Det här med rutiner…

Så här tänkte jag innan julledigheten:

”Åh, nu när jag är ledig i två veckor ska jag yoga varje dag, äta fett nyttigt, blogga massor, måla mina lister hemma, tvätta, städa, börja skriva min bok, organisera min garderob och köra en bloppis.”

Men så blev det inte riktigt… Jag har inte yogat (en enda dag), jag har ätit asgott men inte nyttigt, bloggat som vanligt och sämre vissa dagar, färgburken är fortfarande oöppnad, inte skrivit ett ord på boken, har en stort tvättberg hemma och inte haft någon bloppis.

Först blev jag lite trött på mig själv, ”men Jossan gud va dåligt”. Men om jag tänker tillbaka på mitt ”jullov” så har jag har det varit helt magiskt. Jag har gjort sånt som jag egentligen verkligen behövde: sova ut, umgås med härliga människor, varit kreativ, njutit, inte känt massa måsten, ätit pannkakor till frukost kl ett och gjort sånt som jag känt för i stunden. Så jag känner att tvätten, listerna, boken, yogan och bloppisen får vänta lite. Men nu är jag tillbaka i mina vardagliga rutiner igen och det är då jag förmår mig att göra den här typen av bra saker. Jag gå upp innan jobbet och yogar, äter en nyttig frukost, jag bloggar, tvättar, städar och påbörjar nya projekt.

När jag inte har något att förhålla mig till så lever jag lite i en låtsasvärld, jag gör det jag känner för. Men när jag är i min vardag med rutiner Då kan jag få in det mesta. Jag ”hinner” mer när jag jobbar än när jag är ledig. Haha. Det låter konstigt men så är det verkligen för mig. Såklart kan jag ta mig i kragen på min ledighet och göra bra saker men det faller sig verkligen inte naturligt och det är rätt skönt. Att verkligen bara koppla av och bara njuta när man väl kan lixom.

Men nu när vardagen är tillbaka kommer ni få se tidiga yogabilder, fler blogginlägg och snart kommer bloppisen upp 🙂

Känner ni igen er? Hur funkar ni? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Haha, här är en till som känner igen sig! Har inte tränat en enda gång på julledigheten och det var nära att det växte julkola ur näsan och lussebulle ur örat på mig! Men nu, nu är jag på gång känner jag. Träningen är igång, nyttigare frukost, och får precis som du säger, betydligt mer nytta gjort. Men gud vad nyttigt det är också att få leva lite i lägsta växeln. Kontrasterna i livet, det bästa!

  Paulina 2015-01-09 16:13:59 http://glitterforbreakfast.se
  Svara
 • Jag fungerar precis likadant=) Trodde jag skulle få en massa kreativt gjort under ledigheten, men inte=)

  Hedvig 2015-01-08 20:06:25 http://hedvigs.se
  Svara
 • För mig är det precis likadant! När jag har semester är jag i någon slags passiv modus, och då hinner jag inte göra så mycket 🙂

  Hanne 2015-01-07 22:38:26 http://rougeimaginaire.blogspot.com/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!