Vi måste kämpa för ALLA kvinnor♀

FEMINISTT

”Grattis på kvinnodagen” har jag fått på sms och Facebook i dag. Hm, ja grattis kanske inte är rätt ord. Att den här dagen finns är ju faktiskt inte så härligt. Det döljer sig många tragiska saker bakom den här dagen i kalendern som fått namnet ”Internationella kvinnodagen”. Och det är alla saker jag önskar inte existerade. Jag önskar med hela mitt hjärta att vi någon dag kommer få leva när den här dagen inte behövs! Men det finns också något fint med att den här dagen finns. Det är ett bevis på att vi kämpar för att det ska bli annorlunda. Att vi visar att det här är en viktig kamp. Och att det är en kamp som aldrig får sluta. Inte fören ALLA kvinnor på vår jord får leva de liv de förtjänar. Och det är lätt att tänka ”att vi har ju kommit så långt i Sverige, vi behöver väl inte tjata mer om det här nu?”. 

Det är väl fantastiskt att du och jag lever i ett land som ligger i toppen vad gäller jämställdhet, hur fan hade mitt eller ditt liv sett ut annars? Men vi har också fötts här av en ren slump. Liksom att vissa föddes i Nigeria där det är lagligt för män att misshandla sin fru eller i  Saudiarabien där kvinnor fick rösta för första gången 2015 (!!!!) Och det får vi aldrig glömma. Det här är INTERNATIONELLA KVINNODAGEN och vi kämpar för alla kvinnor!! Både här i Sverige och för resten av världen. Nu fortsätter vi visa vad som är rätt. Tillsammans kan vi göra skillnad. Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • <3<3<3

  eva 2016-03-09 00:37:52 http://None
  Svara
 • Så bra Josefin!<3

  Tora (torahansson.bl 2016-03-08 22:26:07 http://torahansson.blogg.se
  Svara
 • Well said! ♀ Vi må ha det himla rackarns bra i Sverige om man jämför med många andra länder, och det ska vi vara tacksamma för. Men vi ska sjutton inte behöva nöja oss med det. Vi ska inte nöja oss förrän vi får delta i samhället på exakt samma villkor som männen! No way.

  Och precis som du säger, nu jäklarns fortsätter vi kämpa för ALLA kvinnor! Puss och hoppas du haft och har en AMAZING kvinnodag!
  GRL PWR! ♀♀♀

  Ida 2016-03-08 20:58:07 http://idawal.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!