Poddis❥”Jag visste inte att man kunde vara alkoholist när man var 20 år”

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Veckans poddis är här och som vanligt pratar vi om stora och små saker.. Högt och lågt! Dels pratar vi såklart att att jag har köpt lägenhet 😀 Men vi pratar också om ett ämne som jag tycker är superviktigt nämligen – Alkohol! Jag berättar varför jag har varit nykter i 6 år och Vanja delar med sig av sin relation till alkohol och avslöjade saker inte ens jag visste om. Och det bevisar bara igen HUR viktigt det är att prata om detta ämne. Och hur viktigt det är att ha respekt för det och för personer omkring sig. Man vet aldrig hur en annans relation till alkohol ser ut!

Jag HOPPAS extra mycket den här veckan att ni lyssnar <3

Ni hittar alla avsnitt här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Sjukt bra avsnitt och jag är SÅ imponerad av ditt mod och din självinsikt. Du är verkligen en förebild, precis som Vanja säger. Så viktigt ämne och du hanterar det så bra. Heja Jossan!

  La Linda 2016-04-15 16:20:36 http://lalinda.se
  Svara
 • Vilken fantastisk podd!! Så tänkvärt och viktigt ämne att man pratar om. ❤️

  Linnea 2016-04-14 20:54:27 http://None
  Svara
 • Älskar verkligen det ni gör med er podd! Ni sprider så mycket värme, kärlek och pepp❤️ jag har fått otroligt mycket mod och vågat göra massor av saker tack vare er! Efter att ha lyssnat på poddisen idag skrev jag själv ett inlägg med mina tankar om alkohol, som fick ännu fler att uppmärksamma ämnet. Det blir som en positiv spiral när bollen väl sätts i rullning. Keep on rockin!

  Elin Nylund 2016-04-14 13:11:56 http://www.elinnylund.se
  Svara
 • Riktigt bra och tänkvärt avsnitt!

  Anne 2016-04-14 00:07:50 http://None
  Svara
 • Som dotter till två alkoholister (började när jag var runt 5-6 år, flyttade till farföräldrar vid 8-9 års ålder och bodde där till förra året då jag skaffade lägenhet, är nu 17 år) känner jag att det är väldigt bra att ni tar upp detta ämne! Viktigt för speciellt unga personer att få koll på konsekvenserna <3 Känner igen mig i det du berättade om din pappa.

  Är med och tävlar i din tävling på fb! Superroligt med tävlingar. 🙂 Tack för en bra poddis!

  Jonna 2016-04-13 16:56:31 http://None
  Svara
 • Alltså shit vilken bra podd idag! Funderat så mycket över detta på senaste tiden.

  Jag har varit nykter i princip fram till jag började på universitetet, fick feeling där och älskar nu att festa så nu har jag festat i princip varje helg i 3 år. Jag är väldigt extrovert, möta nya människor är det bästa jag vet och vad är enklare än att göra det på fest/krogen liksom så jag vill verkligen inte sluta festa. Mitt stora dilemma är precis som ni sa i podden att jag mot slutet av kvällen alltid druckit/shottat för mycket och vaknar upp bredvid folk jag aldrig skulle vakna upp bredvid annars…

  Jag har aldrig blivit utsatt för extrema situationer (somnat i en snödriva, våldtäkt osv.) men det beror egentligen mest på att jag känner väldigt många på klubbarna jag hänger på och det är nästan alltid någon som sett till att jag åtminstone kommit hem/blivit omhändertagen av någon. Men nu känner jag att om jag någonsin kommer hitta en pojkvän vill jag att han ska kunna lite på mig och det kan jag inte garantera nu. Jag vill verkligen inte sluta festa eftersom jag som nykter längtar till fester mest för att det är mycket sociala situationer som jag vill verka i. Dock ska jag nog sluta helt med alkohol (tycker inte om alksmak utan bara rus…) och att skära ner känns inte som ett alternativ som funkar. Problemet är att folk kommer bli sura/ta avstånd då jag alltid är den som drar ihop fester, styr upp allt och är festens centrum. Personligen tycker jag att jag är lika rolig/social ändå och har ibland tagit med läsk och låtsas att det är vodka vilket ingen har ens märkt…

  Jag är bara osäker om jag kommer klara att inte bli sugen på att vara full, jag tycker trots allt att det är kul. Har ni tips på hur man ska göra när man vill vara nykter på fest/krog men ändå vill vara med och bli accepterad? Så hiiiimeeela knepigt tycker jag. Speciellt när man är singel och mitt i ett galet studentliv. Hoppas inte detta blev superrörigt nu hehe ville bara skriva av mig.

  W 2016-04-13 16:37:12 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!