Hitta din pepp-kompis★

IMG_2531-(1)

För er som lyssnat på veckans avsnitt av poddisen vet precis vad det här inlägget handlar om men för er som inte lyssnat än 😉 ska jag förklara!

I veckans poddis pratar jag och Vanja om mod. Om att våga. Och vi pratar om viken av att ha en stöttande mamma, syster, kompis, pappa i sin närhet som peppar en. Och för alla som känner att de inte har någon peppis i sin ogivning gör vi nu ett nytt hitta-kompis-inlägg som handlar om att hitta sin peppkompis.

En person som man alltid har en peppig attityd. Någon som vill lyssna på dina ideér, som peppar, hjälper till och kommer med egna ideér och såklart en som du ska peppa tillbaka. Jag tror vi alla mår mycket bättre av att peppa andra och såklart att bli peppade av andra.

Så våga ta chansen och hitta din peppkompis! Vem vet vad det kan leda till 😀 

Kommentera det här inlägget, berätta om dig själv och om vad du söker i din peppkompis! Kör nu! Puss på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Men åh så roligt! Känner att jag verkligen skulle behöva en pepp-kompis som peppar en när man är lite osäker eller inte vet vilken väg man ska ta.
  Jag heter Cassandra, är 17år och bor i södra Sverige. Var du bor spelar ingen roll då sociala medier finns, samt att jag ofta är på resande fot och då speciellt i Stockholmsområdet.
  Mer än halva min gymnasietid har gått, och just nu pågår många tankar i mitt huvud om hur jag ska göra i framtiden, om jag ska satsa på det säkra eller våga chansa. Ibland känner jag att jag borde chansa mer, men vågar inte riktigt.
  Jag driver även en fotoblogg, jobbar på Mc Donalds och försöker att träna när jag hinner med det. Personligen är jag en väldigt glad och spontan person som uppskattar även de små sakerna i livet. Är väldigt peppig av mig, och visar det sig att du även är det samt har ett glatt humör kan det ju bli riktigt bra det här 🙂
  Något av det bästa jag vet är när man är i ett trevligt umgänge och bara har det gött. En grillkväll med någon härlig utsikt är svårt att säga nej till!
  Spelar ingen direkt roll hur gammal du är, utan du välkommen att skicka ett mail till mig ([email protected]).

  Cassandra 2016-04-24 20:53:19 http://sensor.blogg.se
  Svara
 • […] Och för att orka sitta den där måndagskvällen med dina stora och små steg – skaffa en peppkompis! Någon som du alltid vet ger dig pepp! (Läs mer här!) […]

  Mina bästa tips för att våga nå sin dröm ★ 2016-04-11 10:00:17 http://nyheter24.se/modette/josefin/2016/04/11/mina-basta-tips-att-vaga-na-sin-drom-%e2%98%85/
  Svara
 • Hej. Mitt namn är Amanda 22 snart 23 bor i närheten av Göteborg. Ja söker en/ flera pepp kompisar.
  Tycker de är så svårt att få nya vänner när man är äldre så de är en super idé!!

  [email protected]

  Amanda 2016-03-31 22:08:19 http://None
  Svara
 • Så härligt tema!!!!! Alla måste ha en peppis

  Margaux 2016-03-31 20:53:01 http://None
  Svara
 • Hej!
  Jag är en 21-årig tjej bosatt i Göteborg. Just nu är jag inriktad på att flytta utomlands, men antar att jag behöver den där sista pushen för att verkligen våga.

  Det vore så härligt att träffa/ få kontakt med en person som en kan peppa tillsammans med. Någon som inte dömer en för att ens drömmar är alldeles för stora. Peppen bubblar inom mig och jag är så sugen på att träffa nya inspirerande människor.

  Tveka inte på att höra av dig!

  Mail: [email protected]

  Emma 2016-03-31 20:19:11 http://None
  Svara
 • Hej!
  Jag är en 21-årig tjej bosatt i Göteborg. Just nu är jag fullt inriktad på att flytta utomlands men antar att jag behöver den sista pushen för att verkligen våga. Jag försöker alltid vända saker och ting till det positiva och vill inte tro att någonting är omöjligt.

  Det vore så härligt att träffa/ få kontakt med någon som man kan peppa tillsammans med. Någon som inte dömer andra för att deras drömmar är för stora.

  Kanske kan vi ses på en fika eller bara snacka i telefon? Tveka inte på att höra av er!

  Mail: [email protected]

  Emma 2016-03-31 18:59:51 http://None
  Svara
 • Hej!

  Jag har lyssnat på ALLA era poddis-avsnitt och det känns faktiskt som jag känner er båda!
  Dock LÄNGTAR jag efter Alkohol-avsnittet. (har väntat i månader!!!) Känns som ett minst lika viktigt avsnitt så som ’Pepp-kompis, våga’ etc. Tror dina erfarenheter bara kommer hjälpa människor!

  Har faktiskt ett par vänner i min närvaro som har problem med alkoholen och man känner sig ganska handfallen som medmänniska.

  Hoppas det kommer ett snart!
  Annars ÄLSKAR jag podden och ni båda är SÅ kloka!

  Kram

  Natalie 2016-03-31 17:19:45 http://None
  Svara
 • Asså detta var ju helcoolt! Jag är en tjej på 17 vårar och skulle tycka det vore superskönt att få en peppkompis som inte bara peppar mig när det gäller saker som jag vill göra, men också saker som jag inte vågar göra (fast egentligen vill).

  Min trygghetszon är nog egentligen större än vad jag tror och då behöver jag den där lilla ”pushen” som uppmanar mig till att göra den här grejen! Jag älskar att skriva, jag älskar att resa och träffa nya människor, dock så är det här problemet ligger. Jag träffar knappt några nya människor nuförtiden, för jag känner aldrig att jag riktigt vågar gå ut och bara köra. Det tar liksom stopp eftersom jag tänker hela tiden att jag bara kommer att skämma ut mig själv. Men med en peppkompis som bara: ”peppar peppar peppar!” så tror jag att detta är möjligt!

  Vi kan ha superkul ihop och bara peppa sönder varandra över saker som skrämmer, lockar och intresserar oss! Om det är någon som vill ”peppa livet!” med mig, mejla bara till [email protected]

  Lovisa Nordberg 2016-03-31 14:15:00 http://None
  Svara
 • Hej allihopa!

  Mitt namn är Sonia, jag fyller 24 i sommar och är just nu studerande och bosatt i Stockholm. På fritiden gillar jag att brodera, läsa, 2:5-a loss genom att käka goda middagar, gå på bio, teater eller standup och resa. I min umgängeskrets är det ofta mig folk vänder sig till pepp, stöd och motivation, och jag har fått höra att jag är bra på att erbjuda det. Det känns helt fantastiskt att vara den personen för andra och ge dem den energi de behöver, och jag skulle gärna fortsätta med det. Jag tror så mycket på andras potential, men min egen har jag svårt att se och därför är det klurigare att peppa mig själv. Inte alls när det gäller jobb, studier och hobbys; där är jag öppen och testar på lite allt möjligt. Framförallt handlar det om att träffa killar. Bland killar blir jag ofta blyg och rädd, kan inte slappna av eller ”vara mig själv” som folk säger att man ska vara… Jag har så himla svårt för att släppa garden för att jag är rädd för att inte bli omtyckt som jag är eller för att jag ska bli lämnad, utnyttjad eller sårad. Det här kommer dels från min låga självkänsla men också från tidigare erfarenheter som bland annat mobbning, otrohet och svek som präntat in i huvudet på mig att jag helt enkelt inte kan älskas. Jag har varit singel i snart tre år och vill börja dejta, vill våga träffa massor av killar, njuta och testa på lite och se vad som händer utan att ställa in i sista minut pga. ångest och rädsla. Vill våga känna attraktion och kanske till och med bli kär nån gång igen.

  Om du vill ha en ny peppkompis och tror att du kan peppa mig med detta, eller om du kanske t om själv är i en liknande situation – SKRIV! Min e-post är [email protected] 🙂 Tänker inte att du måste bo i Stockholm utan jag har inga problem med att ha kontakt via e-post, telefon eller liknande.

  Kram och hoppas vi hörs!

  Sonia 2016-03-31 10:35:10 http://None
  Svara
 • Jag är en tjej på 19 år som precis har kommit hem från en road trip i USA på tre månader.
  Att vara hemma igen känns tomt och deppigt och jag älskar denna tanke för att få en riktig pappkompis som kan få mig på nya tankar och som jag kan få peppa i hens drömmar och tankar.
  Älskar äventyr, resor och att utmana mitt blygare jag till en superkvinna

  hör av er på [email protected]

  Josefine 2016-03-31 02:31:17 http://None
  Svara
 • Är en 20 årig tjej från en liten stad i Dalarna. Jag känner att jag behöver ha en pepp kompis som pushar mig ut ur min trygghetszon (som nu tyvärr är ganska liten) som får mig att våga göra mera spontana saker och får mig att sluta säga ”tänk om” eller ”är det verkligen en bra idé” En person som alltid finns där och peppar och hejar på. Jag vill komma i kontakt med en glad och härlig tjej eller kille som sprider positiv energi omkring sig.
  Kram
  [email protected]

  Emelie Hedin 2016-03-31 00:15:04 http://None
  Svara
 • Evelina 23 år från Stockholm . Har alltid velat bli mer spontan, göra lite galna grejer och sluta tänka efter så pass mycket hela tiden och bara göra. Både när det gäller att ta tag i den där Europa trippen som jag länge velat göra men även allmänt i livet.

  Jag har både ja och nej sägare omkring mig men skulle behöva någon som peppar en och gör att man vågar ta det där extra steget. En kompis som man kan göra dessa halvgalna idéer med och som inte som alla andra i mina kretsar mest bara viftar bort och skrattar åt.

  Mer positivtet och ja segare i livet!

  Hör av er!
  [email protected]

  Evelina Didriksson 2016-03-30 23:22:18 http://None
  Svara
 • Alltså detta är en genialisk idé! Jag följer slaviskt Jossan å Vanja och har anammat de flesta av deras briljanta tankar, positiva tankar, bjussa, vara tacksam, försöka vända neggo till pepp, 2:5, you name it! Men det vore ju fantalastiskt att dela med sig och få ta del av peppigheten med någon annan.

  Vi kan peppa varandra till att tänka mer fuck it, snickesnacka drömmar, berätta om 2:5 grejer, diskutera allt mellan himmel och jord för att sen våga, våga göra saker som är lite läbbiga, hjälpa varandra att utmana sig själva, våga testa nya saker osv!
  Helt enkelt peppa varandra!
  (Alltså detta kanske blev en enda röra men strunt samma)

  [email protected]

  Johanna Pettersso 2016-03-30 22:57:37 http://None
  Svara
 • Åh så roligt, vet egentligen inte om jag är fånig som skriver här men äsch. Våga var det ju? 😉
  jag håller på att bubbla över av pepp och allt driv jag känner att jag har, men inte vet hur jag ska få utlopp för. Vill så gärna komma nånstans med alla drömmar jag har och allt jag vill prova på men känner att alla är så himla realistiska och icke-naiva i min omgivning. Om jag föreslår att starta en podd så blir ofta svaret ”ääh är ingen idé, vem skulle vilja lyssna på oss?”. Nu vill jag hitta en kompis att bolla/genomföra massa roliga, knasiga och säkert lite naiva idéer med! Man måste våga misslyckas känner jag!

  Så OM någon bor i sthlms-området och känner för peppiga fikor eller promenader så maila gärna eller skriv på min blogg! ih, spännande 🙂

  just det, mail: [email protected]

  ISA 2016-03-30 18:18:12 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Jag är en livlig tjej (därav mitt namn) som vill upptäcka världen och testa mina vingar i nya områden. Jag söker en person som vill peppa mig till att öppna ögonen för nya möjligheter, så som jobb, resor, aktiviteter och hobbys. Jag är själv en peppig person som mer än gärna sänder ut feel good vibbar runt om mig. Jag vill ut i världen. Men har ingen som riktigt knuffar mig över kanten.

  Liv Fogel 2016-03-30 14:58:56 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!