Mina bästa bloggtips ★

Processed with VSCO with hb2 preset

Hej alla fina ni, jag får ofta frågor om vad man ska tänka på med bloggen om man vill få fler läsare så nu tänkte jag ge er mina bästa tips. Kommentera gärna med era bästa tips så vi kan hjälpas åt att inspirera varann! 

Processed with VSCO with hb2 preset

Först vill jag skriva till dig som tror att det är försent att starta en blogg nu – svaret är nej, det är det inte! Visst, det finns supermånga bloggare och det kanske är svårare att dyka upp som en ny bloggare nu MEN det går. Alla bloggar är unika och det behövs alltid nya personer att inspireras av. Så om du vill börja blogga, gör det nu!

Processed with VSCO with hb2 preset

Bilder säger mer än tusen ord!

Okej, det här med bilder. Det är lite knepigt att få till men så sjukt viktigt! Många bedömer en blogg just på bilder. Och det handlar inte bara om att de måste vara supersnygga bilder i grym kvalité, flera stora bloggare kör mobilbilder på bloggen och det går skitbra. (iof följer man dessa just för att de är stora bloggare och man ställer inte lika höga krav då). Så om du ska komma in som ny bloggare skulle jag säga att snygga bilder är väldigt viktigt. Men det hänger alltså inte bara på kvallen utan om vad du fotar. Se till att det ser inspirerande ut, ska du fota mat – Se till att det ser fräsch och gott ut! Och hitta ditt sätt att fota och redigera på så att man känner igen om en bild kommer från din blogg eller Instagram. Och lägg inte upp 50 bilder på samma sak utan se till att bilderna är varierande!

Processed with VSCO with hb2 preset

Hitta din grej!

Vad är unikt med din blogg? Ta reda på det och kör på det fullt ut! När jag saknar inspiration till att blogga tänker jag alltid på det. ”Vad vill jag med min blogg? – Juste, jag vill inspirera, peppa, bjussa på modetips och på vad man kan göra för att må bättre. Jag skriver ett inlägg om grejer jag gör för att bli glad.”

Så kan tankarna gå hos mig innan jag sätter mig vid datan och skriver. Så mitt tips är att skriva en lista med saker du vill förmedla med din blogg och när du saknar inspo ta fram den listan och titta. Det gör också att din blogg får ett tydligt budskap vilket jag tror är viktigt för att bli en stor bloggare i dag. Och kom ihåg att budskapet kan vara att inspirera inom mode eller inredning eller att peppa till träning eller bättre självkänsla. Det spelar ingen roll men det är viktigt att veta vad man vill ha för budskap. 

Processed with VSCO with hb2 preset

Blogga ofta!

Det är superviktigt om du vill att dina läsare ska återkomma. Och se till att sprida dina blogginägg på din Facebook och tipsa på Instagram! När jag lagt upp ett nytt inlägg tipsar jag alltid om det på FB eller IG. Se till att de som inte direkt går in på din blogg blir lockade på andra ställen till att klicka på din bloggadress 🙂

Hopppas ni fick lite bloggpepp och om du inte redan bloggar men är sugen – Starta din blogg på ItGirls.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Härligt med tips och inspiration! Håller helt med föregående skribent om att vara aktiv hos andra bloggare, jag klickar lätt in hos andra som har lämnat intressanta kommentarer på bloggar jag läser! Själv gillar jag en blandning mellan fina, strukturerade bilder och vardagsbilder, till exempel genom mobilen. Ens blogg behöver ju inte vara det ena eller det andra liksom! Gott o blandat 🙂

  elin 2016-04-08 18:01:58 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Hej hej fina du! Jag sitter i valet och kvalet om jag borde byta bloggportal ( jag har just nu blogg.se). Mina funderingar är att starta upp en ny blogg här men jag har två punkter som cirkulerar i min härliga hjärna: 1) Jag skriver mycket om träning, tips och idéer om att få en fungerande och bra livsstil med träning/ kost utan att det för den sakens skull blir pretto. Skulle jag då fortfarande kunna blogg på Itgirls.se, även om jag inte kanske direkt har mode som huvudpunkt? Det brukar kunna komma lite kläder och såna inlägg också, men mest träning.
  2) Min nuvarande blogg har jag haft sen 2009 och den är min bebis lite haha Kan du peppa mig till att ta steget över hit? 😛 Det känns som att jag lämnar en stor del av mig själv genom att lägga ner den bloggen, men samtidigt så måste jag ju satsa lite för att kunna vinna!

  Med vänlig hälsning
  Sjukt förvirrad tjej som älskar att blogga och inspirera!

  Camilla 2016-04-08 01:19:00 http://camillanorman.se
  Svara
 • Mitt budskap i bloggen är att vi alla är lika olika, så man behöver inte känna sig ensam. Och att jag försöker peppa genom att välja hur jag tänker – att visa att man kan välja glädjen.

  Carolina 2016-04-07 22:52:39 http://lillahell.com
  Svara
 • Ett av mina bästa tips är att vara aktiv hos andra bloggare, skriva kommentarer (inte spam) och delta i diskussioner! Det går inte vänta på att andra ska hitta dig 🙂

  http://josefinmolanders.blogspot.co.uk

  Josefin M 2016-04-07 21:12:44 http://None
  Svara
 • Grym inspiration ! Ska tänkta på det till utmaning 4 och leverera ⭐️

  Evelina sigettyy 2016-04-07 09:27:45 http://evelinasigetty.itgirls.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!