Mina bästa tips för att vara mer positiv ❥

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Jag får ofta frågor av er om hur man ska göra för att bli lite mer positiv så i dag tänkte jag dela med mig av mina bästa tips! 

1. Tro på tankens kraft!

Jag tror ju väldigt mycket på att vi kan styra vårt mående med hjälp av våra tankar. Självklart har detta flera undantag men det har funkat väldigt bra för mig. ”Think happy, be happy”, ”Think positive, be positive”. Ja, det stämmer. I alla fall för mig. När jag valde att se livet för den ljusa sidan i stället för den krångliga, knepiga, sidan blev hela mitt liv mycket lättare och härligare. Och jag blev mer positiv.

2. Ta till hjälpmedel!

Okej, men hur tänker man positivt? Och hur ska man komma ihåg att göra det varje dag?! Ta hjälp! Själv följer jag flera peppiga konton på Instagram och Facebook som gör att när jag scrollar dyker det upp positiva citat som påminner mig om att sluta grubbla, tänka positivt och säga ja! (Därför försöker jag lägga upp massa pepp på min Fb-sida. Ni hittar den här!)

3. Du väljer ditt liv!

En viktig sak att komma i håg och påminna sig om är att jag lever mitt liv. Ingen annan kan leva det åt mig. Därför kan inte heller någon annan göra mig lycklig, ta bort mina bekymmer eller se till att mitt liv blir så som jag drömmer om. Det är upp till mig! Såklart väljer man inte allt som händer i ens liv men man kan välja hur man ska hantera det.

4. Umgås med positiva människor!

En superviktig punkt som påverkar mer än du tror! Att omge sig med personer som lyfter, peppar, hejar på sig själv och på dig ger så mycket positiv energi. Och det påverkar hela livet! Se till att ha personer i din omgivning som också valt att se livet från den ljusa sidan!

5. Det går att vara positiv även om livet suger!

Jag har inte levt ett liv som är en dans på rosor. Jag har haft mycket sjukdom i min familj, dödsfall, jag själv har varit väldigt sjuk men  det stoppade inte mig från att välja ett positivt liv. Snarare tvärtom. Det var det som fick mig att ta steget att välja. Och även om man inte har massa tråkiga livsöden omkring sig så går det att välja. Och såklart ska man sörja när man är ledsen och få må skit när livet är orättvist. Det är superviktigt. MEN det måste finnas en gräns. Att man när man fått ur sig all skit hittar tillbaka till sin rätta väg igen. Till sitt rätta tankesätt.

6. Du kan starta om när som helst!

Det finns inga dumma regler i det här sättet att leva. Om du mitt på dagen ballar ur och börjar fräsa till folk om kring dig, störa dig på personer i sin omgivning eller snacka skit. Det är okej. Vi har alla våra dagar. Men det betyder inte att hela dagen är förstörd för det. Du kan börja om när som helst. Sätt dig ner, andas och få dig tillbaka på rätt bana. Tänk bra tankar som du vet får dig lugn. Som får dig att se lite ljust på livet igen. Och så kan du i stället för att fortsätta vara lite grinig resten av dagen balansera upp den dåliga delen av dagen med att sprida lite fin energi. 

7. Var tacksam!

Det viktigaste av allt! När jag på riktigt förstod hur mycket jag har att vara tacksam över så blev det mycket lättare att vara mer positiv i livet. Och tacksamhet kan vi alla känna. I dag känner jag mig tacksam för att jag vaknade i en säng. Att jag fick äta frukost. Att jag har ett jobb att sköta. Att jag får göra något jag tycker är kul. Och att det är fredag och att jag har en härlig myskväll att se fram emot. När jag tänker så blir jag lite extra varm i hjärtat och det gör automatiskt att jag ser min vardag lite ljusare. 

Så ”Think positive, be positive!” – Puss J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Älskar denna tröja du har på dig! Var har du köpt den? 🙂

  Elin 2016-03-29 09:36:50 http://None
  Svara
 • Åh tack för världens bästa lista! Punkt 6 förändrade (på riktigt) min gårdag! <3

  Bea 2016-03-06 08:53:22 http://None
  Svara
 • Längtar alltid till era poddavsnitt och blogginlägg. Känns som om vi är bekanta, nu när jag följt er genom podden och bloggarna. Fast det är ju inte riktigt så förstås, men om jag skulle råka träffa er en dag skulle ni inte kännas som främlingar. Hade jag stött på er på stan, hade jag absolut kommit fram och sagt hej. Tycker det är så roligt att se på snappis/höra i podden om då ni träffat lyssnare.

  Nu lät den här kommentaren kanske lite konstig, men den var menad som en komplimang 🙂
  Kram på dig från Finland 🙂

  Silje 2016-03-04 22:39:41 http://www.siljetherese.com
  Svara
 • Åh JA ABSOLUT, särskilt till punkt 1! Finns en bok som heter ”du är fullkomlig” (finns i min butik på levareko.se) Den är helt fantastisk och helt i din linje, förändrade mitt liv totalt!
  Kram

  Karin & Z 2016-03-04 22:02:53 http://www.levareko.se
  Svara
 • Superbra tips, och är det något som jag skulle vilja bli bättre på så är det att stå på mig och fräsa ifrån om det är det som krävs, för varför skulle alla andra alltid veta bättre än mig 🙂 Tack för listan! <3

  Sari 2016-03-04 19:14:01 http://rodeo.blogg.se
  Svara
 • Tusen tack för peppen! Lyssnade på din och Vanjas pod imorse och den gav som vanligt så himla bra energi som har hållit i sig hela dagen. Tack <3 <3 <3

  Tove 2016-03-04 16:54:19 http://None
  Svara
 • Åh Josefin !( alltså förlåt bombar dig med kommentarer ) men du är så bra, haft en svacka med tappad motivation , ett tråkigt typ av uppbrott osv men efter att fått tips om din och Vanjas podd av en nära vän så har jag lixom fått nytt liv och glädje igen -hittat tillbaka till den jag är och inte den jag tror andra vill att jag ska vara. Ni har även fått en känna sig mindre ensam om ting och ja er pepp och ert sätt att bjuda på er själva är så guldvärt i tider då det känns som mycket bara är en yta, så härligt att få höra era tankar, era berättelser, det blir så mänskligt istället för att enbart bjuda på det som är på ytan vilket självfallet också är underbart att ta del av ( outfits osv) men kombinationen av personlighet och stil är så bra, inspirerar på alla plan<3 nu blev allt jäkligt flummigt men hoppas du fattar haha! Tack iallafall för att du är du,girlpower !

  Frida 2016-03-04 16:11:31 http://www.fempower.itgirls.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!