Du kan skapa ditt drömliv – men du måste orka anstränga dig!

Det är dags att sluta ligga på soffan, scrolla på Instagram och vara avundsjuka på andras ”drömliv” – och i stället börja skapa våra egna drömliv.
Många av oss följer flera drömmiga konton på Instagram och drömmer oss bort från vår vardag som inte alls verkar lika härlig. ”Tänk om jag också skulle kunna jobba med det där, bo där eller åka på den resan”. Det känns förmodligen otroligt långt borta och nästan omöjligt.
Jag får ofta mejl och kommentarar av mina läsare där de skriver att de också önskar att de kunde få jobba med sin dröm eller hade möjlighet att köpa en egen lägenhet på Söder. Som om de tror att de inte har samma förutsättningar som jag. Men det är lixom ingen som bara gett mig möjligheten att få jobba med det jag drömmde om eller som gav mig min lägenhet. Jag har jobbat hårt i flera år för att få göra det jag gör i dag. Jag satte upp tydliga mål för mig själv, jobbade galet mycket och jag gav inte upp. Det ledde till att jag i dag kan jag göra det jag drömde om. Jag har mitt egna kontor, jag har köpt min lägenhet på Söder och jag får fylla mina dagar med det jag tycker är roligast av allt, fota, skriva och filma. 
Det går att skapa sitt eget drömliv men det gäller att orka anstänga sig. Och du måste vara beredd på att offra vissa saker i livet. Som att skippa en av alla serier du följer, strunta i sovmorgon och orka gå upp tidigt på helgen för att jobba på din dröm och du måste orka tänka positift de dagar allt känns svårt. Inget kommer att komma av sig självt.
Att ligga på soffan och scrolla i flöderna kommer alltid vara det enklaste alternativet. Att däremot sätta sig ner, skriva upp dina mål och börja jobba på att uppfylla dem är mer ansträngade. Men det är värt det. Du kan skapa ditt eget drömliv men det är upp till dig. 
Du har makten över ditt eget liv – vilket liv vill du ha?
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Så bra skrivet! Det gäller att bestämma sig för vad man vill och jobba järnet för att komma dit!

  Janina 2016-10-16 18:37:47 http://dietiststudent.com
  Svara
 • Ville bara säga att ert kontor är så oerhört fint!!! Sen ang. drömjobb osv så är jag genuint så himla glad för er skull för ni verkar båda så otroligt härliga och att ni jobbat hårt för det ni har nu! Inget kommer gratis. Tycker du ni gjorde helt rätt i att lämna det gamla och satsa på det nya! All lycka till er!

  astrid 2016-10-16 01:06:36 http://None
  Svara
 • Jag håller med dig. Det är viktigt att veta vart man vill och jobba sig uppåt, för när man väl inser att man hamnat där man vill vara så känns det verkligen bra. Ibland kanske man kan unna sig en sovmorgon eller något, men oftast blir man peppad av att göra lite jobbigare saker om man har fått en känsla av vad det kan leda till!! <3

  2016-10-15 21:27:36 http://None
  Svara
 • Väldigt bra inlägg och SÅ sant. Vet inte hur många "slappisar" jag träffat som tex pluggat ekonomi i tre år och förväntar sig att automatiskt få ett toppjobb direkt efter examen. Helt utan ansträngning och erfarenheter. Jag tycker poddavsnittet när ni pratade om detta var väldigt bra, förstår att man kan känna stress av det också men det handlar ju om att göra saker på det sätt som passar en själv och i den takt man själv mår bra av. Men i grunden behöver man ta samma steg men vissa kan ta dem snabbare än andra.

  2016-10-14 14:42:16 http://None
  Svara
 • Hej! Jag brukar tycka att din blogg och Josefin&Vanja är väldigt peppig och bra men just det här inlägget och även poddisen som hade "tough love" gjorde mig otroligt stressad. Sakerna du tar upp som man kan få offra såsom sovmorgon, serier osv är för mig kopplade till dåligt samvete och skam. Det tror jag många kan hålla med om att man känner att "jag borde göra något vettigare" när man t.ex ser en serie. Ibland är det säkert så men jag tycker också att man ska kunna göra något som är "onyttigt" för sin egen njutning utan dåligt samvete. Jag tänker även på de som har drömmar som inte kräver så mycket "kämpande". Drömmen kanske är att jobba som undersköterska, att vara den härligaste undersköterskan på jorden men man är inte intresserad av att göra karriär eller liknande. Tror att den här typen av pepp kan göra en stressad om man inte är ute efter att maxa allt hela tiden och man är nöjd med att vara anställd, jobba 9-17 och sen gå hem och se på tv med familjen. Sociala medier är bra på att peppa alla till att maxa sina liv till 100% och för någon som har stressad mycket, kört slut på sig själv och kanske till och med har gått in i väggen kan det bli en otrolig stressfaktor och ett hinder för ett hälsosamt liv. Nyckeln är nog att man hela tiden håller koll på om man verkligen tycker att det är värt det eller om man stressar sönder sig själv pga samhällets krav eller någon annan yttre faktor.

  Jag håller med dig om att man inte kan skylla på någon annan gällande sitt liv osv. Jag fattar att din mening inte var att stressa någon och om man kolla kommentarerna så ar de flesta inte uppfattat det så. Jag vill bara ge en input på att det här är ett sätt som inlägget kan tolkas på.

  Agnes 2016-10-13 22:08:10 http://None
  Svara
  • Svar på Agness kommentar.

   Jag förstår det och den här typen av inlägg är inte för alla. Vi pratar ofta om i podden att alla INTE vill jobba mycket eller jobba med sin hobby mm utan precis göra som du skriver, jobba9-17 och sen släppa jobbet helt och håller vilket såklart är meeeeer än okej. Alla är olika. Jag riktar mig till de som skriver till mig att de VILL uppnå sina mål, jobba med sin hobby och om man verkligen vill det DÅ måste man vara bredd på att anstränga sig. Jag vill aldrig stressa andra människor men de som vänder sig till mig för att de vill ha råd om hur de likt som jag kan få jobba med sin dröm de är jag ärlig mot och berättar vad som krävs. Kram på dig!

   Josefin Dahlberg 2016-10-13 22:44:30 http://josefindahlberg.se
   Svara
 • Åh blir så himla peppad!! Jag vill inget annat än att sätta igång och jobba för att uppnå mitt drömliv..men jag har absolut ingen aning vad jag vill göra, ens vad jag tycker är roligt..det är helt otroligt men när jag försöker tänka på vad jag tycker om blir det blankt i huvudet. Hur gör man då? 🙁 Vill hitta min väg att börja gå..

  Linda 2016-10-13 21:14:18 http://None
  Svara
 • Så bra skrivet verkligen! Så inspirerande!

  Alexandra 2016-10-13 20:55:45 http://None
  Svara
 • Åh men tack för ett så sjukt peppande inlägg! Första gången jag surfade in på din blogg och så får man läsa en så här bra text. Jag kommer tillbaka kan jag lova! Kram på dig <3

  Petra 2016-10-13 18:42:37 http://nouw.com/poppy
  Svara
 • power power power! Inser mer och mer att allt (nåja) är möjligt bara man krigar för det tillräckligt och vågar vara jobbig, inte ger upp och tror på sig själv. Har inspirerats av dig till ett mål-inlägg som dyker upp i bloggis imorgon. IH! 😀

  ISA 2016-10-13 18:08:00 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Så peppigt inlägg!! Nu blev jag inspirerad 😀 Kram!

  Sofie 2016-10-13 17:07:18 http://modette.se/sofietilli
  Svara
 • Du sätter ord på det jag känner – en får ingenting gratis.
  Just nu sitter jag på ytterligare en flygplatslounge, på väg ut i Europa på affärsresa. Om en enbart ser på mina sociala medier verkar jag ha ett drömliv, vilket jag också har i mångt och mycket. Att jag, som nybliven 27-åring, skulle sitta här idag var dock långt ifrån en självklarhet.
  Det du och jag varit med om, en relativt tuff uppväxt, har bidragit till vår framgång.
  Att vi aldrig ger upp, att vi alltid fortsätter kämpa, hårt arbete samt en ljus framtidsvision, gör att vi är där vi är idag.

  Frida 2016-10-13 16:20:46 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!