Pepptips★ Så här ska du tänka när du löneförhandlar!

 IMG_3579

Som jag skrev för ett tag sen kom jag och Cicci på massa bra tips när vi käkade frulle på Pom Flora. Och som lovat – här är dom: 

1. Vet ditt värde!

Om inte du tror att du tjänar mer kommer du inte få mer. Men om du vet vad du kan, vad du är bra på och berättar det är det lättare för din chef att se att du är värd den höjning du ber om.

2. Var förberedd!

Om din chef frågar om ni kan sitta senare under dagen ”kan vi ta det i eftermiddag”. Våga be om att ta det senare så att du hinner förbereda dig. Skriv ned var ni kom överens om senast. Och fundera på vilken höjning du vill ha så du vet vad du ska be om!

3. Ge konkreta exempel.

Ta upp vad du gjort sen du började eller sen sist ni hade lönesamtal. Ge konkreta exempel på vad du förbättrat, utvecklat och vilka ideér du kommit med och genomfört.

4. Öva!

Öva in repliker för vad du ska säga för man vet aldrig vilka känslor som kommer upp när man sitter öga mot öga mot sin chef. Då är det bra att kunna trycka på play och säga de du tänkt säga. ”Fake it till you make it”!

5. Våga be om tid!

Om du chef inte möter dig eller du inte är nöjd med förslaget – våga säg det! Och våga be om ett till möte. 

6. Tänk Zlatan!

Och sist men inte minst – vad skulle Zlatan gjort? Skulle han nöjt sig med en lön som är lägre än han förtjänar. Nej, knappast. Du är vård att tas på allvar och du är värd den lön som motsvarar ditt grymma arbete!

Psst! Följ det här kontot för mer pepp – @Loneforhandlingen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!