Hur gick min cleanse?★

Processed with VSCO with c2 preset Processed with VSCO with c2 preset

Som ni vet körde jag ju en ”cleanse” förra veckan. Jag åt alltså bara raw food i fem dagar, eller ja fyra och en halv dag. Jag började varje dag med att hämta ut min mat på Doctor Salad där jag fick en påse med allt jag skulle äta under dagen, allt raw food. Den första dagen gick lättare än jag trodde. Trots Jetlag, utan kaffe eller socker kände jag mig pigg och på bra humör. Andra dagen gick också bra men på kvällen kom huvudvärken. Men den blev inte så farlig som jag trodde. Tredje dagen gick också smärtfritt men sen kom torsdag eftermiddag. Då trodde jag att jag hade ”kommit in i det” och att jag typ skulle förbli en sockerfri person men nej. Mitt sötsug var galet. På väg hem på jobbet stannade jag på mataffären för att köpa lite saker hem och kände mig inte riktigt mätt efter dagens matpåse så jag köpte lite nötter och tog bara naturella nötter meeeeeen några med smak. Saltade och med sour cream and onion smak. ”Det här är väl inte så farligt, bara liiite salt. Det är ju bättre än socker i alla fall”. 

Jag tycker typ aldrig att något är för sött eller för salt men de här nötterna smakade sååååå salt. Helt galet. Efter bara några dagar hade min smaklökar glömt bort hur det smakade och den salta känslan satt i hela kvällen. Fredagen kom och jag hade möte med Vanja på favostället Pom & Flora och jag beställde en acai bowl för jag var så hungrig. Men det kändes ändå ok för det hade jag fått i min påse någon dag innan. Men ju länge tiden gick på fredagen förstod jag att jag inte kunde ha en fredagsmyskväll med raw food. Så vid middagsdags gav jag mig friheten att avsluta min cleanse för att köpa tacos, godis och glass… Och det var galet gott. Morgonen efter drack jag min första kaffe på SEX DAGAR. Notera att jag annars dricker kanske fem koppar om dagen… 

Men hur som helst är jag väldigt glad över att jag gjorde den här cleansen. För jag lärde mig att jag inte ”behöver” så mycket kaffe. Jag MÅSTE inte ha godis på eftermiddagn bara för att jag känner ett sug utan jag kan äta nötter, frukt eller något annat snack i stället. Och det höll faktiskt i sig hela helgen. Fast i går gick det åt helvete. JAG KUNDE INTE SLUTA ÄTA. Och kvällen slutade med at jag stod typ i mitt kylskåp och pressade ut saltlakrissås (sån man har på glass) ur flaskan direkt i munnen… Meeeen nya tag i dag!! 

Jag ska bli bättre på att planera så jag har bra snack tillgängligt och inte tar godis om någon på jobbet har eller att jag inte ”orkar” leta efter något nyttigt i butiken och går direkt till godishyllan. Och så lärde jag mig att raw food kan vara riktigt gott! Kolla bara på bilderna, på fredagen fick jag en snickerskaka som var gaaaalet god och den var UTAN socker. Så himla bra! Så nu ska jag försöka hålla i det här, jag håller er uppdaterade! Puss J!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • tips är att ta med skalkniv, allt är godare i bitar. förutom morötter kanske som jag gillar att knapra på, tänker att typ tänderna får rengöring av fibrerna eller något (även om det fastnar i tänderna, jag vet!).

    Sara 2016-09-30 01:52:16 http://None
    Svara
  • Cleansen låter helt fantastisk och jag är så avundsjuk på er Stockholmare som kan få ta del av den (snällaaaa Doctor Salad kom till Malmöööö!). Känner dock igen mig 100 % i vad du skriver då jag själv är en riktig sockerråtta som inte kan sluta äta godis. Smågodis är som en drog för mig! Blev hur som helst så inspirerad av din detox att jag själv genomgår en för att råda bukt på mitt sötsug 🙂 första veckan är snart avklarad och det känns så befriande på något sätt att inte varje dag köpa och trycka i sig godis (som jag gjorde innan…ehrm…). Ser fram emot framtida socker-uppateringar, kämpa Jossan!

    Sarah 2016-09-28 16:09:07 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!