INGEN PODDIS I VECKAN★

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Hej alla fina poddislyssnare. Hoppas ni mår bra! Tyvärr kommer vi inte kunna ge er någon podd den här veckan då livet kommit i mellan MEN vi är självklart tillbaka nästa vecka! Och då ska vi prata alkohol. Och jag tänkte även be er att ge tips på ämnen ni vill höra om fram över. Det är bara att kommentera det här inlägget!

MEN i stället för poddis bjussar vi på ett härligt klipp där jag, Vanja, Niklas OCH Philip är med. Drömklippet! Haha, så himla roligt att vi hamnade på samma bio, två rader ifrån varann utan att det om det. Helt underbart! Så kolla in klippet och så hörs vi nästa vecka <3 PUSS!

Psst! Ni kan ju såklart lyssna på gamla poddisar också!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej!!
  Tack för en underbar podd!
  Varifrån kommer den gröna randiga tröja på bilden? Den är så fin!
  / Emilia

  Emilia Sandberg 2016-02-21 23:41:43 http://None
  Svara
 • Ååh, jag skulle tokälska ifall ni kanske skulle kunna koka ihop ett riktigt girlpower/feminist-podd!! Jag vet att ni ganska ofta tar upp detta i andra poddis-avsnitt där ni verkligen öser pepp över oss tjejer, jag älskar det och vill höra MER! 🙂

  Jag skulle i sådana fall bli superglad om ni skulle kunna ta upp dessa frågor:
  – Är ni feminister/har ni alltid varit det och varför? Om ja; vart tror ni de åsikterna kommer ifrån? Är det exempelvis genom er familj och att det på så sätt alltid har varit en naturlig del av er uppväxt? Eller har ni istället blivit feminister på senare år genom medvetna vänner eller bekanta? Kan ni se om det var en skillnad i frågan om jämlikhet i samhället nu vs när när ni växte upp?
  – Hur ser era partners (det vill säga Nicklas och Philip) på frågan? Är de feminister och är det viktigt för er att era respektive är det/har grundläggande lika åsikter som ni har?
  – Håller ni med om att tjejer fortfarande blir objektifierade och att en stor del av samhället fortfarande är sexistiskt mot oss kvinnor?
  – Har ni någonsin märkt av på något sätt att det har varit en stor skillnad mellan män och kvinnor i och med era jobb/karriärer? Om ja; på vilket sätt?
  – Hur tycker ni man ska bete sig kring män (eller kvinnor för den delen) i grupp om konversationer om feminism och de inte vill kalla sig feminister/ förlöjligar feminism? Hur ska man dessutom reagera när man hör män (speciellt unga sådana i mitt fall då jag är arton) tala om en kvinna på ett sexistiskt sätt? Hur gör ni? Får man bli förbannad och sätta ner foten? Är det okej?
  – Hur tycker ni att man som ung tjej bör tänka kring killar man träffar och blir förälskad i men som kanske har tendenser av/eller i värsta fall är praktexempel av de män jag syftar på i frågan ovan (exempelvis att de inte vill kalla sig feminister eller beter sig på ett s.k. ”smygsexistiskt sätt antingen mot en själv eller mot andra kvinnor?) Hur ska man göra? Ska man lämna dom fort som attan eller ska man försöka sig på att ”förändra dom” om ni fattar hur jag menar?
  – Tror ni att det kan vara en mognadsfråga för unga män i frågor om att förstå feminism och dess innebörd samt utvecklingen till att de själva skulle kunna klassa sig som feminister en dag? Eller tror ni att det bara helt enkelt beror på hur deras uppväxter sett ut dvs vart och hur de växer upp?
  – Och slutligen en fråga till Vanja: Hur kommer du och Nicklas göra med Iggy angående denna fråga? Kommer ni vara tydliga enda från början i och med er ställning angående frågan? Känner på mig att han kommer bli en helt ljuvlig person. 🙂

  Och sedan vill jag bara säga; heja Josefin och Vanja!! Ni är så jäkla vettiga och fina tjejer och man märker verkligen hur ni lägger ner er hjärta och själ i detta. Det är fantastiskt hur ni peppar unga tjejer och killar (till exempel mig som artonåring) att alltid följa ens drömmar och tro på sig själv, men också samtidigt att ni bara inte lyfter fram allt som är positivt i livet, exempelvis att framgång inte kommer utan slit. Så viktigt, TACK för det. <3

  Astrid 2016-02-20 14:10:48 http://None
  Svara
 • Älskar eran poddis!! Ni sätter guldkant på mina onsdagar!!!

  Shopping gällande kläder, inredning ev kommande drömköp, drömresemål
  5 viktiga saker som ni inte kan leva utan
  Rädslor och fobier
  Ekonomi

  Underbart klipp 😛

  Många kramar Jonna!!

  Jonna 2016-02-17 22:40:41 http://None
  Svara
 • Hej, jag drömmer lite om att höra er snacka Konflikter. Hur hanterar man dem, på jobbet, med partnern där hemma, men vänner. Hur bryter man mönster i vardagsgnabbet, hur hanterar man konflikträdsla. De som är benägna att konfronteras jämt, i tid och otid, hur ska de personerna tänka och hur ska personer runt dem försöka agera. Känns som en hälsosam och balanserad inställning till konflikter är en riktigt bra ingrediens i en må-bra-tillvaro. Men lättare sagt än gjort för en person som mig. Jag är snabb med att konfrontera min partner som jag är bekväm med, för ofta förmodligen. Med nya bekantskaper är jag dock konflikträdd…

  Mary 2016-02-17 22:19:35 http://None
  Svara
 • Synd, er poddis är ju bästa händelsen på hela veckan!
  Tips på samtalsämnen: en tips podd där ni tipsar om, restauranger, instagramkonton, poddar, youtubekanaler, val i livet typ.

  Skriva frågor till varandra om saker ni undrar över kring varandra

  Ett träningsavsnitt fär ni snackar om vad och hur ni tränar, och hur det sett ut när ni var yngre.

  Ett matavsnitt, ni snackar matvanor, middags tips för vardag och helg. Tänker ni på vad ni äter? Varför?

  Snacka stil, hur man ska lära sig att klä sig snyggt, tips inför våren, era inspirations källor.

  Hoppad ni tycker mina förslag är bra, jag skulle iaf uppskatta att ni pratade kring det. Ni är bäst tjejer glöm inte det!<3<3

  Fanny 2016-02-17 20:03:30 http://None
  Svara
 • Snacka dejting vettja! Vad tänker ni om alla dejtingappar och fenomenet att det hela tiden finns någon ny om man dissar/blir dissad. Hur tror ni det påverkar vår syn på förhållanden? Satsar man inte lika mkt när chansen att missa en annan grym människa är så nära som en swipe bort… Spännande ämne som jag älskar att höra om även om jag är fast besluten om att leva resten av livet med min sambo 🙂
  -Vardagsmat. Vad äter du som är veggo? Diskutera hur man ska lägga upp sin matdag. Gör ni matlådor? Paradrätt? Väljer ni för eller efterrätt på restaurang? Man kan nörda loss i det mesta 🙂
  -Inspirationskällor. Vad får er att gå loss totalt? Vem eller vad inspirerar er? När får ni flow?
  -Låt oss få följa med er en dag på era jobb. Ihopklipp från jobbdagen liksom.
  -Mera mode! Material, matchningar… hur tänker ni när ni klär er? Hur tänker vanja när hon klär Iggy? Spelar det ngn roll vad er partner har för stil? Påverkar han er stil?
  -Vad är era svagheter? Inte bara att ”jag jobbar för mkt” utan när blir ni arga? När blir ni ledsna? kan ni bli helt tokiga om disken står kvar på jobbet eller om en gubbe stinker svett på t-banan…? 🙂
  -Barnfrågan… Vem får bestämma om/när man ska skaffa barn? Den som inte vill ha eller den som vill ha? Varför tänker ni så? Kvinnan eller mannen?

  Okej, nu gick jag loss totalt här men fick lite feeling och tycker ni är härliga att lyssna på 🙂
  Kram!

  is 2016-02-17 16:43:07 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!