Mina bästa tips för att lyckas med sin blogg ❥

Processed with VSCO with c1 preset

Hej fina ni! Hoppas ni har haft en härlig söndag. Jag tänkte dela med mig av vad jag tycker är viktigt att tänka på om man vill starta en blogg i dag eller om man vill ta sin blogg ”to the next level”. Det är kommer ni få höra ännu mer om i veckans poddis som kommer ut på onsdag. Men jag är så taggad på det här ämnet så kan inte hålla mig från att ge några tips redan nu. Så nu kör vi!

Processed with VSCO with c1 preset

”Att lyckas med sin blogg” – Ja det betyder ju olika för alla. Så det första steget är att sätta upp en mål – Vad vill du med din blogg? När du gjort det är det dags att sätta upp delmål som gör att du så småningom kan lyckas med ditt mål. Om du vill ta din blogg till en professionell nivå är det dags att ”steg up the game”. Tiden då vi bara kunde blogga om vad vi gjort under dagen är förbi. Tyvärr. (Självklart kan de stora bloggarna som redan byggt sin läsarskara göra detta men det är otroligt svårt om man ska ta sig in som ny).

Så gör en plan. Vad vill du förmedla? (Ännu mer om detta kommer i veckans poddis – Vi säger riktigt bra grejer där om jag får säga det själv så se till att lyssna).

Fuck it! Om du ska lyckas måste du köra din grej. Du måste kunna strunta i vad andra tycker. Det var många av mina klasskompisar, vänner och familj som tyckte jag var ”töntig” som startade en modeblogg. Men jag struntade i det för jag visste att det var det jag ville ovh titta så bra det blev 🙂 Våga do your thing! 

Hitta ditt språk! Det gäller både bilder och ord. Jag läser många bloggar just för att jag vet att en viss blogg har så fina bilder eller så bra texter. Se till att hitta ditt unika språk! Och om det känns svårt så är det enda sättet att hitta det att öva!

Fråga dina läsare! Oavsett om du har hundra eller tio tusen läsare. Fråga varför de gillar just din blogg och om vad de vill ha mer av? På det sättet får du en tydligare bild av vad din blogg förmedlar och får nya idéer till kommande inlägg. 

Processed with VSCO with c1 preset

Ge inte upp! Att driva en blogg och att få många människor att besöka just din blogg är ett svårt jobb. Och det tar tid. Så även om det känns trögt är det viktigt att du fortsätter köra din grej. Om du är säker på att det är det du vill göra så är det värt att lägga i en extra växel.

Blogga varje dag!  Om man vill att ens blogg ska bli professionell  tycker jag att man måste blogga minst en gång om dagen. En tom blogg lockar ingen och ger absolut inget professionellt intryck!

Håva in läsaren! Det går inte att förvänta sig att ens läsare ska komma till ens blogg varje dag. Det finns många bloggar, Instagramkonton och Youtube-kanaler och du måste övertyga om att man ska läsa just din blogg. Se till att berätta på Instagram, Snapchat, Facebook när du uppdaterat din blogg. Locka in dina läsare!

Som sagt kommer ännu fler tankar och tips om detta i veckans poddis som släpps nu på onsdag! Och hörrni bloggisar dela gärna mer av era bästa bloggtips!

Starta din blogg på ItGirls.se (Klicka här!)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!