Leva som en Yogis typ #Övning2 – Tacksamhet

IMG_4951

Hej på er alla Yogisar. Hur mår ni? 

Jag har gjort solhälsningen 1 x 5 ggr varje morgon i en vecka nu (till och med när jag gick upp 03.15 för att flyga till Paris) Och jag måste säga att det är en sjukt härlig start på dagen. Att börja dagen med att landa i kroppen, hamna i rätt andning, det sitter i typ hela dagen. Jag har känt mig mycket mer harmonisk på tunnelbanan på morgonen, när jag kommer till jobbet och som sagt faktiskt nästan hela dagen. Jag märke också att när jag började dagen med Solhälsningen så är det lättare under dagen att bara stanna upp en liten stund och andas om jag typ var stressad eller bara kände att jag behövde landa lite.  Jag kommer absolut fortsätta med Solhälsningen på morgonen!

Hur har det gått för er? Hur kändes det? Och kommer ni fortsätta?

____________

 Nu till Yogis övning 2 – Tacksamhet! 

Den här veckan vill jag dela med mig av något som jag har praktiserat i flera år och vilket har hjälpt mig så otroligt mycket. Att hitta tacksamhet i livet. Varje dag. Att börja och slutade varje dag med att tacka för att det fina jag har i livet.

Börja din dag med att tänka igenom dagen. Vad ska du göra? Är det något jobbigt som står på schemat? Passa på att förbereda dig i tanken redan på morgonen och be om att få extra kraft. Är det en person som är påfrestande på jobbet eller i skolan? Be om extra kraft att inte låta dig påverkas av hen. Det viktiga är att du blir mer medveten i vardagen, det gör det lättare att hantera det mesta. Och tacka för det du har, att du ha en säng att sova i, att du kan äta frukost, att du har jobb/skola/övrigt att gå till eller precis vad du känner.

Händer det något jobbigt under dagen? – Försök att ta till tacksamhet för att komma på bättre tankar i stället för att låta de negativa tankarna ta över.

När du lägger dig på kvällen, tacka för det som hänt under dagen. Jag brukar tacka för att jag har en säng att sova i, att jag har ett jobb jag gillar att gå till, att jag fått träffa mina fina vänner, att jag har en familj och om det är något speciellt som hänt under dagen. Har det varit en riktig skitdag och du inte känner att det finns något att vara tacksam för? Då behöver du tacksamheten som mest! Bit ihop och tacka då för de enkla, små sakerna du tar för givet. Som att du har en säng att sova i, att du lever, att du fått äta under dagen och liknande. Du kommer märka att det gör stor skillnad!

För mig är detta en nödvändighet som gör att min vardag går ihop. Att börja och sluta dagen med tacksamhet, det är för mig nyckeln till det mesta.Och jag hoppas verkligen att ni kommer känna samma men det tar ett tag innan det ger effekt så ge inte upp utan låt det ta lite tid.

Vi checkar av på söndag och ser om det gett något 🙂 Om du undrar något är det bara att skriva en kommentar eller maila: [email protected]  

Vill du också bli en Yogis? – Kommentera och skriva med din mailadress eller maila: [email protected]

Tipsa familj & vänner som du tycker behöver bli mer Yogis <3

Okej Yogisar, nu kör vi!

___________

Missade du förra övningen? Kolla in den här: Leva som en Yogis.. typ. #övning1 ”Solhälsning 1”.

IMG_4956

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!