Måndagspepp/depp ❥

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Alltså, jag vaknade ju med strålande humör i dag. Tog i ordentligt på träningen på gymmet. Studsade till jobbet. Log så att mungiporna snuddade ögonen för att jag kände mig så glad och tacksam över livet. Den känslan höll i sig till strax innan lunch då jag började bli hungrig. Jag åt och fick tillbaka lite energi men dock varade den inte så länge. Rung fyra kändes den här dagen som en evighet. Jag tog mig ut på stan för att handla några saker till vårt event på torsdag. Med smutsigt hår, tunga steg och en känsla av ”titta inte på mig” letade jag bland grejer för att hitta fina, pepp och glada prylar till eventet. Det enda jag ville vara att åka hem och dra täcket över huvudet. Men på måndagar är jag alltid på jobbet i till sju för jag har alltid en grej på måndagar som börjar kl 19.30. Och det gjorde lixom att jag längtade ännu mer för det är så lång tid kvar till jag får ligga där i sängen och slappa.

Jag kom tillbaka till jobbet där jag sitter och skriver nu. Som tur är är jag ensam kvar (hade nog inte varit så trevligt sällskap just nu). Och nu när jag skriver här känns det faktiskt redan bättre. För jag får perspektiv på att det inte alls är så farligt. Den är en känsla i kroppen, den är ingen fara. Och framförallt är den okej. Det är okej att inte vara superpepp heeeela dagen. Att inte hoppa fram genom stan eller le så att mungiporna spricker. Det är helt ok att känna sig lite depp. Framförallt på en måndagseftermiddag….. Och det är därför jag skriver det här till er. Jag får ofta mejl och kommentarer där ni undrar ”hur kan du alltid kan ha så mycket energi och vara pepp på allt jämt”. Och visst jag har rätt bra om energi men i bland tar den slut. Som i dag. Och det är helt ok. Och jag vet vad jag behöver göra i sånna här stunder. Och det är att framförallt att hålla mig till planen, tex som ikväll så ska jag gå på min grej som börjar 19.30. Om jag går hem och lägger mig i soffan kommer jag bara bli ännu deppigare av att jag känner mig dålig som struntade i den där grejen. Och när jag väl går dit kommer jag må mycket bättre för jag vet att de människorna ger mig energi och att de kommer att få mig på bättre tankar än vad jag får när jag är ensam med min egen hjärna i sånna här stunder. Så det jag behöver komma i håg i dessa lägen är 2:5. Alltså inte någon diet utan mitt och Vanjas livsknep ”2:5”. Att man två dagar av fem behöver anstränga sig lite och att de kommer att ge bra energi tillbaka. Precis som i kväll. 

Och att denna dag började med måndagspepp och övergick till måndagsdepp är lixom inte hela världen. Jag tar nya tag i morgon! Plus att jag tror att när jag kommer hem ikväll och kollar på PREMIÄREN AV GIRLS (!!!!!!!!) kommer den här måndagen sluta med måndagspepp ändå!

Ah.det var bara det jag ville skriva. Vi hörs i morgon bästa ni, puss!

Update: Nu sitter jag hemma i soffan och har varit på min grej. Och mycket riktigt mår jag mycket bättre. Jag behövde verkligen komma i väg och träffa fina människor. Känner mig påfylld med tacksamhet och loooove men är fortfarande trött. Så äter chips och ska kolla på GIRLS! Så najs! Hoppas ni har en mysig kväll fina ni. Och tack för era fina ord. PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Finurligt hur livet kan va, oftast går ju längtan ”ut” till ett händelefullt liv, men ganska ofta längtar jag bara bara hem efter en förmiddag hemifrån. Det är ok. <3

  A 2016-02-23 08:54:29 http://None
  Svara
 • Åh Jossan.
  Du får tänka på att alla har sådana här dagar!
  Annars skulle det inte ha gjort dig mänsklig, man kan inte alltid vara på topp.
  Men, jag förstår, du är ju typ bland den peppigaste personen jag vet, men det är ändå skönt att veta att även du kan ha en lite sämre dag! Så är livet! (även fast det suger och man själv tror att man aldrig kommer ur det i stunden, jag har själv haft lite så de senaste två veckorna!)

  Men jag hoppas att du hade det riktigt trevligt på det där du skulle göra 19:30 och att det gav dig ny energi. <3

  Energikram!!
  Ps, ser sååå mycket fram emot eventet på torsdag!! (och nya bloggportalen, herregud!!)
  Kramis!

  Tuva 2016-02-22 21:28:53 http://www.itgirls.se/tuvaalicia
  Svara
 • Åh Josefin! Detta var Precis vad jag behövde höra denna måndag kväll! Tack finaste du. Nu känner jag mig påfylld med ny styrka inför morgondagen

  Jennie 2016-02-22 21:00:05 http://None
  Svara
 • Alltså det är precis som du skriver , det är helt okej att känna så! Och när man väl tänker på det så finns det något fint med att energinivån och peppen går upp och ner under dagen.
  Jag har märkt att beroende på vilken energinivå jag befinner mig på så bemöter jag situationer på olika sätt. Ex framåt fem när jag är trött efter en lång dag på jobbet och börjar bli hungrig igen är jag som känsligast. Både känslig emotionellt, men också mentalt och i behov av energipåfyllning på alla plan. Precis som bilar behöver vi tankas och det är det som är så intressant med livet!:)

  Nu blev det här en väldigt lång kommentar, men det känns verkligen som att jag känner igen mig i det du skriver och beröringspunkterna fyllde på min energi,tack!! 🙂

  Elina 2016-02-22 20:47:13 http://None
  Svara
 • Så är det för alla och det är bara mänskligt. Man får ha dåliga dagar – DU får ha dåliga dagar, och du är inte en mindre bra person för det!!❤️
  Skickar dig 1000 kramar och massa vardagsglitter☺️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Ida 2016-02-22 20:36:51 http://None
  Svara
 • Fina Josefin! Du är en människa fylld av känslor , och ibland säger kroppen och knoppen typ fuck off och går in i den där deppbubblan och som du säger- det är okej! Som Alfons Åberg far( tror jag ) sa: ibland ”måste” man ha tråkigt för att uppskatta det roliga, lite så med depp stunderna , kanske oxå ett gott tecken, så du ser till att få egen tid oxå , att få längta lite hem , att ta sig tiden att ta det lugnt och njuta av en grym serie ! För det är du värd, du kämpar på och sprider sån energi <3 du inspirerar inte bara med snygga outfits utan även att vi kan fixa allt , girl power och att välja glädjen men även att acceptera att ibland är det bara fuck off typ;) kärlek till dig! Njut av kvällen sen din fighter !

  Frida 2016-02-22 20:36:39 http://None
  Svara
 • Nu slog klockan precis 19.30 och du är på din grej! Hoppas du känner dig stolt och nöjd som orkade trots din måndageftermiddags-depp. När du läser det här ligger du kanske där under täcket, som du längtat efter 😀 njut!! Och kom ihåg att det är dipparna som gör att en ”vanlig” dag känns bättre än vanlig, när man har nått sämre att jämföra med! Dom sämre dagarna gör att dom bra dagarna känns ännu bättre. Bamsekram från Bea!

  Beatrice 2016-02-22 20:33:59 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!