Mina bästa tips för att våga nå sin dröm ★

IMG_5898

Så här tycker jag man kan tänka för att våga ta steget och satsa på sin dröm!

1. Lita på dig själv!

Din magkänsla är viktig. Låt din idé sjuka in ett tag. Om magkänslan fortfarande är kvar efter ett par månader eller ett halvår – ja då är det nog en bra idé. Och absolut något värt att lägga din tid på!

2. Gör en plan! (med små och stora steg!)

Att säga upp sig samma dag som man kommer på din idé kanske inte är helt rimligt! Utan gör en plan med stora och små steg. Ett stort steg kan vara när du beräknar kunna sluta på det nuvarade jobb, alt gå ner i tid på jobbet, hitta ett deltidsjobb. Ett mindre steg kan vara att ta kontakt med den där personen som ska få igång din webbshoppen, skriva första kapitlet eller vad nu din dröm innebär. De små stegen är lika viktiga som de stora! De kommer få dig att förstå att du rör dig framåt även om det känns som att du står stilla.

3. Strunta i vad andra säger!

På riktigt, det är sjukt viktigt! Såklart ska du ta till dig av alla positiva människor som hejar på dig. Men de som säger ”Oj, va vågat. Så du tror att du kommer kunna göra det här på heltid nu eller?” eller ”Är det inte lika bra att vara kvar på jobbet, då vet du ju i alla fall att du kommer få lön”. – Låt inte de personerna avgöra ditt liv! Förmodligen vill de också göra en förändring i livet men vågar inte och låt det inte begränsa dig!

4. Ta det inte på för stort allvar! (Fuck it!)

Självklart är ett jobb och en inkomst en viktig grej för att klara vardagen Men det är inte heeeela världen. Våga testa, funkar det inte, testa igen, våga byt riktning övar 35, våga by jobb när du är 45. Vi måste släppa vår ide om att ALLA ska veta vad de ska göra resten av livet bara för de är över 25 år… Det är ju helt sjukt egentligen!! Tänk fuck it och kör!

5. Misslyckas?!

Här gäller samma sak som jag skrev på förra punkten. Ta.Det.Inte.På.För.Stort.Allvar. Vi vet ju alla att vi lär oss av att gå igenom situationer där det inte blivit som vi tänkt oss – När ska vi börja leva efter det i stället för att se det som ett misslyckande? Se det som en vägledning. Och mitt tankesätt jag alltid kör med och som gör svåra situationer mycket enklare är – Allt har en mening. Jag lovar det kommer göra hela ditt liv lättare om du tror på det!

6. Ta hjälp och skaffa en peppkompis!

”Jag kan minsann klara det här helt själv!” – Ingen kommer ge dig diplom för att du klarade allt helt själv. Och om du ska gå på den vägen lovar jag dig att vägen till din dröm kommer vara dubbel så lång som om du tar hjälp på vägen. Tänk i stället att ”ju fler desto bättre”. Det stämmer ju oftast! Ta hjälp av kunniga personer som kan det du vill göra. Lär dig av de bästa! Nu kanske du tänker men jag känner inga som gör det jag vill – Fråga ändå! Människor är mer hjälpsamma än du tror! 

Och för att orka sitta den där måndagskvällen med dina stora och små steg – skaffa en peppkompis! Någon som du alltid vet ger dig pepp! (Läs mer här!)

7. Bryt ledet!

En bild och ett tankesätt jag ofta plockar fram när jag blir rädd eller osäker är ”vill jag vara tjejen i ledet?”. Vill jag vara där samhället placerat mig. Jobba måndag till fredag. Gå hem och laga mat. Ha på mig ”vanliga kläder”. Och svaret är nej. Nej, det vill jag inte. (För vissa kanske det är det bästa sättet att leva och det är inget fel på det men det är bara inget för mig). Så när jag bli osäker tänker jag på det och ser mig själv dansa ut ur ledet och skriva ”Fuck it”!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • […] Lästips! Mina bästa tips för att nå sin dröm! […]

  Mitt absolut bästa och viktigaste tips (för jobbet och livet) ❥ 2016-05-15 19:36:06 http://nyheter24.se/modette/josefin/2016/05/15/mitt-absolut-basta-och-viktigaste-tips-jobbet-och-livet-%e2%9d%a5/
  Svara
 • Det är just något sådant jag är inne på, Josefine. Älskar ju mode och kläder! Och människor. Och att må bra! 🙂 Tack!

  Angelica Fjellman 2016-04-12 08:18:49 http://None
  Svara
 • Å vad bra!!! Men när man är 39 och inte vet vad man vill göra, än…???? Men inte vill vara kvar där man är!? Och måste ha en trygg ekonomi pga hus och allt? Ja, det snurrar och snurrar!!!!!

  Angelica Fjellman 2016-04-11 20:40:18 http://None
  Svara
  • Svar på Angelica Fjellmans kommentar.

   Mmmm fattar!! Har du testa saker du tycker är intressant?? Alltså typ en kvällskurs, helgkurs, grottat ner dig och läst om massa på nätet? Det kanske kan vara ett steg till att se vad du tycker är kul och så småningom leda till att du får reda på vad du tycker är kul och inte – och som senare kan bli något du kan satsa på?! Eller ha på sidan av, på halvtid för att få allt att kännas pepp!!

   Josefin Dahlberg 2016-04-11 20:55:35 http://None
   Svara
 • Bra skrivet, håller med dig till 100%! Det värsta jag vet är ”mycket snack, lite verkstad”, livet blir vad man gör det till (oftast, i alla fall för oss i väst som har möjligheten att styra våra liv och välja själva). Att vända tanke till handling är dessutom så otroligt spännande, peppande och frigörande!

  Cecilia 2016-04-11 13:53:28 http://nouw.com/ceciliamarias
  Svara
 • Detta är sååå bra! Min mamma är ett levande exempel på att våga efter många år i samma bransch! Hon var så trött på det hon gjorde även om det var safe och gav henne en bra o stabil inkomst. Hon sa upp sig, utbildade om sig till massageterapeut inom idrottsskador o startade eget (hade ett kontorsjobb förut). Hon är såååå glad över sitt beslut och är en ren inspiration för mig som fortfarande tänker ”vad ska jag göra när jag blir stor?” (är 28år). Det är ALDRIG försent att följa en dröm, testa nytt eller bara våga bryta sina mönster!!!

  Malin 2016-04-11 11:40:06 http://malinnorrman.devote.se
  Svara
 • Bra pepp Josefin! Precis som jag tänker också. Och nummer fyra, riktigt viktig – jag har en bra egen variant till fuck it som jag tänker ofta inför stora viktiga grejer som känns som AVGÖRANDE för livet. Äsch – framgång är en blandning av ambition och ”skit samma” . Tänker man så, att man är ambitiös och noggrann och jobbar för att nå sitt mål, så går det bra, men låter man hela sin person och värld kretsa kring att detta måste gå helt och hållet kan det bli farligt. Därför ska man ha en liten sida som kan sticka in och säga ” äsch skit samma”, då blir man heller inte lika nervös och prestationskvävd. Skit samma, livet går vidare ändå, det finns annat för mig också, etc etc. Ha det gott Josefin! Lyssnar på er på onsdag igen! Hej!

  Malin Ingsten 2016-04-11 10:48:56 http://www.officebyingsten.se
  Svara
 • Peppigt inlägg! 😀

  Sanna 2016-04-11 10:27:27 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!