Insikter jag fick på Beyonce konserten ★ (som vi alla borde lära oss!)

IMG_8360

I tisdags var jag som väldigt många andra på Beyonces konsert. Och det var verkligen en magisk upplevelse. Jag såg fram emot att gå dit men hade inte så höga förväntningar utan tänkte mest att det skulle bli en kul kväll. Men det blev så mycket mer. När jag stod där upp på läktaren och tittade ner på den lilla, lilla, kvinnan på scenen långt bort som vi alla samlats för att se fick jag så många insikter. Publikens jubel, hennes texter och hon själv gav mig så mycket. Och det tänkte jag såklart dela med mig av till er. 

IMG_8335

En låt som jag tycker otroligt mycket om är ”Runnin – Lose It All). Den lyssnade jag på på repeat hela flygresan hem från New York när jag varit och hälsat på min syster. Jag hade haft två underbara veckor hos henne och kände mig halv när jag åkte därifrån och lyssnade om och om på den här låten. Så när Beyonce började sjunga den på scen blev jag tårögd. Och jag lyssnade extra noga på texten den här gången. Jag hörde den lixom som på ett nytt sätt. Och den fick mig att inse en del saker. 

”If I lose myself, I lose it all”

Den enda personen du alltid kommer att ha är dig själv. Bara du kan leva ditt liv, fyll det med saker du tycker om. Vik dig inte för någon annan, stå på dig för att leva det vill du vill leva. Låt ingen annan säga åt dig vad du ska göra. Var med människor som lyfter dig både när det gäller vänner och partner. Ingen får trycka ner dig. Det är inte bara Beyonce som förtjänar det bästa. Det gör vi alla. Vi alla är en Beyonce.

j

Du kan göra vad du vill. Det är inget bullshit. Men det är upp till dig. Det är upp till dig vad du jobbar med, hur du bor, vilka personer du har omkring dig. Men det kan bli riktigt jobbigt på vägen dit. Både för att du måste anstränga dig och jobba hårt men också för att du måste ta konflikter. Våga lämna det du inte mår bra av bakom dig. Men det är värt det. Alla gånger. Var inte rädd.

Det som gör ont – gör dig starkare!

IMG_8385

Om du befinner dig i en relation du inte mår bra i – våga lämna. Det kommer att bli bra oavsett om det känns jobbigt. Och det kommer att bli ännu bättre. Var inte i något du inte mår bra av. ”It I lose myself, I lose it all”. 

Ditt liv är här och nu. Vänta inte på rätt tid – för den kommer inte. Du måste skapa den. 

Låt inte ditt mående vara beroende av andras. Se till att ha ett stabilt grundmående där du gör det du behöver för att må bra. Det kommer hjälpa dig genom hela livet. Den viktigaste relationen du har i livet är den du har till dig själv. Du är din egen bästa vän.

Och glöm för guds skull inte Girl Power – Vi hjälper varann. Lyfter varann. Tillsammans är vi starka. 

IMG_8366

Följ inte mallen som finns utritad för oss tjejer i samhället om du inte vill. Skapa din egen väg. Var den du är. Gör det du gillar. Hata det du hatar. Älska det du älskar. De som inte gillar det får hoppa av för vägen. För vi alla förtjänar och behöver bara människor som älskar oss för den vi är.

IMG_8336

IMG_8365

Work Hard. Ta i. Våga. Orka. Testa igen. Gör det du tror på. Du förtjänar att få uppfylla din dröm.

Se inte Queen B som ett undantag, se henne som ett bevis på vad vi tjejer kan göra. Allt är möjligt!

Who run the world? GIRLS!! ★

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Efter att ha gjort slut med min pojkvän sedan 3,5 år för tre dagar sedan och nu börja känna att jag kanske ångrar mig behövde jag verkligen läsa detta! Det finns ju en stark anledning till att jag gjorde som jag gjorde och jag måste verkligen börja sätta mig själv i första rummet! TACK! <3

  Matilda 2016-08-10 11:02:25 http://None
  Svara
 • Galet vad klok du är Josefin! Lyssnade på dagens podd och blev så inspirerad att jag höll på att spricka påväg till jobbet. Under lyssningen lovande jag mig själv att till hösten ta upp både dansen och fiolspelet som jag egentligen älskar så mycket. Tack för det! Kram

  Karro 2016-08-05 21:24:31 http://None
  Svara
 • Gick in och läste det här inlägget efter att snyftande ha lyssnat på din och Vanjas podd idag. Har aldrig behövt höra de här visdomarna så mycket i hela mitt liv som just nu – vilken otrolig tajming. Tack för att du inspirerar och peppar så mycket, det hjälper mig verkligen nå mitt största mål i livet just nu – att sätta tydligare gränser och inte låta någon komma undan med nedlåtande kommentarer. GIRLPOWER! Kärlek till dig Jossan <3

  Maria 2016-08-04 23:20:40 http://None
  Svara
 • Bra text och bra bilder!!!!! <3

  carro 2016-08-01 12:10:31 http://carrostrandsatt.blogg.se
  Svara
 • Behövde detta SÅ mycket just nu. Tack för peppen. Ska spara detta för framtida små svackor, för de kommer ju for sure, haha <3

  ISA 2016-07-31 19:11:26 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Kloka du!

  Tora (torahansson.bl 2016-07-31 18:31:13 http://torahansson.blogg.se
  Svara
 • Så bra skrivet! Bästa jag läst på länge. Det är viktigt att man blir påmind om sånt här ibland.
  Kram!

  Katja Inga 2016-07-31 17:49:46 http://katjainga.itgirls.se
  Svara
 • Du har aldrig hört talas om normer och strukturer förstår jag. Självklart är mycket upp till oss själva, det kan jag hålla med om. Mycket kan vi styra över och välja själva, men långt ifrån allt. ”Följ inte mallen som finns utritad för oss tjejer i samhället”. Det är lättare sagt än gjort och kräver orimligt mycket för en individ som, låt oss säga, är t.ex. rasifierad, homosexuell, försedd med en funktionsnedsättning, eller bara är kvinna i ett patriarkalt samhälle. Du är priviligerad och det kanske är lätt för dig att äga ditt liv. Men så är det inte för alla. Hur kan du tro att det går att kräva av kvinnor att inte följa diverse mallar och schabloner? Om en kvinna är fet hånas hon för det. Om en kvinna fettsuger sig hånas hon för att vara en slav för utseendefixeringen. Hur vi än beter oss (nästan) är vi offer för normer. Jag förstår hur du menar, att man ska ta makten över sitt liv i den utsträckning det går. Men att ’välja lycka’ är kanske inte helt lätt för någon som först och främst måste palla försöka jobba emot kvinnohatet varje dag. Jag menar inte att fördumma, jag blir bara extremt provocerad av detta inlägg.

  Sofia 2016-07-31 15:06:30 http://None
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tack för din kommentar. Och jag tycker det känns tråkigt att du känner så. Jag vet att vi inte kan välja ”ALLT”, det pratar vi mycket om i vår podd. Men mycket kan vi välja. Och det gäller att inte falla för de förväntningar som samhället har på oss. Att vi tjejer ska vara på ett visst sätt, att vi ska nöja oss med ett jobb, att vi ska vilja ha familj och barn, att vi ska ta hand om vår familj, inte förverkliga våra drömmar. Jag möter många som tycker att jag är ”för mycket” eller som tycker att jag tror för mycket om mig själv bara för att jag gör det jag vill göra i livet men jag låter inte det stoppa mig och det är det jag vill förmedla. Jag kommer från en mycket trasig bakgrund och har kämpat för allt jag har i dag. Och det har jag gjort på egen hand. För att jag har trott på mig själv och det tror jag många fler tjejer än jag kan göra. Jag hoppas även att du får det liv du vill leva. Och ja, allt kan vi inte välja. Livet händer oss alla, fast på olika sätt. Men inställningen till livet gör stor skillnad. Jag önskar dig all lycka.

   Josefin Dahlberg 2016-08-01 13:46:11 http://None
   Svara
 • Word! Fantastisk text! <3

  Alexandra 2016-07-31 11:52:54 http://alexandrabylund.com
  Svara
 • Tack för en fantastisk text! Du är underbar! Girl power!

  S 2016-07-30 22:25:41 http://None
  Svara
 • Såå bra skrivit!! Behövde verkligen läsa dessa ord just nu, TACK <3

  Emely 2016-07-30 19:46:50 http://None
  Svara
 • SÅ bra skrivet! Tack så mycket för peppen! Kram.

  Ebba 2016-07-30 19:24:50 http://ebbac.itgirls.se
  Svara
 • Jag var själv också på konserten och måste för det första säga att fan vilken kvinna!! Flawless!! Efter konserten kretsade mina tankar i ganska samma banor som hos dig. Allt är verkligen möjligt för oss tjejer. Älskar hur du säger att inte se Beyoncé som ett undantag utan ett bevis!! Precis – vi har alla andra samma 24 timmar om dygnet så som hon. We run the world! 🙂
  Tack Josefin för ett så inspirerande och viktigt inlägg!
  xx
  http://mariannelle.com

  Marianne 2016-07-30 19:12:25 http://mariannelle.com/
  Svara
 • SÅ bra inlägg!!! Alla tummar upp ❤️

  Josefin 2016-07-30 18:53:41 http://None
  Svara
 • Gud vilken bra text du har skrivit!! Fick mig verkligen att tänka till och behövde någon som påminde mig om dessa livsviktga sakerna just nu. Tack!

  Vivi 2016-07-30 18:36:56 http://None
  Svara
 • Superbra inlägg!! Mitt i prick. Riktigt inspirerande & härligt positivt!! Du är fantastisk!

  Ida 2016-07-30 18:15:36 http://Idaacarleborn.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!