Varför jag älskar fredagar ❥ (och varför jag hatade skolbänken)

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

God morgon alla gullisar och happy friday! Hoppas ni också har vaknat med härligt humör och om ni inte har det så hoppas jag att det vänder under dagen! Jag sitter här hemma med köksbordet och bloggar, så mysigt. Jag jobbar ju hemifrån varje fredag och gud va jag älskar det. Så himla skönt! I dag har jag en hel del att hinna med och det är rätt skönt att bara köra på här hemma själv. På jobbet är det alltid flera grejer som kommer i mellan. 

Och jag älskar att jag får vara kreativ hela dagen. Visst att jag fotar en del i veckorna men det är på ett annat sätt. Då ska jag klämma in att fota material till bloggen och Instagram mellan möten och allt jobb och det blir inte på samma sätt. Det stressar mig nästan mer än vad jag njuter. Men på mina fredagar kan jag gå in mer i min kreativitet. Fota friare, skriva längre. Jag blir lite galen om jag inte får göra sånt här som jag älskar att göra. Att bara sitta vid ett skrivbord en hel dag eller att bara sitta i möten från morgon till kväll ger mig lite panikkänsla. Jag har hört sen jag var liten att jag inte kan sitta stilla, att jag inte kan koncentrera mig, att jag lätt tappar fokus och att jag måste lugna mig. Då kände jag mig alltid dålig. Jag var för sprallig, lät för mycket, jag var för mycket. Men i dag ser jag annorlunda på det där. 

Alla är inte likadana. Alla kan inte sitta en hel dag i skolbänken, lyssna och vara koncentrerad hela dagen. På samma sätt kan inte alla sitta på ett kontorsjobb från nio till fem. Och jag kan inte det. Det lixom knakar inom mig, jag vill bryta mig loss. När jag pluggade journalistik och vi hade långa föreläsningar blev jag sjukt rastlös eller så somnade jag. Jag kan lixom inte hantera att sitta i flera timmar och bara lyssna.

Och måste man verkligen lära sig det? Måste den typen av undervisningen vara den rätta undervisningen? Måste man vara dålig eller för mycket om man inte klarar av att sitta stilla länge? Och om svaret är ja, varför? 

Jag tycker inget är rätt eller fel. Vi måste bara förstå att alla är olika. Man lär sig på olika sätt. Man jobbar bäst på olika sätt. Och jag är så jäkla glad över att jag har skapat ett jobb jag älskar och som jag kan göra på mitt sätt. Som både innebär timmar framför datorn men också timmar där jag får köra min grej, skapa och vara kreativ. 

Så hur jobbar du bäst? Jag tycker ingen ska behöva tygla sig bara för ”att det är så man ska vara”. Våga jobba på det sättet som passar dig bäst!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Så bra att du uppmärksammar det här! Jag pluggar på universitetet och upplever att den undervisningen är väldigt mycket för en viss typ av personer – Mer än grundskolan och gymnasiet (enligt mig) men det beror säkert lite på vad man pluggar. Jag har inte alls haft så lätt för universitetet som många av de jag pluggar med vilket har gjort att jag börjat ifrågasätta mig själv. Jag är lite mer kreativ som person och är bra på att starta upp olika projekt, se möjligheter och affärsidéer i det mesta. Jag har startat upp ett par olika projekt på universitetet för att jag varit så rastlös, haha… Och det är så synd att det liksom ska tryckas undan för att istället pressa in alla i samma mall – I det här fallet den akademiska världen där det teoretiska är det enda som räknas. Nej, högskolevärlden måste tänka lite nytt och ta tillvara på drivna och företagsamma personer känner jag 🙂

  Pauline 2016-05-20 20:13:31 http://None
  Svara
 • Så himla intressant det du pratar om. Jag pluggar till mellanstadielärare så funderar jättemycket på detta med hur man ska kunna skapa undervisning för ALLA, oavsett myror i brallan eller stort behov av lugn och ro. Tyvärr är det så rackarns svårt i praktiken, om jag gör en praktisk övning med eleverna finns det alltid någon som är i behov av struktur som blir stressad av att INTE få läsa i böcker. Om man läser i böcker finns det alltid någon som får myror i brallan och inte orkar koncentrera sig. Ett stort dilemma! Men jag tror att det viktigaste, både i skolan och i arbetslivet, är variation. Variation i allting. Alla har ju inte möjlighet till att få variation i sitt jobb – eftersom många kanske får lov att ta det jobb som finns – men alla ska i alla fall ha möjlighet till variation i skolgången så att alla får känna att de har element som de kan glänsa inom! Så tråkigt att läsa att du kände dig dålig i skolan och att du inte fick använda din kreativitet och din sprallighet till din fördel – det peppar mig verkligen att jobba för en mer rättvis skola i framtiden 🙂

  Rebecka 2016-05-20 13:42:26 http://None
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Men åh va bra!! Vilken tur att det finns så vettiga tjejer som du som jobbar på detta 😀 Underbart!! Och jag förstår allt du skriver. Keep it up!!

   Josefin Dahlberg 2016-05-20 17:54:49 http://None
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!