Min stora trendguide våren 2016 ★

trendervaren2016

Okej, dags att gå igenom vårens trender. Vad ska man införskaffa och vad ska man behålla från hösten? Och såklart belyser jag de trender jag gillar lite extra. Nu kör vi! 

metallic metallicpandora

Metallic!

En av de största trenderna den här säsongen är metallictrenden. Alltså silverplagg. Vi kommer i vår se mycket silverboots, silver-kjolar, jackor och sneakers. Jag har redan införskaffat ett par coola sneakers i metallic, en kjol och högst upp på shoppinglistan står ett par silverboots! Grymt sätt att pigga upp en enkel vardagslook. Tänk er ett par ljusa jeans, vit tröja och ett par snygga silverskor till det. Love it! 

pyjamas

Pyjamas all day!

Okej, det här kanske är årets skönaste trend. Alltså att vi inte ens behöver klä oss på morgonen. Utan vi kan alltså gå hela dagen i pyjamas och till och med kalla oss trendiga på kupen. Väldigt bekvämt! Men såklart handlar den här trenden om att man ska ha en sjukt snygg pyjamas (alltså inte den man sover i). Här gäller det att ha ett välsittande set i snyggt mönster och du bär den bäst med ett par klackar så att det inte ser ut som att du faktiskt gått direkt från sängen.

30752-1323x961 Gucci SS16

60-70 talet – all in!

EN riktig snackis inför den här säsongen är Guccis visning där de gått all in på 60-70-talsmodet. Och jag tycker att den här kollektionen är så jäkla ful-snygg. Men jag älskar det! Jag älskar att de har gått all in och jag kan se många plagg jag gillar och vill gärna bära i vår. MEN jag kommer aldrig köpa det rakt av, det är verkligen för mycket för min smak. Och för de flesta tror jag!? Men de visar i alla fall att 60-70-talstrenden bara börjat och att den absolut inte är över som många nog tror. Om vi tittar mot hösten ser vi att flera designers verkligen fortsätter på det här spåret och att vi hittills bara sett början på trenden. För att anamma den här trenden i vår köp ett par STORA solglasögon, bär färg, mixa färg och mönster så mycket du kan och krydda alltid din outfit med accessoarer.

guldskor

Gyllende skor!

Den här trenden kommer också främst från Guccis vårkollektion och det är många som redan plockat upp det så i butik går det att hitta många fina varianter. Jag älskar de uppe till vänster som kommer från Zara. 

strumpor

Strumpor i skorna!

Den här trenden har jag ju redan skrivit om på bloggen men den måste jag ju ta upp här. Trenden i sig är inget nytt, vi har sett det under de senaste året MEN det är nu trenden verkligen fått fart och vi ser det ÖVERALLT. Och det gäller verkligen att matcha rätt strumpa med rätt sko. Ett ”big no no” är såklart att köra på sina vanliga svarta eller vita strumpor i ett par klackar. Tänk glitterstrumpor, randiga strumpor eller ett par med roliga detaljer!

axelbart

Bara axlar!

Redan förra året såg vi den här trenden och den håller alltså i sig även den här säsongen. 

red

Code Red! 

En otippad färg för våren säger jag. Och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker än. Det är ju väldigt snyggt med rött när man är lite solbränd men nu när man känner sig som blekast efter en hel höst och vinter vet jag inte om jag kommer kunna rocka denna trendfärg den här säsongen.. Det återstår att se. Vad säger ni?

pink

Ljusrosa

Däremot älskar jag att det kommer så mycket ljuslila och även syrenlila till våren. Jag absolut älskar det! Och det bärs snyggast tillsammans med ljusa jeans som är en otroligt stor trend i vår (som det är varje vår egentligen). En grym outfit som både är bekväm och ”on point” i vår är ett par ljusa Levisjeans, metallic sneakers och en ljusrosa tröja, SÅ fint!

volanger

Volanger!

En enkel skjorta, ett par byxor eller tshirt blir i vår mycket roligare med en volang. En snygg trend som jag tycker piffar upp vardagen på ett härligt sätt. Det blir genast lite ”gulligt” så tips till dig som känner att du vill se lite tuffare ut är att bära den här trenden med skinnplagg eller ett par slitna jeans! 

patched

Pick your patches!

Att sätta roliga, tokiga och kaxiga patches på jeansen, jackan, skorna och väskan är en grymt stor trend just nu. Ett roligt och lekfullt sätt att göra sina plagg personliga. En perfekt trend att skapa hemma själv!

Vad tycker ni om vårens trender, vilka kommer ni haka på och vilka kommer ni dissa? 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!