Att hitta sitt magiska glitter♕

JosefinMagiskaGlitter

I senaste podden nämnde jag lite snabbt hur viktigt jag tycker det är att man hittar sitt magiska glitter. Ni vet det där som får själen att dansa, fötterna att lyfta, hjärtat att slå extra slag och fingrarna att klia. Det där som du bara älskar och drömmer om att få göra. Jag känner mig väldigt lycklig lottad att jag får känna mitt magiska glitter nästa varje dag, då jag jobbar med det jag verkligen vill och det jag älskar att göra. Men det är ju inte alla som gör det. Och vissa saker kanske inte går att jobba med på heltid men oavsett vad ditt magiska glitter är, tycker jag att du ska göra allt du kan för att få känna det så ofta som möjligt. För det är en känsla och en livskvalite som inte går att köpa för pengar. Men om man inte vet vad sitt magiska glitter är då? Hur gör man då? Om du känner att du inte vet vad du vill göra i livet eller om du inte trivs på ditt jobb eller bara tycker det är svårt att veta vad du tycker om att göra. Mitt bästa tips är att våga tänka utanför ramarna. Bortom alla ”vanliga” jobb, det din familj tycker man borde göra, det dina kompisar gör och det som är ett ”smart och säkert” val. Där bortom finns det magiska glittret. Sen måste man inte jobba med sitt glitter utan man kan ha det som sin hobby. Alltså att du har ett helt okej jobb du trivs med och att du får glittra på sidan av. Alla är olika. Vissa vill glittra i bland och andra vill glittra varje dag.

Jag är en varje-dag-gittrare. Jag står inte ut med att inte får utlopp för allt jag har i mig. Då skulle jag spricka. Det jag gjorde för att så småningom få jobba med mitt magiska glitter var att dels plugga. Jag visste att jag vill in i mediabranschen så jag pluggade Journalistik och Multimedia i tre år för att få bra kunskaper för min bransch som jag var helt säker på att jag skulle jobba i. Och gud vad det lärde mig mycket och gjorde mig redo och påläst för det jag skulle möta i arbetslivet. Alla jobb och branscher kräver ju inte utbildning men i mitt fall var det ett bra och viktigt steg för att komma på rätt bana. Under min utbildning såg jag till att skaffa kontakter, praktikplatser och gjorde mitt allra bästa var jag än var för att bli ihågkommen. Vilket ledde till att jag fick jobba under tiden. Och det blev min första ticket in i branschen. Därefter gjorde jag allt för att synas, träffa folk och knyta nya kontakter. Många gånger var jag livrädd och så nervös att jag nästa kissade på mig men jag tog fram mitt pokerface och låtsades vara coollugn och det funkade oftast väldigt bra. Under tiden märkte jag hur det magiska glittret börja strös över min själv. Min kreativitet höll mig uppe på nätterna och jag ville hoppa över nätter och helger för att få jobba hela tiden. Jag starta upp min blogg, började få inbjudningar till alla event, modeveckan och började umgås med folk jag sett upp till och följ i många år. Helt plötsligt var jag mitt i mitt magiska glitter och jag kunde knappt tro att det var sant. Jag sa upp mig från mitt klädbutiksjobb och skulle nu helt försörja mig på det jag älskade att göra. Vilket kändes helt overkligt och väldigt läskigt. Men det var en kväll då jag stod och borstade tänderna i min och mitt ex lägenhet på Lidingö som jag fick insikten. ”Jag ska säga upp mig i morgon”. Jag gick ut från badrummet till min dåvarande kille som satt i soffan och sa med munnen full av tandkräm ”Jag ska säga upp mig i morgon”. Han hörde knappt vad jag sa då jag mumlade fram orden med tändkräm runt hela munnen men svarade ”såklart du ska”. Dock vet jag att han var lite skeptisk då vi bodde tillsammans och att han tänkte ”undra om hon får ihop pengar till hyran och räkningarna”. Och det gjorde jag och fick till och med pengar som blev över.

Jag kom mer och mer in i branschen. Jag lärde känna de flesta och blev helt plötsligt flugen till Paris modevecka, på events m Rihanna i London och gick på alla stora fester hemma i Stockholm. Allt flöt på så bra att jag var rädd att det helt plötsligt skulle ta slut för sån här tur kan man ju bara inte ha? Men jag tror inte det handlar om tur. Du kommer aldrig vakna upp och bara få allt det där du drömmer om. Eller att du kommer ”glida in på en bananskal” någonstans. Det kräver mer än så och det är bara du som kan göra jobbet. Bara du kan bestämma vad du ska göra med ditt liv. Vill du ha ett jobb som ger dig lön för att kunna betala alla räkningar men lägga din tid och energi på dina nära och kära eller vill du med hela kroppen få göra det du drömmer om. Inget är mer rätt än det andra men det viktigaste är att du lyssnar på vad du vill göra och inte ger vika på grund av någon annan. Du har ett liv och det är klart som fan att DU ska få uppleva det du drömmer om under den tiden. Du ska få känna ditt magiska glitter. Oavsett om det är en dag i veckan, varje dag eller två timmar varje tisdag. Du förtjänar att hitta det du älskar att göra. Få utlopp för det och njuta. Så leta bortom dina vanliga tankesätt. Du kanske kan utveckla ditt målande, pysslande, yogande eller vad det nu kan vara till något större. Ett heltidsjobb, deltidsjobb eller i alla fall avsätta minst några timmar varje vecka till det. Även om du har en partner eller familj som inte gillar samma sak eller som inte har full förståelse för det du älskar att göra så kommer du att bli en ännu bättre partner eller familjemedlem om du får gör det du älskar. Det kommer få dig lyckligare. Och det kommer att sprida sig till din omgivning. Så våga, våga, våga att utforska ditt magiska glitter. Och se till att prioritera tid för det. Vi alla är värda att glittra. Puss och kram på er!

OCH dela gärna med er i en kommentar av vad ert magiska glitter är, både till mig men också för att inspirera andra som läser detta. Lets get sparkley, fina ni!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Toppeninlägg! Gled in här på ett bananskal 😉 och fastnade för dig och din stil! Är sent ut i livet med att hitta mitt glitter, men bättre sent än aldrig! 🙂 Ha det gott!

  Madelene 2015-08-28 23:54:46 http://None
  Svara
 • Superinspirerande inlägg!

  Jenny W 2015-08-25 21:34:14 http://None
  Svara
 • TACK för ett inspirerande inlägg!!
  Mitt magiska glitter är min kreativitet. Jag ser den som en superkraft & använder mig av den så ofta jag kan. Det bästa jag vet är att skapa & måla. När jag målar försvinner jag från världen, det fungerar ungefär som mindfulness (hade inte kunnat leva utan det).
  Mitt glittriga motto i livet är att jag ska måla min egen väg.
  Startade precis en hemsida till konsten: http://www.artbyemmahiltunen.com/
  och under illustrationerna finns den där simpla bilden på dig (måste göra en ny som tack för all inspiration från dig)

  Ha det skitbra!! Ett skepp kommer lastat.. med MER glitter! KRAM!

  Emma Hiltunen 2015-08-25 11:52:08 http://nyheter24.se/modette/itgirls/emmahiltunen/
  Svara
 • Ååhhh så himla peppande inlägg! Jag skulle också vilja leva på min blogg! Jag brinner för smink och att måla, och utbildar mig nu till grafisk designer för att få ännu mer kunskap som kan hjälpa mig! Drömmen skulle vara att kunna leva på min blogg och få vara med om alla nya smink-releases och event! Det eller att få jobba med layout på ett stor mode-tidning! Jag håller bara tummarna för att bli upptäckt och fortsätter jobba! Kram

  Petra 2015-08-23 12:23:11 http://www.pepas.se
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Men jaaaa! Jag jobbar ju inte bara m bloggen, utan mitt dagliga jobba är att driva Modette men bloggen är ju med mig varje dag och det är det bästa av två världar. Du borde ju bli Make Up artist, börja blogga och starta en Youtube-kanal. Då kommer inbjudningarna komma, om du lägger ner mycket tid och energi på det. Lycka till!! KRAM

   Josefin Dahlberg 2015-08-23 12:34:38 http://None
   Svara
 • Mitt magiska glitter är att få skapa; designa, konstruera och sy mina egna kläder. Det är glädje för mig och ger mig så mycket ny energi att orka med även de tråkigare delarna av livet. Älskar att gå in i min kreativa bubbla och bara tappa tid och rum totalt.

  Nathalie 2015-08-23 11:48:21 http://None
  Svara
 • Det jag brinner för är faktiskt mode, jag pluggar just nu ekonomi/marknadsföring. Tror du jag har användning för min utbildning i samma bransch?

  A 2015-08-23 01:42:49 http://None
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Absolut. Man måste ju inte jobba med et just et kreatvia för att jobba med mode. Du kan ju lika gärna jobba med marknadsföring för ett modevarumärke tex. Vilket ja också tycker verkar sjukt kul. Alla företag behöver ju marknadsföring och jag tror att ju modebranschen är väldigt rolig att just marknadsföra :))) Keep up!!

   Josefin Dahlberg 2015-08-23 03:57:04 http://None
   Svara
 • Jag har nog inte hittat mitt magiska glitter än, men hoppas att jag gör det i framtiden, det låter så fantastiskt! 🙂 Kram!

  Sofia 2015-08-23 01:41:46 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!