Min kroppär felfri ❥

Processed with VSCOcam with hb2 preset

God morgon på er gullisar, hoppas ni har sovit gott. Det har jag. Jag vaknade tidigt, tog en dusch och ställde mig som jag brukar efter duschen framför handfatet där jag har min body lotion. Jag började smörja in min kropp medan jag tittade på mig själv i spegeln (som jag också alltid gör). Men i dag fick jag en känsla som jag inte brukar ha när jag står där. När jag tittade på mina olika kroppsdelar jag smörjde in med lotion kände jag en stark känsla av kärlek. Jag kände mig tacksam.

Jag skulle säga att jag mår väldigt bra i min kropp överlag i dag men så har det verkligen inte alltid varit. Jag som otroligt många andra tjejer har mått väldigt dåligt över min kropp. Jag har önskar att visa delar av min kropp såg annorlunda ut. Var smalare, större, slätare. Och även om jag känner mig väldigt fri från dessa tankar i dag så kommer de tillbaka i bland och påminner mig om att jag inte riktigt borde vara nöjd med mig själv. Tankar som såklart skapats av orimliga ideal vi möts av varje dag.

Men i morse när jag stod där framför spegeln kände jag mig så tacksam över min kropp. Att jag har en kropp som fungerar. Som tar mig till jobbet varje morgon. Som tar i på gymmet. Som orkar hålla mig uppe i olika yogaövningar. Helt enkelt en kropp som är felfri. Den tanken slå mig då och då men den känslan jag fick i dag vet jag inte om jag någonsin känt tidigare. Det jag såg i spegeln var bra som det är. Inget jag ville ändra på. Och att få en insikt om att jag borde vara mer tacksam över att min kropp fungerar gör att de dagar jag står där framför spegeln och granskar min kropp med kritiska ögon känns ganska meningslösa. Att jag stirrar ett par bristningar på höften, någon cellulit på rumpan eller på benen jag tänker borde vara några centimeter smalare. Vad fan gör det egentligen? Verkligen ingenting.

Vad ser du när du tittar i spegeln? Jag tror ju mycket på tankens kraft. Så mitt tips är att ställa sig framför spegeln och se vilka tankar det är som kommer. Och bestäm dig för att här ska inga dumma tankar få komma fram. Mata dig själv med fina tankar och tänk på vilka delar av din kropp som fungerar. Som hjälper dig varje dag. Som bär dig genom livet. Och bestäm dig för att det är viktigare att känna tacksamhet över dem i stället för att stirra på någon grop, sträck eller del du vill förändra. 

Det känns så himla skönt att med hela hjärtat kunna känna detta i dag när jag stod framför spegeln. Att efter år av att vilja ändra på olika saker känner jag mig i dag nöjd och tacksam över min kropp. Den hjälper mig att leva livet varje dag. Och för det ska jag göra allt  för att ta hand om den på bästa sätt. Och det har inget att göra med att vilja förändra, fokusera på gropar eller tänka dumma tankar. Utan jag tar hand om min kropp genom att hylla den. Ge den saker jag mår bra av och blir glad av (både nyttiga saker och jag blir också glad av godis). Ta i med mina muskler så att de får arbeta och bli starka för att kunna hålla min kropp högt genom hela livet. Yoga för att sträcka ut min kropp och för att låta min kropp andas. Och såklart genom att hitta på mig själv med kärleksfull blick i spegeln. Jag hoppas, hoppas att alla ni har känt eller får känna denna känsla snart. Love J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • BRA! Spread those vibes girl!

  Det ÄR precis detta vi alla ska fokusera på, self love.

  Blir så otroligt glad när jag får se bloggerskor som känns äkta. Brukar aldrig läsa bloggar men din har visst fallit mig i smaken 🙂

  Linnea 2016-03-03 19:10:23 http://None
  Svara
 • Min kropp är inte felfri, men jag är otroligt nöjd och tacksam ändå. Jag står framför spegeln, ser en fantastisk kropp som håller mig uppe i träning, orkar med mig trots kort sömn och långa arbetsdagar. Jag har en kropp som jag älskar, men den är inte felfri.
  Med sju ärr efter operationer, med cystor som växer i min mage, med kramper. Så nej, min kropp är inte felfri. Men jag älskar varenda del av den ändå!
  Jag ser en kropp som trots kronisk sjukdom ändå är älskad av mig.

  Frida 2016-02-28 20:36:00 http://frida.spotlife.se
  Svara
 • Det är behöver vi läsa varje dag! Läsa och förverkliga! Underbart!

  Angelica Fjellman 2016-02-28 20:21:49 http://None
  Svara
 • Jag har tänkt på samma sätt som du ett bra tag nu, att älska sin kropp och bara mått bättre av det. Blev så glad av det här inlägget för det är ett så himla viktigt ämne. Brukar inte kommentera men vill passa på att säga att jag inspireras av dina ord och bilder och blir glad varje dag av det du delar med dig! Tack för det!❤️

  B 2016-02-27 23:31:59 http://None
  Svara
 • Oj vad glad jag blev när jag läste det här! Önskar att jag också kommer känna så en dag. Sjukt inspirerande! Tack fina du!

  Alexandra 2016-02-27 21:11:17 http://None
  Svara
 • Hela du är guld, inifrån och ut. Tack för att du delar med dig

  Sara 2016-02-27 14:19:42 http://Nouw.com/misssteinhooltz
  Svara
 • Elsker det du skriver! Jobber selv med å få en slik innstilling til egen kropp 🙂

  M 2016-02-27 13:52:37 http://None
  Svara
 • Tack. Det är det jag känner just nu, tacksamhet för att du valt att skriva just detta inlägg som kommer så passande just nu. Och för att du kommer med tips för hur en ska kunna komma till det ögonblick du kände idag. Så tack så mycket för din ärlighet och inspiration!

  Elin 2016-02-27 13:22:07 http://None
  Svara
 • Du är fantastisk & har en otroligt härlig inställning till livet

  Malin 2016-02-27 11:50:44 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!