Mina bästa tips för fina bilder på Instagram★

Processed with VSCO with c1 preset

Jag får ofta höra att jag tar fina bilder och det är många som frågar vilka filter jag använder med mera. Så jag tänker att jag gör ett helt inlägg om det här. Så här kommer mina bästa tips på hur jag tänker när jag tar mina bilder.

1. Ljusa bilder! Det går inte att säga för många gånger. Det är typ A och O. Visst att man kan få till en grym partybild med blixt men det är rätt svårt. Och på just Instagram trivs ljusa bilder mycket bättre! Och dra ner på värmen, gula toner är inte så poppis! 

2. Använd samma filter! Jag har tre olika filter jag använder. Jag redigerar alla mina bilder på VSCO-appen och använder olika filter på olika typer av bilder. På mina frukost och inredningsbilder kör jag C2, på outfitbilder och övriga bilder kör jag HB1 eller HB2 beroende på färgerna i bilden. 

3. Orka! Om du ska få dina bilder att sticka ut måste du orka anstränga dig. Du kanske måste köpa blommor då och då, göra om lite hemma och ta en del bilder tills det blir bra. Självklart går det att ta superfina bilder genom att bara fota saker som de är. Om man får till det bra är ju det det bästa. Men om man ska fylla ut sitt flöde varje dag måste man ju fixa att det finns något att fota själv.

4. Färg! Jag ser ofta till att ha färg i mina bilder. Det blir man glad av. Just nu är jag inne på rosa. Jag har nästa en rosa detalj i varje bild. Så hitta en färg du gillar eller använd olika färger. Men färgglada bilder blir man glad av!

5. Hitta ditt sätt! Jag lägger inte supermycket tid på mina Instagrambilder utan jag har hittat mitt sätt att fota. Jag vet vad som blir bra och därför kan jag ganska enkelt ta en bra bild. Så öva, öva, öva och hitta vilket sätt som gör dina bilder speciella!

Fler frågor? Bara kommentera! Puss J

Följ mig här: @Josefinsoso

IMG_9194

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej! Grymma tips!

  Min fråga är: Ska man ha mycket färg i sina bilder eller ska man ha massa grått och en rosa detalj t.ex

  Det är inte så många som gillar mina bilder är det något SPECIELLT jag ska tänka på?❤

  Elin 2016-08-16 20:42:27 http://None
  Svara
 • Hej!!
  Två frågor:
  1. Hur tänker du när du ska skriva kommentaren till bilden, alltså det du skriver under bilden? Är det viktigt tycker du, eller fokuserar du bara på bilderna?
  2. Jag insperas av dig men vem insperaras DU av när det kommer till instagram?
  Tack för en underbar blogg, podd, snapchat, instagram…!!! KRAM

  Tindra 2016-05-16 17:34:58 http://None
  Svara
  • Svar på Tindras kommentar.

   Bra frågor!! I bland lägger jag fokus på texten – framförallt om jag ska pusha för ett blogginlägg men i bland skriver jag bara något glatt och massa emojis 😀

   Jag inspireras av min syster ”Viktoria Dahlberg” och alltid några favvosar jag spanar in lite extra men de brukar jag byta ut typ varannan månad.. Det bara blir så. Just nu gillar jag ”Yara Michels” lite extra 🙂

   Josefin Dahlberg 2016-05-16 17:39:44 http://None
   Svara
 • Grymma tips, tack!

  Tindra 2016-05-16 01:31:14 http://None
  Svara
 • Hej!

  Bra tips! Men hur gör du med de bilder som tas i mörka miljöer och dessutom under vintern då det nästan alltid blir grådassiga bilder? 🙁
  Har lyssnat på din & Vanjas superhärliga podd ett tag men även börjat följa era bloggar, och allt sprider så mycket energi och glädje! LOVE IT!!

  Fanny Ferdinandsson 2016-05-15 16:29:33 http://None
  Svara
  • Svar på Fanny Ferdinandssons kommentar.

   Åh va härligt! Tack! På vintern fotar jag bara på dagtid. Och försöker söka upp ljusa platser att fota. Men såklart kan mörka bilder också bli fina men jag försöker ta så många ljusa bilder jag kan men självklart kommer det en mörk bild då och då också.. Men den kan man ju ljusa upp så mycket det går också i VSCO-appen 🙂

   Kram på dig!!

   Josefin Dahlberg 2016-05-15 19:35:11 http://None
   Svara
 • Hej!
  Bra tips, men just det här med ljus är så svårt när man är i mörka miljöer och speciellt under vintern!! Hur brukar du göra då?
  Har lyssnat på er helt underbara podd sedan rätt länge, men även börjat läsa din blogg också! Båda sprider så mycket energi och glädje!!
  Kram

  Fanny Ferdinandsson 2016-05-15 15:57:12 http://None
  Svara
 • Hahah man kan se på min instagram exakt när jag började tänka på de här sakerna. Är förövrigt allergisk mot gula bilder. Tycker dock ofta att HB 1 och 2 blir lite obalanserade i ljuset. Har lite svårt att använda de tyvärr.

  Agnes 2016-05-15 15:52:16 http://None
  Svara
 • Bra tips! 🙂

  Josefin 2016-05-15 15:34:27 http://www.devote.se/joseefiinb
  Svara
 • Hej!
  Hittar inte de filtrena du använder?

  Veronica 2016-05-15 15:24:29 http://None
  Svara
 • hur får man ner värmen på bilden?

  anja 2016-05-15 14:31:07 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!