Att ligga sjuk får en att fundera… ❥

IMG_5890

I går låg jag i sängen i 20 timmar. Jag sov typ 16 timmar av tiden, när jag vaknade gick jag på toa, drack lite vatten och fantiserade om att kunna äta. Mina tankar lämnade inte sängen. Men i dag, dagen efter magsjukan, har jag haft massa tid till att tänka. I dag mår jag mycket bättre än i går men är fortfarande sjuk så den här dagen spenderas i soffan i stället för sängen. Ett framsteg i alla fall.

Runt lunch i dag började jag bli riktigt rastlös, jag gick till Ica och märkte då att jag är sjukare än jag ville tro. Jag kom hem, åt, mådde illa och somnade en timme eller två. När jag vaknade kollade jag på tv:en, datorn… Och kändes mig lite låg. Vilket man såklart gör när man ligger sjuk. Jag kollade på min telefon och såg alla bilder vi tagit på nya kontoret i veckan och jag blev glad. Och kände en längtan till jobbet. Och det fick mig att först hur mycket mitt jobb betyder för mig. Jag är inte en sån person som vill gå till jobbet, det spelar inte så stor roll vad jag gör bara jag får gå hem klockan 17.00 för att inte tänka mer på jobbet fören dagen efter. Jag förstår att alla är olika och att vissa människor är 8-17-personer och andra 24/7-personer. Och tur är väl det!!

Men jag är i alla fall en 24/7-person. Det är få timmar på dygnet jag inte gör kopplingar till jobbet. Jag har alltid mina jobbögon på, ser jag en blogg, ett IG-Konto eller cool kampanj, ja då mejlar jag det till mina kollegor eller lägger det i en mapp på datorn. Och jag älskar det! Jag tror vissa tycker det är låter superstressande och tycker att ”såklart måste man kunna stänga av jobbet” – Och absolut, det gör jag i bland. Jag har lärt mig hur jag ska göra det. MEN jag har valt att jobba med detta, jag vill göra det här. Jag mår bra av det!

Såklart finns det viktigare saker i livet än jobbet. Som min familj och vänner. De kommer alltid först. Om någon behöver min hjälp är det såklart jag släpper mitt jobb för att hjälpa. Men jag blir också en bättre kompis, syster, dotter och flickvän när jag får göra det jag vill. Jag blir gladare, roligare, lyckligare och härligare. 

Jag hade mått dåligt av att behöva göra något om dagarna jag inte tyckte om, tyckte var stimulerande eller utmanande. Och visst måste man ha det så i vissa perioder i livet även om man är en 24/7-person. I bland måste man ta ett mindre kul jobb som extrajobb för att kunna satsa på sin dröm på sidan av eller för att få ekonomin att gå ihop. Det har jag gjort flera gånger. Och det är ju inte hela världen. Men om man är en person som inte mår bra av det så ska man kämpa för att få göra det man vill. Alla är värda att få jobba med det man drömmer om!

Därför kom jag på att jag ska skriva ett blogginlägg med mina bästa tips på hur man ska tänka för att våga nå sin dröm! Det kommer upp senare ikväll eller i morgon. Hoppas ni vill läsa! Puss J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!