Mensavsnittet❤

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Gullisaaaaaar, veckans poddis är här!!!! Och vi babblar om MENS!!! Ni måste såklart lyssna på veckans poddis och dela med er av era tanker och menshistorier på vår fb-grupp (HÄR!) Vi hinner också med att prata om alla hemskheter som händer i världen och ni får höra om våra synpunkter på SD, flyktingarna, Paris och om hur ni kan hjälpa!!

Puss puss på er och ha en fin dag!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Jossan!
  Tack för svaret på min kommentar och att ni faktiskt tog upp detta i podden – uppskattas! Jag svarade inte på din kommentar eftersom jag inte läser din blogg och därför inte sett ditt svar.

  I svaret på min kommentar skriver du: ”Du skriver att invandrare bränner bilar” och i podden säger du att jag skrev ”dem kommer bränna bilar och…”
  Jag har ALDRIG sagt att invandrare bränner bilar. Jag skrev att segregationen mm föder ett utanförskap och att detta leder till massa tråkiga saker. Precis som Vanja säger i podden så har Sverige och våra politiker inte skött invandringen på ett bra sätt tidigare och tyvärr gör vi inte det nu heller. Och det är så tråkigt att ni kategoriserar in mig som ”rasist” istället för att läsa vad jag faktiskt skrev.

  Jag har ingenting emot invandring eller människor som kommer från andra ställen än Sverige, känns konstigt att ens behöva förklara det. Det finns säkert en hel del främlingsfientliga människor i Sverige, nazister och rasister men jag är inte en av dem bara för att jag ifrågasätter hur flyktingkrisen har hanterats och talats om i media. Det jag uttryckte var ENBART en synpunkt på det KAOS som råder och att jag tyckte att ni talade väldigt onyanserat om detta. Det jag ställde mig frågande till var hur människor nu enbart pratar om känslor i invandringsfrågan och inte alls om politik. Och att folk i media kastar ordet ”rasist” till alla som ifrågasätter eller inte köper hela konceptet med ”öppna gränser” För hur mycket vi än vill så kan vi ju inte låta hur många som helst få permanentuppehållstillstånd, pengar, mat, boende, utbildning, vård osv osv.

  Jag tycker att det är jättefint att du gör vad DU kan för att hjälpa, missförstå mig inte jag anser att om fler var som du så skulle det helt enkelt inte finnas några krig. Men ibland måste man också prata om allvaret och prata om hela bilden och alla aspekter av en situation/problem/händelse osv. Och det var det jag försökte få fram men istället blev jag stämplad som rasist.

  Maria 2015-11-26 19:30:44 http://None
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Okej, va bra att du skriver och jag måste säga att din ton nu känns otroligt mer sympatisk nu än i förra. Men jag tyckte att många grejer du skrev blev väldigt hårda och kändes som klassiska argument man hör hela tiden som jag är sjukt trött på. Vet inte om du inte kommer se detta eftersom du inte läser min blogg. Men uppskattar att du skrev och förklarade dig.

   Josefin Dahlberg 2015-11-27 00:52:34 http://None
   Svara
 • Tråkigt att du säger i podden ”jag hoppas att ni som lyssnar är fungerande härliga människor som vill hjälpa”. Sen pratar du om att den äldre generationen är rädda Och att man inte ska lyssna på dem? Jag är superhärlig, välutbildad, snygg ;), bor i Sthlm, kör en miljövänlig bil, är vegan och väldigt empatisk.
  jag röstar iof inte på SD men håller med om mkt de står för. Jag har lite hoppats att de ska få röster så resterande partier vågar prata om frågan och äntligen gör de det, fast inte nog mkt… Politikerna vet att det kommer bli kaos men av olika anledningar vill de ha det så. Röstfiske och väljarförtroende kommer först och sen deras agenda.
  Det är väldigt trångsynt att säga som du gör och det visar ju också på att du inte tänker utan bara känner med hjärtat. Det är en fin egenskap förstås men tyvär handlar invandringen om politik och pengar och välfärd. Vi kan inte öppna gränsen och helt utan kontroll släppa in folk och dessutom ge dem medborgarskap, pengar osv. Du verkar inte ha så bra koll på att det råder en stor arbetslöshet just nu, skolorna krisar, vården är underbemannad och börjar bli riktigt dålig osv. Klart vi ska ha invandring men att släppa in hur många som helst- det funkar helt enkelt inte. När man väl kommer hit så ska man få det bra, inte tvingas leva på bidrag resten av livet och hamna i en segregation där man aldrig blir svensk. Många invandrade barn möter inte svenskan på riktigt förän i högstadiet-gymnasiet. På många skolor går bara invandrarbarn och familjen umgås inte med några svenskar och bor inte bland svenskar. Det är svårt att lära sig språket då, förstå sig på kulturen och framförallt att känna sig delaktig. Det föder utanförskap där svenskarna är ”dem” inte ”vi” och det föder frustration och tyvärr leder det till mkt tråkigheter som tex att man blir värvad att kriga i Syrien. Jag vill inte ha ett Sverige där det bränns bilar i förorten, där det vardagligen sker skottlossningar, kvinnor blir våldtagna, människor spränger sig på Drottninggatan. Jag vill ha ett Sverige där alla känner tillhörighet, trygghet och har en framtid.

  Maria 2015-11-20 15:52:22 http://None
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hm.. För mig är det självklart att när det råder kring ska man hjälpa till. Det du skriver är viktiga synpunkter men just nu är det KAOS och människor ber bara om att få tak över huvudet. Självklart kommer det att bli svårt att få alla att komma in samhället på sikt men många som är här nu vill och hoppas på att kunna komma tillbaka till sitt land men som det inte går att bo i just nu. Och självklart ska vi som kan hjälpa dem så länge. Du skriver att invandrare bränner bilar, vilka är det som bränner skolor där barn och ungdomar ska bo? Vad är värst?

   Alla får tycka precis som de vill men det du skriver är klassiska argument man hör många säga.. Jag tycker i alla fall att vi ska börja se människor som människor och inte ”vi och dom”.

   Josefin Dahlberg 2015-11-20 18:18:42 http://None
   Svara
 • Såååå bra podd! Trogen följare!
  Så himla komiskt, satt på bussen och lyssnade på just det här avsnittet och vad händer 20 minuter senare??? Jo jag får mens…. Helt sjukt hahaha!

  Olivia 2015-11-19 17:46:14 http://None
  Svara
 • Vad peppigt att ni pratar om mens! Jag har precis hittat er podd och gillar den verkligen, detta avsnitt har minst sagt potential att bli ett av mina faves!

  Fridah 2015-11-18 14:22:57 http://indiepopochskit.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!