Eco Girl

IMG_0052

Såhär brukar mina matkorgar se ut på helgerna. Godis, cola, pizzakit och annat smaskigt. (Här var jag ju iof lite nyttig m riskakor och mandelsmör men men) Det här är i alla fall min matkorg från i fredags. Jag skulle ha en mysig hemmakväll tillsammans med mitt älskade godis som jag äter för mycket av…. Med andra ord en helt vanlig helg-matkorg. MEN i dag hände något fantastiskt. Jag och min syster skulle ha myskväll och eftersom hon är en lika stor godisråtta som jag velade jag mellan vilken matbutik vi skulle gå till, baserat på vilken som har det bästa lösviktsgodiset. Jag bestämmer mig och berättar för henne och då säger hon ”Jag har börjat lägga om min kost så tänkte inte äta godis”. Först tänkte jag ”Meeeeeeeen gud va tråkigt” och blev typ lite stött. Men jag insåg ju också att det ligger något väldigt bra i det hon sa. Hon har bestämt sig för att äta det mesta lagat från grunden, bara köra ekomat och skippa de två största bovarna: vitt mjöl och vitt socker. 

Jag vet att jag ALDRIG helt kommer sluta med det och jag vill kunna äta lite vad jag vill. MEN jag vill också få i mig allt det som ger energi och gör att jag mår bra i långa loppet. Och det var så skönt att det var någon annan än mig själv som tog initiativet. Då kan jag lixom bara hänga på och måste inte komma på allt själv. Perfekt! Så vi vända och gick till den andra matbutiken som har mycket mer nytto och ekogrejer och gick loss. Vi hittade så mycket smarriga grejer. Och i morgon när mina Modette-brudar kommer hem till mig för en höst work shop kommer de bli fullproppade med nyttigheter och energi. Underbart. Jag känner mig typ peppad. Men som sagt kommer jag inte lägga om hela min kost, ni kommer nog fortfarande se godis och snask på min Snapchat MEN jag ska försöka att bli mer medveten om vad jag stoppar i mig. Och mata mig med det som fyller på med riktig energi. 

IMG_0050

Så ikväll såg min matkorg ut så här i stället. Den är inte bara nyttigare utan ser även härligare ut och är ännu godare. Så jag vill verkligen tipsa er om att utforska ekohyllorna. (De har även ”ekogodis” vilket jag såklart köpte några påsar av…..) Och massa andra mumsiga saker. I morgon ska jag visa er hur jag gör min nya favoritsmoothie (förhoppningsvis). Kul va? Någon som är lika taggad som jag? Haha. Puss!

IMG_0051 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • […] berättade ju om mitt nya ekotänk (Läs blogginlägget här) och jag lovade ju att visa min nya smoothie som verkligen kommer bli en favorit. Den är […]

  Recept: Min nya supersmoothie 2015-09-01 00:58:32 http://nyheter24.se/modette/josefin/2015/08/31/recept-min-nya-supersmoothie/
  Svara
 • Åh du måste prova Renée Voltaires ginger chew mango om du inte redan gjort det. Det är det smarrigaste godis som finns! Och dessutom veganskt, glutenfritt och bara gjord på rörsocker, tapiokastärkelse och färsk ingefära. Mums! 🙂

  Sofia 2015-08-31 03:28:50 http://None
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   ååååh, vi kollae på den i går men kände att vi fick hejda oss lite.. Men tack för tipset. Då blir det garanterat en påse nästa gång 😀

   Josefin Dahlberg 2015-08-31 10:00:29 http://None
   Svara
 • Hej! Jag är inne på exakt samma spår. Handlar på goodstore och det är en ren dröm därinne. Man blir så inspirerad!!! Min nya grej för hösten är att ta hand om kropp, knopp och planeten. Alltså bra kost. Mitt tips till dig: köp ”smarta sötsaker”. Det är världens bästa bok med bara goda recept. Jag äter konstant Raw-snickers. 2,5 dl dadlar, 2 dl salta jordnötter, lite vaniljpulver, 3 msk kakao och 1 msk kockosfett. Mixa i matberedare eller med stavmixer, platta ut på bakplåtspapper och in i kylen. Alltså. Du kommer aldrig mer behöva köpa godis typ. Det finns faktiskt så mycket goda grejer som inte är dåligt för oss. Så slipper man dåligt samvete. Tack för allt smicker idag förresten! Ta hand om dig (och planeten hehe) kram

  Charlotte almgren 2015-08-31 02:29:26 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!