Mitt absolut bästa och viktigaste tips (för jobbet och livet) ❥

IMG_1524

Jag får ofta frågor om vilka som är mina bästa tips för att orka all press, stress på jobbet, skolan och i livet. Och jag har många saker att säga om det här men det finns en sak som jag tycker är avgörande och som har förändrat väldigt mycket för mig. En sak jag önskar jag kunde ge i present till andra. En känsla, ett tankesätt jag ofta vill banka in i människor. Men det är svårt. Många har det från början och andra får lära sig. Jag har nog haft en del av det i mig i hela mitt liv men jag har också fått arbeta aktivt med det.

Och det handlar om att kunna släppa taget om saker. Att inte älta. Att kunna gå vidare. 

Jag pratade med en kollega om det här häromdagen. Om man ska orka med ett jobb som är väldigt krävande, som kräver nya idéer varje dag, som kräver att man är pepp och som man ska tycka är kul också – då måste man släppa saker som händer på vägen. Och det gäller nog alla jobb, skolor och inte minst i livet.

Om du är en person som är hård mot dig själv, som ofta tänker på dåliga saker som hänt, har svårt att släppa en kommentar någon sa på jobbet eller i skolan, har svårt att släppa att du fick dåligt betyg, inte det resultat du hoppats på på jobbet eller något liknande. Tänk att du får en sten i knät för varje motgång du får på jobbet, skolan eller i livet. En sten du släpar med dig. Inte konstigt om du i slutet av veckan är helt slut, funderar på att byta jobb, mår dåligt och har ångest. 

Därför menar jag att det är sjukt viktigt att kunna släppa saker. Att inte låta dem följa med och trycka till dig självkänsla. Utan att i stället titta på varje sten. Varför fick jag den? Vad kan jag lära mig av den? Kan jag bara skita i den?

Om det bara är en dålig kommentar – kasta stenen långt bort. Om det är feedback på något du behöver förändra – ta den informationen till dig, lär dig men kasta stenen.

Det viktigaste är att vi inte lägga alla stenar på en hög. För då kommer vi gå runt och känna oss dåliga varje dag. Och vet ni vad – det gör vi helt i onödan! Det finns ingen anledning till att göra det. Det är inget som blir bättre av att göra det! Så mitt tips är att tänka på vad du gör med dina stenar och att du bestämmer vad du ska göra med stenarna du får från och med nu. Jag lovar att det kan förändra din självkänsla. Ditt liv. 

För vi alla förtjänar ju att må vårt bästa. Glöm inte det. Puss J

Lästips! Mina bästa tips för att nå sin dröm!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Åh vilket lyx med massa inläggsregn!!! Love it 🙂
  Älskar dina reflekterande inlägg! Håller med ovanstående; liknelsen med stenarna var verkligen on point, känner igen mig så väl. Massa kramar!

  Matilda 2016-05-16 13:16:38 http://None
  Svara
 • Vilket bra inlägg Josefin! Det var precis ett sådant inlägg jag behövde läsa just nu. Jag gillar även din liknelse om stenarna du gjort.

  Pepp!

  Kram

  Anna Lina 2016-05-16 08:25:37 http://None
  Svara
 • Jättebra! Detta är verkligen något jag behöver jobba på, speciellt nu när jag jobbar heltid samtidigt som jag på distans pluggar ekonomprogrammet på 100%. Jag har alltid varit den som tar på mig saker, fixar och trixar för alla runt omkring mig. Nu när jag inte längre har tid att göra det eller knappt kan hitta tiden för en fika med mina vänner får ja dåligt samvete. Nu ska jag också flytta om två veckor och inte en enda låda är packad och tentorna väntar runt nästa hörn. måste verkligen lära mig att släppa saker som tynger mig, och framför allt lämna jobbet, på jobbet, och inte ta med mig det hem, så ska jag nog härda ut till sommaren med sommarlov från skolan och en välbehövd semester 🙂

  Therese 2016-05-16 01:29:45 http://www.devote.se/beautyandbrains
  Svara
 • Så bra skrevet! Takk Josefin for kloke ord, kjenner meg veldig igjen og skal absolutt forsøke tenke mer på den måten 🙂

  Kom tilfeldigvis over din og Vanjas podd for noen uker siden og har hørt på gamle episoder omtrent hver dag nå, så motiverende og inspirerende! Elsker også bloggene deres, dyktige dere er!

  Hilsen norsk fan 🙂

  Thea 2016-05-16 00:19:40 http://None
  Svara
 • Gillar verkligen när du skriver den här typen av inlägg 🙂

  Saga 2016-05-15 22:40:58 http://www.devote.se/sagaisabel
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!