Onsdagspepp!

IMG_3341

Hej på er, hoppas ni har haft en bra morgon. Jag sitter på kontoret och funderar och känner mig jäkligt pepp. Jag kom lixom att tänka på att jag sitter här, jobba med det jag älskar, bor i världens gulligaste lägenhet som jag köpt själv, att jag få jobba med min blogg som varit en dröm i många år, att jag får vara del av denna roliga bransch som jag drömde om hela gymnasiet, att jag lär känna personer jag följt via blogg i många, många år och att jag får vara en inspiration till er.

Därför vill jag berätta en sak för er i dag. Nämligen att ingenting är omöjligt. Ja okej det kanske inte var något ni aldrig hört förut men jag menar det verkligen. Det är bara du som sätter stop för dig själv genom att tänka ”inte kan väl jag”, ”jag har ingen chans”, ”det är bara en dröm”. NEJ, din dröm kan bli verklighet OM du är villig att jobba för den på riktigt.

Jag får många mejl från er med frågor om hur man kommer in i branschen, hur man skaffar sig kontakter och hur man kan får sitt drömjobb. Och mitt svar är nästan alltid detsamma: Praktik! Jag hade aldrig varit där jag är i dag om jag inte hade gett allt jag hade på min praktikplats. Se till att få en praktikplats på ett ställe som passar dig och ge allt du bara har så de känner att de helt enkelt inte klarar sig utan dig när din praktiktid är slut.

Bjud på dig själv, gör intryck, kör din grej, visa din personlighet och lägg ner mycket tid. Om du är på rätt plats kommer det garanterat att löna sig, det kan jag lova.

Och en annan sak, om det inte skulle ge dig jobb på första praktiken eller du inte får det där jobbet även fast du jobbat som en galning. GE INTE UPP! Jag har inte bara fått ett ”ja” alla gånger men jag har valt att tänka ”det var inte meningen, jag ska vara någon annanstans”. Vi kan många gånger välja hur vi ska må genom att tänka på ett viss sätt.

Jag tror att allt har sin mening men det betyder inte att jag bara kan sitta och vänta på att rätt sak ska inträffa. Jag måste ta mitt ansvar och leta, prova, jobba hårt för att kunna hitta den rätta vägen.

Jag är så otroligt glad för att snedsteg och alla rätta steg jag tagit för det har lett till att jag sitter här i dag och faktiskt lever min dröm. Och det har i sin tur lett till att jag fått ännu större drömmar i livet som jag längtar efter att få bita tag i.

Ps. Och allt blir lättare med ett positivt tankesätt, mitt mantra just nu är ”happy mind”, jag har det på en lapp på skrivbordet så jag ska komma ihåg det om jag får en dipp under dagen eller på eftermiddagen då jag är trött och längtar hem. Då tänker jag ”juste, i dag är det Happy Mind som gäller” och så glömmer jag nästa bort vad jag var irriterad på eller att jag kände mig lite trött. Ett litet tips bara.

Nu ska jag jobba vidare. Hoppas ni har en fin dag. Kram på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Behövde detta, men samtidigt är det lite jobbigt nu…jag är 38 och har nu fått reda på att mina timmar på mitt jobb dras ned, massor…och att lönen kommer att bli snål. Detta medför totalstopp med renoveringar till huset osv och knappt en sparad slant. Jag har drömmar om att starta blogg som handlar om mode ”för min ålder”, men framförallt om mina envisa tankar om den ätstörning jag slåss med sedan tonåren. Att det finns kvinnor i min ålder som dagligen fajtas med dessa tankar, men som ändå lever ett liv med man och barn och älskar mode över allt annat! Och vägen att nu våga ta ett sista tag i det hela och bli helt fri. En slags dagbok om hur jag mår och funderar. Jag tänker positivt och får se vad som händer. Men tyvärr vågar jag inte ta tag i något…vågar jag dela mina tankar så fritt? //Angelica

  Angelica Fjellmana 2015-03-28 17:54:13 http://None
  Svara
 • Så peppande ord!! Tack för en inspirerande blogg. Jag får alltid så mycket energi och börjar tänka mer positivt när jag läser din blogg. Älskar att du så gärna vill att andra också ska lyckas och tro på sig själva. Tycker det är så himla fint av dig! Tror att många uppskattar det och börjar tro på sig själva efter dem har läst alla dina peppande ord. Det gör jag iaf! Så tack 🙂 KRAM!

  Izabella 2015-03-27 11:54:46 http://nyheter24.se/modette/itgirls/izabellal/
  Svara
 • Så kloka ord! Tack för en underbart inspirerande blogg. Jag får alltid massa härlig energi när jag varit inne och läst på din blogg 🙂

  sandra 2015-03-25 19:20:20 http://None
  Svara
 • Men fina du! vilket underbart inlägg! allt är verkligen möjligt, man ska följa sina drömmar. Tack för detta <3

  ISA 2015-03-25 16:51:04 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Underbart härlig pepp som jag behövde idag, TACK! <3

  Sari 2015-03-25 15:11:58 http://rodeo.blogg.se
  Svara
 • SÅ himla bra pepp, tack för det!!

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!