, söka det där jobbet eller vad som helst. Just do it!! Det kommer att få din vardag så mycket härligare!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!