Det här med att äta frukost ❥

frukost_rutiner

Jag har fått en del kommentarer om att jag verkar äta lite när jag lägger upp frukostbilder. ”Jag skulle aldrig bli mätt på det där”, ”inte konstigt att du blir sockersugen om du äter så lite”. Just frukost är ganska knepigt tycker jag. Jag har aldrig varit en frukostmänniska. Jag har skippat frukosten i nästan alla år och i stället ätit något på jobbet runt nio, tio. Jag är inte hungrig när jag vaknar utan jag måste lixom komma igång lite innan jag kan börja äta. Det här gäller ju på vardagarna men på helgerna ääääääälskar jag ju att äta mycket till frukost, som ni vet. Men då äter jag inte direkt när jag vaknar utan jag äter efter ett par timmar och då kan jag äta massor! Det är ju mitt favomål! 

Alla fungerar ju olika så vi ska inte jämföra hur vi äter tycker jag. Däremot försöker jag få i min frukost innan jag går hemifrån nu även på vardagar. Och min nya grej är gröt. Så att jag startar dagen med bra energi. De mornar jag går morgonpromenader är jag ofta sugen på frukost när jag kommer hem men om jag bara går upp, gör mig i ordning och sen ska äta så måste jag typ tvinga i mig frukosten. Och jag vet inte vad som är bäst? Att äta då eller inte… Hur viktig är frukosten egentligen? Måste man äta den även fast kroppen inte alltid verkar vilja ha? Vad tror ni? Puss J

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Det här hör inte alls till ämnet – men var kommer de fina prickiga och smila blocket ifrån? Kram <3

  Matilda 2016-09-28 21:55:57 http://None
  Svara
 • Jag tror det här med frukost är olika för alla. Men oavsett om man kör på stor brak-frukost eller bara ett litet mål så är det huvudsaken att man får i sig någonting på morgonen. Men man ska nog helst lyssna på sig själv hur man känner. PS. Älskar din och Vanjas podd!! <3 Kram

  Marja 2016-09-28 14:36:10 http://None
  Svara
 • I Sverige tjatar vi ALLTID om hur viktigt det är med frukost och att det vore det viktigaste målet, att man blir tjock om man inte äter frukost osv.
  Men ser man sig runt i världen finns det hur många kulturer som helst där frukost inte är en grej och där är folk ändå smala och sunda. Se på Italien, en biscotti och espresso på morgonen och massa mat sent på kvällen, ändå är de sunda och smala.
  Tror det handlar om en helhet och vad man själv har för standard för sin kropp mer än att man ska följa en viss mall.

  Maria 2016-09-28 12:34:13 http://www.mariaanderzon.se
  Svara
 • Ja, det här med frukost alltså. För några år sedan skippade jag frukost hela tiden och var sedan trög i skallen nästan hela dagen. Nuförtiden äter jag alltid någonting till frukost, dock så varieras det ganska mycket. Ibland äter jag gröt, ibland bara lite frukt, och ibland en lyxig macka. Det gäller att lyssna på sin kropp, som det har skrivits tidigare, men det är nog viktigt att man inte lämnar hemmet på tom mage.

  Bernadett 2016-09-28 12:30:43 http://dottes.blogg.se
  Svara
 • Jag tror att det viktigaste är att man i alla fall äter någonting under dagen. Fast jag har själv haft svårt att äta frukost, men jag lärde mig med små steg. Dock är vi alla olika individer. Så kanske inte funkar för alla. :3

  Veronica Pettersson 2016-09-28 11:58:53 http://veronicapettersson.for.me
  Svara
 • Jag är exakt likadan som du! Är inte alls sugen innan ca 9:30… Dessutom har jag lite problem med magen, så får ont om jag stressar/äter för mycket direkt när jag går upp. Älskar frukosten på helgerna, men de tidiga vardagarna blir lite knepiga. Tycker att alla ska göra det som känns bäst!

  Kram på dig! 🙂 <3

  Ebba 2016-09-28 11:06:39 http://None
  Svara
 • Att skippa frukosten är inge bra. Man säger att frukosten är det viktigaste målet på dagen, och så är det. Mat är som vårat bränsle. Precis som bensin är bilens bränsle. Om vi hoppar frukosten så dippar våran energi. Energi kurvan håller sig inte jämn om man hoppar över ett mål på dagen.

  Sen så behöver man inte äta så himla mycket till frukost om man då inte är hungrig. Då kan man ta en banan eller en macka. Men försök att äta frukost. ❤ vill bara önska dig en trevlig dag och sedan. Vill även säga att jag älskar din blogg och din poddis tsm med vanja!

  Amanda 2016-09-28 08:21:02 http://Youarestrong.blogg.se
  Svara
 • Hej Josefin, (detta har inget angående dina frukost rutiner). Jag och mina vänner vill gärna gå på din och Vanjas loppis på söndag, vi undrar dock vart den kommer hålla hus, kan du ge mig en adress? 🙂

  Elise 2016-09-27 23:16:10 http://nouw.com/lindkvistliljeholm
  Svara
 • Jag tror man ska lyssna på kroppen. Kanske fixa nån slags frukost som du enkelt kan ta med till jobbet och äta när du blir hungrig? Jag gör ofta overnight oats som jag äter på jobbet ? funkar bra!

  Madd 2016-09-27 22:40:10 http://pixiebob.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!