Att festa och vakna upp nykter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA_Y8B1347

_Y8B1207Bilder: Fredrik Etoall & Emma SvenssonIMG_0311IMG_0322

Jag får väldigt många frågor om det här med att leva nykter. Hur jag klarar av att gå ut, om jag kan vara med vänner som dricker, om jag blir sugen på en drink och om jag kan ha kul utan alkohol. Jag har varit nykter i över fem år och mycket har hänt på den tiden. I början av min nykterhet tyckte jag det var svårt och väldigt jobbigt med det mesta. Men jag fortsatte att gå ut och festa trots det. Jag var rädd att de personer jag lärt känna på krogen skulle tycka att jag hade blivit tråkigt när jag slutat dricka. Jag var rädd att förlora folk som jag festade med flera dagar i veckan. Det jag inte riktigt tänkte på var att jag redan hade förlorat några av mina riktiga vänner på gund av att jag drack på det sätt jag gjorde.

Men efter ett tag kände jag inte att det var lika viktigt att vara ute torsdag, fredag, lördag, jag kände att jag kunde ta det lugnt och umgås med mina riktiga vänner i stället. Och det mådde jag så mycket bättre av. Jag och mina vänner gick ut då och då också och i bland kändes det bra och i bland inte. Men jag började lära känna mig själv, kunna lite på mig själv och tänka på vad som var bäst för mig. Så om jag tyckte det var jobbigt en kväll åkte jag bara hem. Ingen mår bättre av att jag pinar ut en hel kväll bara för att. Och med åren har det här bara blivit lättare och lättare. I dag är inte alkohol ett alternativ för mig. Jag funderar inte på om jag ska eller inte ska dricka när jag väl är på fest eller ute på krogen. Jag vill inte dricka!

Jag vill må bra, jag vill få min omgivning att må bra och det gör jag genom att vara nykter. I dag kan jag gå ut och ha så jävla kul. Jag kan dansa till fem på morgonen, jag skrattar, pratar och träffar nya människor. Jag har tusen gånger roligare nu när jag går ut än vad jag hade när jag drack, då slutade allt bara i kaos. Tex på Nelly Pool Party som var förra helgen. Jag hade så kul! Jag var vild! Jag dansade så mycket och jag kände mig verkligen hög på livet. Så mycket energi. Dels för att det var världens bästa fest, skönaste musiken och underbara människor. Men också för att jag var där nykter, att jag kunde ha kul, njuta, leva livet och må bra.

Innan jag åkte i väg till Ibiza sa min mamma ”Åh va roligt för dig, ha så kul”. Och det fick mig att tänka på alla andra gånger jag åkt i väg på resa eller ska ut och festa, då hon varit jätteorolig och livrädd för vad som ska hända. När jag pratade med mamma efter resan så sa hon att det var sån befrielse för henne att kunna säga till sina kollegor och vänner att ”Jossan är och festar på Ibiza”, för hon visste att det var lugnt. Hon visste att jag faktiskt skulle ha kul. Att hon inte skulle bli väckt mitt i natten av att någon ringer och säger att jag är för full. När hon berättade det blev jag helt varm i hjärtat. Så otroligt härlig känsla. Jag är fri!

Att få vakna upp i den här hotellsängen, havet precis utanför, inte vara bakis och tänkte på gårdagen som var helt fantastisk – Den känslan är värd allt för mig. Jag kan knappt tro att det är sant. Men det är det. Det är mitt liv, jag har valt att leva ett liv jag mår bra av – men inte trodde jag att jag skulle få ha det så här jävla kul också. Helt galet! Jag älskar mig själv och livet! Puss

Läs mitt blogginlägg om varför jag slutade dricka

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Fantastiskt roligt att få läsa. Gott att höra att du tog tag i problemet o att du orkade stå emot. Man ska passa på o njuta av livet medans man kan. Kram på dej.

  Susanne 2015-05-21 09:20:38 http://None
  Svara
 • Grattis! Du är modig och duktig som våga dela med deg detta. Fortsätt att njuta av livet i djupa drag.

  Astrid Brunvatne 2015-05-20 13:22:33 http://None
  Svara
 • WOW J! du är ju så COOL! vilken förebild du är för oss alla. Grymt inlägg. love it.
  kram M

  mathilda w g 2015-05-18 15:53:58 http://None
  Svara
 • Så härligt det låter. Så starkt och bra! Att följa sitt hjärta och finna en bra väg för sig själv. Jag småler lite när jag läser, samtidigt som jag får en aha känsla. Jag har i över 20 år fajtats med mildare ätstörning, men som ändå rubbar mina dagar från och till med kontroll och ångest. Jag känner på något vis igen mig i ditt före detta problem och vill känna som dig när man vaknar på morgonen. Istället för att älska känslan att inte vara bakis, ( eller vem vill vara det egentligen ;)?) vill jag känna känslan att vara fri från ångest, matkrav, magbesvär, stress och kontroll. Bara leva ett liv utan sådana onödiga krav på en själv! Heja dig!

  Angelica Fjellman 2015-05-18 10:35:23 http://None
  Svara
  • Svar på Angelica Fjellmans kommentar.

   Hej Angelica, tack för din ärliga kommentar. Jag förstår precis vad du menar. Jag har varit där också… Jag önskar dig allt gott och hoppas att du får många fri mornar <3 Stor kram!!

   Josefin Dahlberg 2015-05-18 12:24:00 http://None
   Svara
 • så fint och starkt skrivet!!! blev lite rörd!<3

  Stina 2015-05-17 12:57:21 http://itgirls.se/stinas
  Svara
 • Du är så stark som har klarat det!

  Cielo 2015-05-16 10:36:20 http://cielos.webblogg.se/
  Svara
 • Välkommen till livet, det är för evigt…
  på riktigt…önskar fler väljer nyktert glädjefullt liv….berusa sig på livet är fullt tillräckligt….jag håller med dig….så stolt o glad över din livsväg…kram

  Gitte Lindblom 2015-05-15 23:50:13 http://gitte-andrum-halsa-nu.eu
  Svara
 • Du är helt fantastisk!!

  Lisa 2015-05-15 17:46:28 http://nouw.com/lisabengtsson
  Svara
 • Känner igen mig i det där, nu går jag ju inte ut så mycket längre men jag har verkligen gjort det tidigare och varje gång så blev det något slags kaos. På något sätt så blev det alltid att festen kretsade kring mig, jag syntes och jag hördes och jag har blivit av med otaliga telefoner osv. Och visst är det skönt att kunna vakna upp nykter på helgen istället för att ligga i sängen dagen efter.
  Så inspirerande inlägg och så skönt att man inte har varit ensam o allt det där ”kaoset”.
  KRAMAR

  Sari 2015-05-15 17:09:24 http://rodeo.blogg.se
  Svara
 • Underbart, du är verkligen en förebild!

  Martina 2015-05-15 16:50:12 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!