Så sätter du mål för att förändra livet ★

Hej på er bästa ni! I dag ska vi börja med en superrolig och peppig grej ihop. Vi ska vämligen prata om det här med att sätta mål i livet. Det är ju otroligt viktigt och något vi kan jobba mycket mer aktivt med. Och därför tänkte jag ta upp det här i dag. För ett tag sen var jag ju på Glossybox frukost där tjejerna från Career Girl Daily var och pratade om vikten av att sätta mål. Och det berättade om sin egna ”The 5 Day Goal Detox” metod. Och det är alltså den vi ska köra den här veckan! 
Jag hade tänkt att börja med detta i går och köra fem dagar mån-fre men nu blev det inte så, så jag gör de två första stegen i dag och sen fortsätter vi fram till fredag. Och jag tänker att ni gör samma sak? Så sjukt bra grej som jag tror stenhårt på. Alltså att genom att sätta tydliga mål, kan vi förändra våra liv. Jag har de senaste åren uppnått flera av min mål. Att jobba med det jag vill, köpa den lägenhet jag vill ha, åka på de resor jag vill och nu kunna säga upp mig för att satsa på min grej. Men jag är såklart inte klar! Det finns många fler saker jag vill uppnå och därför ska jag börja jobba ännu mer aktivt med mina mål!
Första steget är alltså att skriva ner 25 mål som du vill uppnå i livet. Det kanske till en början känns svårt att komma på 25 stycken, det tyckte jag också. Men så fort man börjar kommer man hela tiden på fler. Och efter att jag skrivit mina 25 har jag kommit på minst 25 till. Viktigt här är att våga ”Dream big”! Sätt upp mål som känns sjukt långt borta, som känns svåra, läskiga och kanske omöjliga. Det är det som är meningen. För som ni vet är ju inget omöjligt men det gäller att orka anstränga sig, orka skriva ner sina mål, orka dela upp dem i mindre delmål och orkar börja jobb på att uppnå dem. Och till slut kommer du att vara där vid det ”läskiga” och ”omöjliga” målet. Du kommer klara det!
Jag skrev ner både stora och små mål. Både saker som jag vill jobba på nu och saker jag drömmer om ska hända om flera år. Ni ser några här ”Skriva bok”, ”Starta Youtube-kanal), ”Laga mat”, ”meditera”, ”bo i hus” och ”ta körkort”. Det är några av dem. Alltså både stora och små, både jobb och privatliv. Tänk brett!
Sen ska vi ringa in fem av våra mål som vi vill jobba på nu. Vissa av mina mål typ som att ”skaffa familj” känns ju inte riktigt som något jag ska jobba på just den här månaden…. Så jag valde mål som ligger närmre i tiden och som jag känner ett sug efter att komma igång med eller som jag känner en motvillig känsla för men som jag vet jag skulle må bra av att göra. 
Jag valde därför:
”Fixa drömkonotret” – Det är vi ju redan igång med men det är helt klart ett mål jag haft länge, att ha en drömig arbetsplats. 
”Starta Youtube-kanal” – Jag har en YT-kanal men jag lägger nästan aldrig upp något på den. Här vill jag börja göra mer! Jag älskar ju rörligt och att vara framför kameran så det vill jag absolut jobba mer med!
”Yoga mer!” – Jag vet ju att jag mår galet bra av att yoga och därför sätter jag upp som mål för mig själv att yoga mer! Jag vill verkligen få in det i min vardag!
”Laga mat” – Nu när jag inte ska jobba 24/7 tänker jag att jag vill börja ta vara på kvällarna. Börja laga goda och nyttiga middagar. Oavsett om jag har vänner över eller om jag är själv. Jag är värd att äta en härlig middag!
”Skriva bok med Vanja” – Det här är ett projekt vi redan påbörjat och något vi kommer lägga mycket energi på under hösten. Drömprojekt som vi har som mål att lansera inom ett år!
Andra steget på Detox veckan är ”Välj ett mål av dina fem utvalda mål som du vill uppnå den här månaden. Välj ett mål som är rimmligt att nå”. Det är viktigt att du väljer något som du med lite extra kraft kan uppnå den här månaden. Och det är därför viktigt att skriva med både stora och mindre mål. För det är genom att börja uppnå de mindre målen vi får kraft och självförtroende till att uppnå de större målen!
Av mina fem mål jag ringde in ovan valde jag ”Start Youtube-kanal”. För det är något jag tänkt mycket på under senaste året. Något jag tänkter varje vecka att jag ska komma igång med. Men som inte blir av. Jag är taggad men det känns också lite jobbigt. Det kommer ta mycket tid, jag vet inte vilken typ av filmer jag vll göra, kommer ni att kolla, ja det finns många frågetecken… Och därför är det här ett klockrent mål att börja med! 
I morgon kommer jag att göra steg tre på min ”The 5 Day Goal Detox” här på bloggen! Missa inte det!
Och haka på du också! Börja med att göra första eller som jag de två första stegen i dag så kan du haka på resten av veckan. Så jäkla nyttigt och effektivt sätt att ta sig vidare i livet! Nu kör vi! Puss J
 
 
 
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Josefin! Jag älskar din almanacka! Vilken storlek är det? Jag ser på Kate Spades hemsida att den finns i olika storlekar 🙂 Så fin!

  Lovisa 2016-10-23 17:26:19 http://None
  Svara
 • Vart har du köpt din kalender?

  Muta 2016-10-18 13:23:33 http://loottzz.se
  Svara
 • Åh så peppande inlägg, jag sitter med blocket i just detta nu! Nu kör viiii! Just do it

  Var är din almanacka ifrån?? Ser amazing ut!!!

  2016-10-13 13:27:37 http://None
  Svara
 • Jag ska göra detta! Gjorde slut med sambon igår och kan verkligen behöva tänka bara på mig nu 🙁

  Men Jossan! Varifrån kommer glasögonen? Så snygga!!

  Elin 2016-10-12 20:32:15 http://None
  Svara
 • Det här var en jätte smart idé. Jag har funderat på att sätta upp lite liknande mål som jag vill nå och jag har en liten idé, men jag kan tyvärr inte börja med den förrän i januari om det ska göras ordentligt så det får sparas till då. <3

  2016-10-12 08:42:09 http://None
  Svara
 • Himla kul och grymt inspirerande inlägg! x
  http://josefinmolander.com

  Josefin M 2016-10-11 22:31:32 http://None
  Svara
 • Men oh så roligt och smart! Jag hänger absolut på! Och jag är supertaggad på din youtubekanal 🙂

  Hanna20Louise 2016-10-11 22:27:33 http://None
  Svara
 • Jag läste inlägget på Career Girl Daily så super bra och grym inspiration!! 🙂
  xx
  http://mariannelle.com

  Marianne 2016-10-11 20:37:28 http://mariannelle.com
  Svara
 • Superbra grej, jag börjar skriva på en gång! Ska fixa en board på pinterest också så att jag tydligt ska kunna se målen 🙂
  Riktigt pepp på detta!
  Kram

  Cecilia 2016-10-11 18:03:41 http://None
  Svara
 • Bra pepp Josefin! <3 behövs här hos mig!

  Sriwanna 2016-10-11 17:53:07 http://sriwanna.elsasentourage.se
  Svara
 • Mycket bra tips där! Jag satt precis och letade efter kalendrar till år 2017. Vart har du köpt din fina?

  Camilla 2016-10-11 17:46:56 http://None
  Svara
 • Jossan, det är sånt här som gör att man ÄLSKAR (!!!) din blogg. Tänkte skriva dig men det kanske är lite väl otäckt 😉 haha! kram

  ISA 2016-10-11 17:46:25 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Ibörjan av inlägg var jag lite tveksam,men nu har du verkligen fått mig på spåret!
  Börjar idag ?

  Enna 2016-10-11 14:42:26 http://sayyeastofashion.blogg.se
  Svara
 • Vilket inspirerande inlägg! Jag ska satta mig ner och göra samma sak! Kram

  Alexandra 2016-10-11 13:48:05 http://nouw.com/alexandra_wiberg
  Svara
 • Så bra och inspirerande ide!! Detta ska jag också börja med!!

  Paula 2016-10-11 12:39:34 http://paulawallin.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!