Svar på era frågor ❥

Processed with VSCOcam with q1 preset

Hej gullisar, nu har jag svarat på era frågor. Några av frågorna var väldigt lika varann så jag har bakat in några frågor i samma. Hoppas ni får svar på det ni undrar och om ni vill fråga något mer är det bara fråga på! Puss J!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Hur tänker du när du blandar material, färger, former och växter i ditt hem för att få ihop den härliga helheten?

– Jag älskar att inreda och fixa hemma. Det har jag alltid gjort. Jag mixar gammalt och nytt väldigt mycket. Jag har ärvt mycket möbler och prylar från min morfar och pappa. Och gillar att ha dem i min vardag. Jag gillar när saker har historier. Och jag älskar att shoppa på loppis! Men jag älskar också att shoppa nytt, hehe. Och egentligen tänker jag inte så mycket på helheten. Om jag hittar en fin grej så köper jag den. Men såklart tänker jag ju på var i lägenheten jag kan ha den. Men efter att ha haft flera hem och inrett flera lägenheter så har jag lärt mig vad jag gillar och vad som funkar ihop. Men just som du skriver så är växter viktigt för mig. Det ger liv åt hemmet på en gång. Och så även mässig. Jag har många mässingsdetajer. Min ananaslampa, min fågel i fönstret, min spegel, min kaffekanna… Men jag gillar också färger som min rosa byrå, mina färgglada tallrikar och kuddar i olika färger och mönster. Jag skulle säga att jag kör på en ljus bas som vit soffa, vitt bord, vita stolar och beige soffa och sen kan jag piffa till med guld och färgglada prylar! Hoppas du fick lite tips!  

Hur många barn vill du ha?

– Två eller tre. Helst tre tror jag även om jag förstår att det är sjukt mycket jobb. Men vi är ju tre systrar i min familj och det kanske är därför jag känner att tre vore härligt men oavsett så tycker jag det skulle vara mysigt med flera barn 🙂

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Hur träffade du och din kille och när blev ni tillsammans? 

– Jag och Philip är båda från Dalarö. Men Philip är ju några år yngre än mig så vi har aldrig umgåtts eller hängt i samma gäng. Men jag har alltid vetat vem han är och han har en storebror som är mer i min ålder som jag hängt med till och från ute på landet. Men för några år sedan när Philip sålde bullar på bageriet såg jag honom och tänkte ”mums, vad snygg han har blivit”. Haha. Och förförra sommaren när jag köpte min lilla lägenhet på Söder så behövde jag någon som skulle måla om lägenheten och frågade runt bland kompisar och fick tips om att Philip och hans bror hade egen målarfirma så då kom Philip hem till mig för att kolla in vad som behövdes göras. Då tänkte jag igen ”men gud va charmig han är!”. Sen blev det massa strul med en målare som gjorde illa sig och inte kunde måla så det blev inte av och jag fick ta in en annan målare. Men vi sågs flera gånger den sommaren ute på Dalarö och en kväll satt vi vid samma bord på Mysingen (den enda krogen som finns där) och då berättade han att han inte heller drack och jag upptäckte att vi hade massa gemensamt. Men sen tog det ett halvår innan vi började dejta. Under det halvåret sågs vi då och då på olika fester på landet men inget hände. Men jag visste att jag absolut var intresserad av honom och vi flörtade med varann lite då och då. 

Men till slut bestämde vi att vi skulle ses så jag hoppade på bussen ut till Dalarö, vi köpte pizza och hängde. Det är alltså lite mer en ett år sen. Vi var väldigt regelbundet hela våren men framåt sommaren blev det lite till och från och det kom en del grejer i mellan. Vi bestämde att vi inte skulle ses mer och mitt hjärta gick typ söder. Jag visste att jag verkligen ville vara med honom. Och som tur var så hittade vi tillbaka till varann efter sommaren. Vi både kände att det inte gick at vara ifrån varann och nu har vi varit tillsammans sen dess. Så himla glad för det! Jag känner sån kärlek till honom och jag får så mycket kärlek tillbaka. 

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Du har nog nämnt om det innan men hur ser din hudvårdsrutin ut? Och vilka produkter använder du?

– Varje morgon tvättar jag ansiktet och lägger på ett serum. Efter det ögonkräm och sedan dagkräm. Därefter smink. På kvällen tvättar jag av allt. Skrubbar hyn ett par gånger i veckan (jag har en hel del porer så skrubben är superviktig för mig!). Och så avslutar jag med att lägga på en nattkräm och ögonkräm. 

Läs om vilka produkter jag använder här!

Favoritmärke på kläder?

– Hm, måste nog säga Zara om jag kan kalla det för ”märke”? Men jag köper typ alla mina kläder där!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Vad har du alltid i din väska?

– Kamera, telefon, läppbalsam, läppstift, puder, hörlurar, tuggummi och såklart plånbok och nycklar 🙂

Vad föll du för hos Philip?

– Svårt att säga exakt vad. Det var inget speciellt drag hos honom eller något han sa som fick mig på fall. Det var en känsla. Jag visste att han var rätt. 

Processed with VSCOcam with hb2 preset

När blir du nervös eller osäker?

– Inte så ofta men det är klart det händer. Jag kan bli nervös innan jag ska ha stora möten, prata in för folk eller göra något jag inte gjort tidigare. Men det blir oftast som en kick. Jag älskar känslan efter. Jag känner mig så cool då. Så på ett sätt gillar jag att känna mig nervös för då vet jag att jag utmanar mig själv! Osäker kan jag vara i relationer. Hur personen jag är med känner, vad mina vänner tycker och jag kan också vara osäker på vad jag vill. Det är inte så ofta men i bland kommer det. Härom kvällen om det en stor osäkerthet fram hos mig. Jag fick sån ångest över livet. Hur ska jag hinna med allt? Vad vill jag? Var ska jag bo? Hur ska jag vara? Vilka steg ska jag ta? Jag ville bara springa fram i livet och veta att allt blir bra. Det är väldigt sällan jag känner så men när det väl kommer så känns det ordentligt. Nu förstår jag ju i efterhand att det inte är så konstigt att jag kände så då jag nyss var och levde yogilivet i djungeln. En resa där jag verkligen öppnade upp min själ och kom väldigt nära mitt inre jag. Och sedan slängdes jag rakt in tillbaka i verkligheten, mitt i modeveckan med ett kamerateam som följde mig morgon till kväll. Inte så konstigt att jag inte riktigt hängde med och fick lite panik. Och som jag ser det var det bara sunt att jag kände så. Jag hade öppnat upp mig och ville verkligen känna av vad som var bäst för mig och i stället för att bara hänga på allt som hände behövde jag stanna upp och tänka efter. Men när jag var mitt i det var det svårt att se så objektivt på det. Så ångesten bara växte i kroppen. Men dagen efter var all oro borta och jag kunde se klart på vad som hände. Och förstår att det verkligen var bra att det hände. Det är därför jag tycker det är så viktigt att våga låta sina känslor komma fram. För det är ofta, i alla fall för mig, i de stunderna mycket faller på plats. 

Är du någonsin lat? 

– Haha ja, verkligen. På helgerna älskar jag att sova till elva, äta frukost vid tolv och ligga i soffan större del av dagen.

IMG_8601 (1)

Favorit resemål?

– Jag måste säga att min resa till Costa Rica var den bästa resan jag någonsin gjort. Men som ni vet älskar jag ju också New York. Och det är nog typiskt mig. Jag gillar både storstaden, shopping, inspiration, plusen men också yogilivet i djungeln. Så jag både säga både Costa Rica och NY! 

Ska jag satsa på guld eller silver på smycken?

– Mixa! Jag älskar guld och köper oftast det men vissa smycken tycker jag är finare i silver och då köper jag dem i silver och mixar med guld. Så fint att blanda tycker jag!

Favoritfärg på naglarna?

– Ljus, ljusrosa och vinrött!

Jag imponeras av dig som kan umgås i sammanhang bland alkohol – har du alltid kunnat det? 

– I början var det ganska jobbigt. Jag tyckte det var svårt att veta hur jag skulle bete mig så jag undvek det ganska ofta. Men nu fungerar det mycket bättre, ofta utan problem. Men i bland kan jag känna att det blir för mycket fokus på alkohol, för mycket prat om vad man är sugen på, vilken drink man ska ta och att folk blir för fulla. Och då åker jag bara hem!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Vart är dina fina kläder ifrån?

– De mesta från Zara! Men jag shoppar också mycket på Mango, H&M, Lindex, Stories. Och så älskar jag att fynda second hand!

Vilka är dina måsten i garderoben?

– Skinnbyxor, svarta jeans med hål på knäna, ljusa jeans, stickade tröjor, vita blusar, boots och fuskpäls!

Vad är dina morgonrutiner ang håret de dagar du inte duschar håret?

– Jag borstar igenom och sprutar i lite saltvattenspray. Om jag har dålig volym en dag så kör jag i lite saltvattenspray och fönar håret när jag står upp och ner med huvudet. Så att rötterna fönas uppåt. Det gör mitt hår volym på en gång!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Tips på hårprodukter på hår i din längd?

– Resort spray från Kevin Murphy!

Unnar du verkligen dig godis? Hur mycket äter du? Tänker antal gånger i veckan?

– Haha, ja jag är en riktig godisråtta. Och jag äter det kanske tre gånger i veckan. I bland mer och i bland mindre. Mums!

Du som är vegetarian (väl?), tänker du på djur även i andra sammanhang? Typ smink med djurtestande och allt sånt?

– Jag är inte helveggo då jag äter fisk och skaldjur. Men jag tänker absolut på djuren. Och jag försöker köpa produkter som inte är testade på djur men mer än så måste jag säga att jag inte har koll på. Men det ska jag bli bättre på! 

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Min fråga till dig är egentligen hur du gör för att vara en sån härlig person haha? 🙂 Jag tänker hur byggde du upp ditt självförtroende, hur håller man peppen uppe i jobbiga situationer och hur lär man sig att kämpa för sina mål? 

– Haha, den är såklart lite svår att svara på men jag ska försöka. Jag har inte alltid varit en positiv person. Tidigare i livet, innan jag slutade dricka var jag väldigt nego, envis, lat, mådde dåligt, ville må dåligt, ville att folk skulle tycka synd om mig. Men när jag tog tag i mitt liv, när jag slutade dricka förstod jag några saker. Jag förstod att det bara är jag som kan påverka vilket liv ska jag ska ha. Bara jag som kan påverka hur jag ska må. Hur jag ska leva och hur bra livet kan bli. Jag förstod att jag hade makten i mina egna händer. Och därefter började jag förändra mitt tankesätt, min energi och hela mitt liv. Tidigare ville jag vara speciell. Jag ville inte vara som alla andra. Jag ville att folk skulle tycka synd om mig. Jag vill att livet skulle vara svårt. Eller jag kanske inte förstod att livet kunde vara enkelt. Jag såg inte utanför mitt eget mående. Jag var fast i ett mönster. Men när jag fick insikt om att jag kan bryta ”hur jag är”. Att jag kan ta kommando över mitt liv förändrades allt. Och därför tror jag att de flesta kan förändras. Och att man inte bara födds på ett visst sätt. Jag föddes i alla fall inte med det tankesättet jag har i dag, den energin jag har i dag. Den har jag skaffat mig själv. Och jag tror att de flesta kan det också. När jag förstod allt det och började leva efter det så har jag börjat må bättre och bättre. Såklart kan jag ha dagar så jag faller tillbaka. Då jag blir irriterad, stör mig på saker eller tänker negativa tankar men i dag har jag lättare att vände de tankarna än vad jag hade tidigare. I dag har jag ofta ett val. Tidigare tog de tankarna bara över min hjärna. Men det tar tid att förändra. Vilket är helt logiskt. Din hjärna är van att agera på ett sätt och så ska du helt plötsligt göra annorlunda. Så låt de ta tig dom du vill prova. Öva, träna. Jag försöker se till att min positiva del av mig alltid är större och starkare än min negativa del. I bland är den positiva delen myyyyyyycket större men i bland känner jag att de står lika och då är de negativa känslorna och tankarna nära att ta över och då mår jag också som allra sämst. Därför är det väldigt viktigt att tanka på den positiva sidan varje dag. Med positiva tankar, med tacksamhet och med saker som gör mig glad 🙂

5 nyckelplagg/”måste ha plagg” för våren?

– Mitt första måste är plagg med hängslen. Hängselbyxor, klänningar med hängslen eller toppar. Allt, det är så himla fint. Ett annat plagg jag kommer ha mycket av i vår är ljusa 501 Levis jeans. Jag kommer även köra på trenden med minikjolen som är stor i vår. Och den bär man snyggast med en stor stickad tröja och overkneeboots enligt mig så de blir också måsten i vårgarderoben. Och kanske de enklaste men ändå finaste måstet i vår är glittriga strumpor. Du kan använda skor från tidigare säsonger och piffa upp dem med ett par fina strumpor i. Så mitt sista måste-ha-plagg är glitterstrumpor!

Klädkedja för medeltjocka plånboken?

– Zara, de har allt!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Hur ser ditt drömbröllop ut?

– Jag vill inte ha ett klassikt, stort bröllop. Utan ett mindre, personligt, bohobröllop. Jag vill gifta mig på sommaren i Dalarö kyrka och ha festen i en härlig trädgård (och hoppas bra på bra väder, hehe..) Jag vill ha min familj och massa vänner på plats. Jag vill ha lekar, musik, dans, snacks, plock veggomat och en god tårta. Det viktigaste är att det är avslappnat, härligt och glatt. Jag vill inte ha det så strukturerat så att inbjudan matchar servetterna och färgen på blommorna. Jag vill ha det ganska fritt. För jag tror att om man planerar allt i minsta detalj så kan minsta lilla fel som händer påverka dagen på ett negativt sätt. Sen förstår jag såklart att det är en hel del att planera men jag vill göra det på ett öppet sätt lixom. Jag tror ni förstår vad jag menar. Bohostyle! Sen vill jag inte hoppa in i ”brudmallen” och se ut som man ”ska” göra. Jag vill hitta min klänning i en liten second hand butik i typ Paris eller Köpenhamn. Jag vill sminka mig själv och ha mitt hår naturligt men kanske med någon liten detalj. Jag vill vara bekväm och känna mig som mig själv men såklart vill jag vara lite extra fin och glittra lite mer än vanligt. Jag har aldrig varit den som har fantiserat om mitt bröllop. Jag har snarare fantiserat om mina vänners bröllop. Och även om det är några år kvar tills den dagen kommer så kan jag nu verkligen se fram emot den dagen jag ska gifta mig. Mitt mål är att det ska blir en av de roligaste dagarna i livet. Så härligt!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!