Mitt sockerberoende….

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Ni som följer mig på Snapchat (”Josefinsoso”) vet ju att jag äter godis typ varje dag… Jag blir ALLTID sugen på godis efter lunch och känner att jag bara MÅSTE HA. Jag förstår såklart att det här inte är bra. Jag har alltid kunnat äta vad jag vill och se likadan ut, därför känner jag aldrig att jag ”inte borda äta det där” men det är ju också lite farligt då jag kan äta massa skit utan att märka någon skillnad. Däremot får jag ofta ont i magen efter allt godis och det är ju såklart inte bra. Jag vet ju att godis är fullproppat med skit och såklart inte bra för kroppen men jag har alltid varit en riktig godisråtta. Men nu måste jag fan ge mig. Nu får det vara nog!

Vad är era bäst tips mot sötsug? Känner ni igen er? Vad gör ni för att inte äta godis VARJE DAG!? Puss J

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
42kommentarer
 • Jag har 2 tips som funkar för mig. Jag har alltid mörk choklad hemma i kylen – minst 70%! Gärna smaksatt. Salt är min favorit. Det stillar mitt sötsug, det är nyttigt samt att jag max äter 1-2 bitar varje gång sötsuget sätter in. Det triggar inte igång en känsla av att jag hela tiden vill ha mer, som det gör för mig då jag äter t.ex. ljus choklad eller för den delen annat godis.
  Mitt andra tips skulle vara att sätta ett kryss i kalendern för varje dag du klarar. Jag fungerar på så sätt att jag har betydligt bättre självdisciplin om jag får ner mina mål och prestationer på papper framför mig.
  Men glöm inte att unna dig!
  Kram!

  Cecilia 2016-07-19 16:21:44 http://None
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Jaaa, jag älskar mörk choklad med sea salt eller mintsmak. Kommer helt klart fylla kylen.. Eller ja, kanske bästa att köpa en i taget :))))

   Josefin Dahlberg 2016-07-19 20:13:09 http://None
   Svara
 • Jag har inte läst mer än dina senaste poster, men utifrån dem skulle jag säga: du behöver äta mer mat! Den frukost du här ovan kallar otroligt mättande(eller nåt i den stilen) är långtifrån tillräcklig. Klart du blir sötsugen och inte kan hålla dig ifrån godis om du äter så lite! Kroppen(och framförallt hjärnan som är storkonsument av energi) behöver energi för att funka och socker är dess absolut snabbast tillgängliga bränsle. Om jag vore du skulle jag prova att äta mer mat och vara noga med att den är allsidig(tänk mossiga tallriksmodellen och slarva inte med de goda fetterna!) först och vänta med förbuden. Så småningom gissar jag att suget försvinner,eller iaf mattas av(vanan är såklart en lurig faktor, men då kan det vara lämpligt att byta efter lunchen-godiset mot en liten bit choklad eller en liten bit av något sött, vilket faktiskt bara är bra för kroppen efter en måltid).

  Sanna 2016-07-19 09:58:21 http://None
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Wow, du verkar ju ha stenkoll på det här. Som jag skrev i en tidigare kommentar är det det jag behöver, äta mer mat när jag väl äter. Tack för tips!

   Josefin Dahlberg 2016-07-19 15:06:18 http://None
   Svara
 • […] ett inlägg förra veckan om att jag äter godis varje dag och att jag måste göra något åt det, (läs inlägget här!). Och jag fick så många bra kommentarer från er, tack! Så nu tänker jag köra en sockerfri […]

  Svara
 • Höööög igenkänning på detta inlägg! Mina två bästa knep är:

  1. Köp inte hem godis. Det är så enkelt och självklart egentligen, men man glömmer ofta det. Man äter ju det man har hemma – så fyll skafferiet med massa härliga nyttigheter istället.
  2. Gå aldrig till affären när du är hungrig / sugen på godis. Planera in handlingen och håll dig till handellistan. Ett knep är också att borsta tänderna innan, då känner man inte för att trycka i sig dendär chokladkakan på väg hem från affären 😉

  Och det är verkligen bara rutiner och vanor, så fort du klarat dig ett par veckor kommer du inte ens sakna godis. Puss!!! Lycka till.

  Lina 2016-07-18 18:08:30 http://None
  Svara
 • Kanske skulle mellanmål hjälpa till att hålla blodsockret i balans så att du slipper känna sockersuget! Typ grönsaksstavar med hummus, kokt ägg på en skiva bröd, mosad avokado på riskakor, en smoothie, en chiapudding eller mandelsmör med äppelskivor! När jag började äta mellis kändes det som att jag åt hela tiden men nu tänker jag så här – hellre en eller två extra måltider fylld med näring än en påse godis fylld med e-ämnen och tomma kalorier. Numera är jag mycket piggare och framför allt sover mycket bättre 🙂 Lycka till <3

  Matilda 2016-07-18 09:33:03 http://None
  Svara
 • känner så väl igen mig, jag är den största godisråttan av alla jag känner och a l l a vet om det. hittar godispapper överallt runtikring mig, haha! också tänkt att jag ”passar på” för att om några år kommer säkert min förbränning vara annorlunda – MEN

  har kommit att inse att mycket av sockret jag intar är för att jag behöver snabb skärpa då jag är trött. stimuli. kaffe, godis, instagram, you know it. jag har inte ätstörningar men jag har en krånglig relation till mat, även om jag älskar mat fuckar mitt godisberoende upp mathållningen.det enda som hjälper för att jag inte ska leva på mackor o godis om kvällarna är typ att äta något INNAN jag åker hem vid fyra (börjar 06:45). om jag inte äter framför dokumenteringen innan jag åker förbi ett ica blir det g a r a a n t e r a t godis på vägen hem för att ens orka.. dippar ännu hårdare när jag kommer hem o orkar typ inte laga maten jag köpt, o blir det typ mackor/fil (frukost på kvällen är dock det bästa som finns!) har jag också lättare för att slinka ut på en promenad o kanske köpa godis på vägen.. inte så nyttigt i längden.

  til detta också yoga som hjälper en fokusera, mer vatten o mindre te/kaffe på jobb och mellanmål ex turkisk yoghurt med lite frysta hallon, hackade valnötter o lite honung.
  jag hejjar på dig!!

  ps.
  förlåt maratoninlägget.. tack för fantastisk blogg & pod, du är så baaaall!

  sara 2016-07-18 00:49:04 http://None
  Svara
 • Det enda som rådit bot på mitt sockerberoende är – mindre kolhydrater! Speciellt till frulle. Lite lchf fast ändå inte, så länge man inte är överviktig och mår jättedåligt så finns ingen anledning att köra strikt lchf, finns liberalare varianter också. Mkt kolhydrater triggar sockersuget och grundar man med mackor+fil/flingor får man sug efter som ett brev på posten. Försök och äta protein/fett + en mindre mängd kolhydrater, alltså bra kolhydrater som grönsaker i alla dess former! Till frukost kan du göra proteinpannkakor med grädde och bär till, baka fröknäcke med avokado och lax på m.m. Finns ett jättebra instakonto som here lchfbyus, dem gör jätteinspirerande mat med mindre kolhydrater. Mitt tips ✨

  Ida 2016-07-17 17:50:29 http://None
  Svara
 • Det enda som rådit bot på mitt sockerberoende är – mindre kolhydrater! Speciellt till frukost. Mkt kolhydrater triggar sockersuget och grundar man med mackor+fil/flingor får man sug efter som ett brev på posten. Försök och äta protein/fett + en mindre mängd kolhydrater, alltså bra kolhydrater som grönsaker i alla dess former! Till frukost kan du göra proteinpannkakor med grädde och bär till, baka fröknäcke med avokado och lax på m.m. Mitt tips ✨

  Ida 2016-07-17 17:45:16 http://None
  Svara
 • Det enda som rådit bot på mitt sockerberoende är – mindre kolhydrater! Speciellt till frukost. Mkt kolhydrater triggar sockersuget och grundar man med mackor+fil/flingor får man sug efter som ett brev på posten. Försök och äta protein/fett + en mindre mängd kolhydrater, alltså bra kolhydrater som grönsaker i alla dess former! Till frukost kan du göra proteinpannkakor med grädde till, baka fröknäcke med avokado och lax på m.m. Mitt tips ✨

  Ida 2016-07-17 17:43:04 http://None
  Svara
 • Ååh, vet problemet! Nu på sommaren låter jag mig själv äta allt jag vill typ! Men övriga året försöker jag hålla
  Onyttigheterna till helgerna. Men när jag blir sådär sugen så äter jag något annat som känns lyxigt men som inte är onyttigt. De kan vara grönsaker och dipp, nötter, en god frukt, nåt gott knäckebröd och en god ost på. Min favvo ( kräver dock lite förberedelser) är nyttig sorbe. Då mixats jag frysta hallon, frusen mango, avokado, lite mjölk och vaniljkvarg. Ställer de in frysen nå timme och sen äter jag det med varma hallon och lite vispad grädde. Mycket nyttigare och faktiskt MAAAAGISK gott! De är ett hett tips faktiskt!
  Kom dock ihåg att man inte ska vara fööör sträng mot sig själv

  Caroline 2016-07-17 13:03:24 http://None
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Meeeen gud det låter ju sååååå gott – det måste jag testa!! Jag håller med om att man absolut inte ska vara sträng mot sig men grejen är att jag aldrig någonsin är det mot mig själv.. Där av godis varje dag.. :/ Hm.. ska klura på det!! Tack för tipsen! Kram

   Josefin Dahlberg 2016-07-17 21:00:55 http://None
   Svara
 • Är också en himla godisråtta, eller snaskråtta kanske man ska säga. Äter allt som är onyttigt och går att få tag på haha! Värre är det nu när det är sommarlov också och jag inte går i skolan som vanligt på dagarna. Då känns det som lördag varje dag och jag tänker att äh jag måste ju njuta av lovet och äter godis varje dag. Så himla dumt och vet att jag borde sluta men det går verkligen inte! Jag tycker att nåt sött får man unna sig varje dag men kanske inte en hel godispåse varje gång, hmm svårt de där.

  Läser igenom kommentarerna på det här inlägget och får nog testa några av tipsen jag med! Uppdatera gärna hur det går för dig så kan vi bli bättre på det tillsammans!! Kram

  Lovisa 2016-07-17 01:50:04 http://None
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Jaaa vet!! Man känner ju att man är värd det lixom.. Vilket vi såklart är men att man kanske ska få det till några bitar i stället för en hel påse, precis som du skriver 🙂 Jag, ska också testa och japp jag uppdaterar 😀 Kram!!

   Josefin Dahlberg 2016-07-17 12:45:55 http://None
   Svara
 • Det värsta är ju att ha godsaker hemma. Typ kakor, godis, saft etc etc. Jag körde sockerförbud i tre veckor pga vidrigt äcklad av en julklapp (typ 1kg choklad) av jobbet för nåt år sen. Körde fruktsallad när jag blev sugen på nåt. Mitt tips är att läsa på lite, det är ju verkligen ett gift. Socker göder ju sjukdomar som cancer…

  Malin 2016-07-17 01:15:26 http://None
  Svara
 • Visst. Godis må klassas som gift, men ärligt, man är ung en gång och godis är det bästa jag vet, jag är smal, rör på mig dagligen och äter godis dagligen för det mår JAG bra av, allt är ”farligt” nu för tiden; vissa förespråkar kolhydrater, andra protein, jag har min egna syn på vad mat ska va, något naturligt, inte ångestfyllt, ska göra en glad och man eka lyssna på vad kroppen vill ha, min kropp vill ofta ha godis så jag get den det! Du är KING Josefin, älskar din blogg, utstrålning, din snapchat! Enligt mig är det inte alls nödvändigt för dig att minska på godis! Kram

  C 2016-07-17 01:14:11 http://None
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Åh älskar din kommentar!! Men tyvärr mår jag ju inte bra av det, får så ont i magen ofta.. Så tråkigt!! Men det gäller nog bara att inte överäta allt så snabbt så är det nog lugnt. Ska försöka testa mig fram nu 😀 Kram!

   Josefin Dahlberg 2016-07-17 12:49:47 http://None
   Svara
 • Tips är att bestämma att inte äta godis i veckodagarna. Håll det till fredag kväll och helg. Du håller inte från godis helt men minskar ner det mycket. I

  Emma 2016-07-17 00:14:01 http://None
  Svara
 • Jag är den som alltid brukar kunna hålla mig till godis en dag i veckan eller inte äta godis alls på flera veckor osv. Nu har jag dock kommit in i en svacka när jag ätit godis flera dagar i rad och jag kommer inte ur det.. Jag brukar vara envis och kunna bestämma mig att hålla mig ifrån det, för jag vet ju faktiskt att jag mår som bäst av att vara utan det egentligen. Men skulle du inte kunna starta en liten utmaning att hålla sig ifrån socker under en viss period för dig själv och vi läsare som vill hänga på? Då kan vi ju peppa varandra och det kanske blir lättare då? 🙂 Kram!!

  Nathalie 2016-07-17 00:01:44 http://None
  Svara
 • Känner igen mig! Men ca ett år eller så har det bara blivit lättare och lättare för mig att undvika sockret. Jag har minskat på snabba kolhydrater överlag, som pasta, bröd och socker. Ersätter sylt med bär, vitt bröd med knäckebröd, pasta med bönpast osv. Det håller mitt blodsocker jämnare och funkar för mig. Sen blir jag sötsugen när jag är trött eller uttorkad så försöker sova mycket och dricka vatten 🙂 men jäklar vilket gift socker är, det är jättesvårt att helt leva utan tycker jag. Värst är när det finns godis hemma, som nu har vi fått en jättetoblerone i gåva (så sjukt god). Äts upp ikväll :’)

  Julia 2016-07-16 22:23:53 http://None
  Svara
 • Ät frukt när du känner dig sugen!! Eller ät väldigt omfattande måltider som nästan gör dig illamående, då orkar du inte äta godis sedan! Prova annars att byta ut godiset mot halstabletter med fruktsmaker, det brukar gå för min del iaf!

  Lovisa 2016-07-16 22:04:48 http://None
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hahaha, jag brukar äta mindre mat för att spara rum för godis… hahahha – så inte bra!! Ska börja äta mer rejält med mat!! tack! Kram

   Josefin Dahlberg 2016-07-16 23:35:15 http://None
   Svara
 • I hear you sister!! Äter inte godis varje dag, min grej är fika dvs. En kopp härligt kaffe och något sött till minst 1 ggr/dag… Ja känner dock att det verkligen är min ”värna vardagsglädje grej” och har saknat det när jag hållt upp i perioder. MEN min bästa grej mot alla typer av sug är att borsta tänderna eller tugga på en bit rå ingefära… Då blir man inte så sugen på annat :). Jag tycker även att te med kanelsmak fungerar ganska bra 🙂 lycka till!!! Puss och kram

  Sandra 2016-07-16 21:56:08 http://None
  Svara
 • Jag var helt tokig i socker förut och min sockerbov var Coca Cola. För att sluta så började jag dricka te istället. Först med massa socker för att stilla socker suget jag annars fått av cola, men sen trappade jag hela tiden ner mer och mer. Nu är jag, tack och lov, av med beroendet och dricker cola hyfsat sällan. <3

  Zyllah 2016-07-16 20:51:34 http://zyllah.blogg.se/
  Svara
 • Kolla på Ellen färnströms (fitspooration är hennes yt/blogg namn) video om just detta ämne. Superbra tips och pepp 🙂

  Jonna 2016-07-16 20:45:33 http://None
  Svara
 • Citron ska hjälpa mot sötsug. Skivade ner citron och hade i mitt vatten i en vecka och tyckte det gav resultat mot sötsuget!

  Johanna 2016-07-16 20:27:38 http://None
  Svara
 • Oh älskar godis…är nästan alltid sötsugen

  Enna 2016-07-16 20:09:07 http://Sayyeastofashion.blogg.se
  Svara
 • hehe, jag ska inte ge tips pga äter choklad varje dag. Alltså, på riktigt. Ingen verkar tro det bara för jag ”är smal”, men vad fan. Äter man med måtta så ser jag ingen anledning att sluta? Värsta man kan göra är iallafall: banta (äta för lite) eller ha förbud. Som upplagt för frosseri!

  ISA 2016-07-16 18:52:01 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Jag har EXAKT samma problem, men nu på sommaren så unnar jag mig lite mer eftersom man inte är i sina vanliga rutiner & det är uppehåll med cheerleadingen osv. Men annars när det är skola så försöker jag verkligen hålla mig genom att äta något annat istället för godiset. Tex frukt

  Bella 2016-07-16 18:33:46 http://None
  Svara
 • Det mesta handlar om självdiciplin och det sitter i psyket.
  Mitt tips är att ta en dag i veckan som du får äta godis på. Men blir en dag alla dagar så är min enda lösning (som ny gjorde) att nolla helt och hållet. Ersätt godis med en smoothie eller typ jordnötter. Jordnötter är fett och kommer göra dig mätt, därav sänka sötsug.
  Alternativt ät färre kolhydrater i din kost (typ vitt ris, nudlar, bröd osv…) så minskar sötsuget. Jag har kört på det och efter en månad kunde jag gå igenom godishyllan utan att bli sugen. Lycka till!

  Ewe 2016-07-16 18:24:06 http://None
  Svara
  • Svar på Ewes kommentar.

   gaaaah, låter så svårt. Jag har ju testat att ha godisuppehåll men klarar max typ fyra,fem dagar. Såååå svag för godis.. Men du kanske har rätt. Det handlar om diceplin. Har jag kunnat sluta dricka, borde jag ju kunna sluta med godis 😀 Tack för tipsen! Kram!!

   Josefin Dahlberg 2016-07-16 23:44:36 http://None
   Svara
 • Tillräckligt stora måltider, kaffe, bubbelvatten och ett jäkla pannben 🙂

  Nessco 2016-07-16 17:40:59 http://Nesscos.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!