Intervju❥ Hej min förebild Sofi Fahrman

 Processed with VSCO with hb2 preset

Hej gullisar, innan jag stack till New York träffade jag den här härliga pinglan för en intervju till Modette. Och jag passade på att prata lite mer med henne som jag tänkte att ni ska få ta del av här!

Jag: Sofi, jag har ju sett dig som min mentor fast du inte vet om det, haha. 

Sofi: Haha, vilken komplimang!!

Jag: Ända sen vi jobbade ihop på Sofis Modes sommarturné 2012 har jag haft dig som förebild. Då pluggade jag ju journalistik och var helt grön utan erfarenhet i branschen. Och jag är så glad över att min första erfarenhet i den här branschen var att jobba tillsammans med dig. För du är så härligt att ha att göra med. Och för att ditt tankesätt smittar av sig på andra och jag tror att det verkligen har påverkat mig. Du sa den sommaren att ”det är klart du ska börja blogga” och det fick mig att börja blogga och verkligen våga satsa på det. För jag tänkte om Sofi Fahrman tror att jag kan – då kan jag! Det är ju ett stort tecken på att ditt synsätt med att vi ska hjälpas åt i stället för att se varann som konkurrenter är det bästa synsättet! 

Sofi: Det du säger nu är det bästa kvittot man kan få. Och det är det jag har försökt pränta in hos folk som snackar om konkurrenter och vassa armbågar. Och framförallt om man tänker på hur många tjejer det är som trycker ner varandra. Vi måste bli bättre på att skapa kvinnliga nätverk och lyfta varann. Och det tycker jag att vi bloggare har blivit mycket bättre på under den senaste tiden med att länka varann och gå på varandras events. Äntligen!!

Jag: Ja, precis men det är väl för att fler och fler börjar förstå att det är det alla vinner på i slutändan. 

Sofi: Och att det finns en ödmjukhet i dag vilket jag tycker är fantastiskt. Man vill inte vara den där kaxiga tjejen. Jag aldrig förstått mig på den typen. När andra börjar snacka skit då tar jag ett steg tillbaka och blir en lyssnare, det har aldrig varit min grej att snacka bakom ryggen på folk.

Processed with VSCO with hb2 preset

Jag: Hur tänker du med bloggen? Och berätta om ditt omtalade blogginlägg ”drömlivet”.

Sofi: Jag vill att man ska bli glad när man läser min blogg,  jag vill att det ska ge en skön vibe. Och det där inlägget skrev jag efter att jag varit på en presstur i Sverige när jag släppt min senaste bok. Jag kände att det fanns en negativ underton hos flera journalister. ”Du verkar ju leva drömlivet”, ”du verkar må så bra” – efter att jag tagit mig igenom alla intervjuer och kom hem till min alptopp och så sjönk alla de där kommentarerna in och jag förstod att jag nog är dålig på att visa 360 grander av mitt liv. Men kände att här måste jag sätta ner foten och berätta vad som krävs för att skapa sig ett drömliv för det kommer aldrig bara trilla ner i ditt knä av sig självt. Det betyder väldigt mycket pendlingar, mycket uppoffringar, ja listan är lång. Jag kommer aldrig vara den som använder bloggen för att folk ska tycka synd om mig, det kan jag i stället få från en polare. Jag tycker ofta att många kan använda bloggen för ett fönster för medlidande vilket inte är min grej.

Och jag har ju ingen rapportskyldighet för att jag är bloggare. Jag måste inte berätta om allt! Bloggen är ju ett jobb. Inte måste andra personer som sitter i kassan på Ica berätta om ALLT som händer i deras liv. Men nu börjar fler och fler äntligen förstå att bloggen är ett riktigt jobb. Jag har många gånger fått höra ”du hinner inte träffas men du hinner blogga!?”. Det är ju som att ifrågasätta någon varför de inte går från kontoret mitt på dagen för att fika med dig. Det finns så många föreställningar om bloggandet och som att det är helt okej att kritisera en bloggare om vad som helst för ”det får du bara ta eftersom du valt att blogga”.

Det var därför jag skrev det inlägget som också förhoppningsvis blir till en inspiration för andra som fortfarande drömmer om sitt drömliv. Så att de får en liten knuff i baken och börjar jobba mot sitt mål.

Processed with VSCO with hb2 preset

Min och Sofis favoritkombo från Essies höstkollektion!

 Jag: Vad händer med din blogg framöver?

Sofi: Många tror ju att bloggen är död men jag säger att den inte är det men att det handlar om att skapa bra innehåll. Jag tror att det fortfarande finns utrymme för att folk ska få ha sin läsarstund. Att allt inte behöver gå på några sekunder i telefonen utan att man får sitta vid sin dator och läsa i lugn och ro. Och därför tror jag att bloggen kommer fortsätta vara ett komplement till all snabbmedia.

Jag: Vilken typ av bra innehåll ska du göra?

Sofi: Nu lämnar jag ju Aftonbladet efter 11 år och med det också modesegmentet och därifrån skulle jag vilja moonwalka ut och satsa mer på businessegmentet. Så jag har ett nytt inslag i min blogg som heter ”In the meeting room” där mina läsare får följa med mig på möten de aldrig fått göra tidigare. Man har ju inte fått se hur mycket jag jobbar med vissa saker men det vill jag visa nu! Tidigare såg man bara själva eventet jag hade men nu kommer man få se allt jobb som ligger bakom det!

Tack för pratstunden Sofi, du är fortfarande en av mina stora förebilder!  Läs hela min intervju med med Sofi här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • Vilka grymma inspirerande ord och Sofi är en verklig förebild!
  Vi tjejer måste verkligen bli bättre på att stötta varann istället för att trycka ner!
  Och så måste vi våga tro på oss själva och köra våra egna race – precis som du Josefin och Sofi!
  Riktig Girl Power!! 🙂
  xx
  http://mariannelle.com

  Marianne 2016-09-11 11:27:51 http://mariannelle.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!