Hatar du ditt jobb? Våga säga upp dig!


Vi känner nog alla någon som klagar över sitt jobb. Som inte trivs, har en chef som är ”dum i huvudet” eller som håller på att stressa ihjäl sig. Men vi är få som känner någon som gjort något åt situationen. 
Jag hör ofta hel del ursäkter av personer i min omgivning eller från mina läsare till varför det inte går att göra något åt det. ”Jag har inte tid just nu”, ”det finns inga jobb” eller att det i slutändan ändå är ”helt okej”.
Varför är det så stort motstånd för oss att förändra vår situation? Varför känns det så omöjligt?
Vi läser samtidigt dagligen om framgångsrika personer som berättar hur de sa upp sig utan att ha en plan och som i dag badar i framgång. Varför tror vi inte att detta är möjligt för alla?
Jag har sagt upp mig två gånger i mitt liv. Från ”riktiga” jobb alltså. Första gången stod jag inför en oviss framtid. Jag visste inte om jag skulle kunna betala hyran men på något sätt fick jag det att funka. Och den andra gången jag sa upp mig hade jag lyckats bygga upp en plan under tiden jag var anställd. Båda gångerna har jag lärt mig otroligt mycket, fått mer kraft till att fortsätta jobba mot min dröm och känt att det var helt rätt beslut. 
Om vi vågar att ta steget och satsa på det vi tycker om att göra, det vi är bra på att göra då kommer du få det att funka. Lita på din egen förmåga. Du kan mer än du tror! Förändring är alltid läskigt men otroligt nödvändigt för att vi ska utvecklas i livet. Stanna inte kvar på ett jobb du inte trivs på, det är alldeles för många timmar, dagar och år som går. Livet är här och nu och du är förtjänar att göra det du vill. 
Dream big och work hard!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Tack! Det var precis vad jag behövde läsa just nu?
  Med vänlig hälsning, Tomas

  Tomas 2017-05-06 07:49:06 http://vargpoesi.blogg.se
  Svara
 • Det är absolut viktigt att man trivs där man jobbar, annars är det ingen mening.

  JUNITJEJ 2016-10-30 12:12:38 http://www.junitjejen.se
  Svara
 • yassss

  https://www.facebook.com/gerald.mitchell.1420 2016-10-30 09:39:36 http://None
  Svara
 • Jag hatar inte mitt jobb, men jag ogillar organisationen kring det, och bland annat därför har jag har precis gått ner på halvtid på min anställning för att kunna satsa på min egna verksamhet med häst- och ryttarutbildning, för att förhoppningsvis kunna leva på det i framtiden. Och det är läskigt, men spännande. Eftersom jag har hästar har jag därmed ganska stora utgifter varje månad, så det där med att våga har suttit långt inne för mig. Men nu kör jag på och det är superkul!

  Åsa 2016-10-29 10:08:01 http://hasteriet.blogg.se
  Svara
 • Jag har varit i precis den sitsen! Som många andra antar jag. Jag satt på ett jobb i nästan 6 år och vantrivdes enormt. Jag stannade enbart pga mina fina kollegor. Men till slut blev det nog och jag sa upp mig och fick ett annat tillfälligt jobb inom samma företag. Fast på en annan myndighet (jobbade som konsult). När det uppdraget tog slut så förverkligade jag äntligen min dröm sedan några år att flytta från Sthlm tillbaka till hemstaden. Och det var det bästa beslut jag tagit på länge! Nu sitter jag här med ett hem jag älskar och ett jobb som jag tycker jättemycket om! Enda nackdelen är att jag inte vågade ta steget tidigare. Det var svårt, men så jäkla värt det!

  Evelina 2016-10-28 21:16:41 http://lonken.blogg.se
  Svara
 • Så bra skrivet! Har själv nog sagt upp mig från alla jobb jag haft, varit dags för något nytt. Har inte trivs och något har varit stressat. Man får ofta höra att så är det på jobbet man får stå ut. Det är så många som skulle må så mycket bättre om de våga ta steget!

  Susanne 2016-10-28 18:49:24 http://jaco.blogg.se
  Svara
 • Håller med många som skriver här. Man måste vara realistisk.
  I detta självförverkligande 2016 ska man följa sin dröm och ditten och datten. Låter väldigt fint. Men många av oss måste nog inse att livet inte alltid är så fantastisk och alla kommer inte kunna följa sin dröm.
  Acceptera livet som det är och kämpa. DET gör sig stark.

  2016-10-28 13:23:43 http://None
  Svara
 • Åh du har såå rätt! Allt för många som går på samma ställe och bara gnäller halva livet. Tror så många skulle må så mycket bättre av att Våga byta jobb.

  Matilda 2016-10-28 10:47:21 http://skogsrusset.se
  Svara
 • Ibland kan det dock vara världens största misstag att göra något åt situationen. Det har jag fått erfara. En tycker att en gör allt rätt som tar sig bort från vantrivsel, stress, arbetsrelaterad sjukdom, sjukskrivning och ger sig in i leken som skattebetalare med förnyade krafter. Innan du vet ordet av och fattar vad som pågår har du blivit oplanerat gravid och alla graviditetsrelaterade besvär gör det omöjligt att fortsätta jobba. Och så börjar karusellen om igen fast den här gången har du en arbetsgivare som är rätt besviken över din graviditet och det faktum att du ställer till det på personalsidan med din frånvaro så arbetsgivaren vill göra det lika svårt för dig som du gjort för dem. Och vips så är din SGI nollad och du står helt utan skyddsnät och inkomst med ett barn på väg. Man ska nog tänka sig väldigt noga för vilka beslut man tar. Ibland är inte pest bättre än kolera.

  2016-10-28 09:45:19 http://None
  Svara
 • Jag sade uppmog för två veckor sedan! Kändrs helt galet att säga uppmin fasta tillsvidareanställning men det var rätt beslut! Mot nya mål!

  Carolina 2016-10-27 23:24:41 http://carpia.blogg.se
  Svara
 • Nu hatar inte jag mitt jobb – men i måndags gjorde jag det! Sade upp mig utan att ha ett nytt jobb 😀 Så pirrigt och häftigt 😀 Har skrivit om det idag faktiskt på: http://www.bossbloggen.se/inspiration/jag-har-sagt-upp-mig/

  Clara, Bossbloggen 2016-10-27 21:55:19 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Håller helt med. Men kan känna att jag saknar drivkraft och inte vet vad jag vill riktigt. Kanske måste plugga för att ta sig vidare och då är ju jobbet "okej" ändå. Alla är inte starka psykiskt för stora förändringar när man kanske inte har de största tankarna om sig själv. Men ja, viktigt att inte stanna om man inte trivs!

  Malin 2016-10-27 20:23:42 http://None
  Svara
 • Så sant! Härligt peppande inlägg. Det bästa jag gjort i min karriär det var att starta eget, superkul verkligen!

  Villa Grön 2016-10-27 19:02:56 http://www.villagron.blogg.se
  Svara
 • Hahaha så himla passande i och med att jag sa upp mig igår, gick in på din blogg och detta är det första jag ser. Jag håller helt och hållet med du säger och flyttar norr ut i landet om två veckor för säsongsjobb som har varit en dröm länge! Tack för peppen och podden, du är bäst! Kram

  Fanny 2016-10-27 18:57:46 http://None
  Svara
 • Bra skrivet ändå! är så himla lätt att gå o drömma om saker men aldrig våga satsa fullt ut för man tänker "det skulle ju aldrig gå för just MIG". Men va? jo!Om alla tänkte så så skulle ju ingen jobba med det de älskar och brinner för 🙂 heja dig! mer sånt här pepp 😀

  ISA 2016-10-27 18:51:46 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Har precis också själv startat eget! 🙂 LOOOOOOVE it!! 🙂

  Yasmine 2016-10-27 18:32:32 http://None
  Svara
 • Det hände mig. Så jag följde min dröm att bli fotograf istället, så jag flyttade utomlands några år. Skrev just ett inlägg om hur det fungerar att studerar utomlands. Ett hett till er som vill komma bort och göra något annat och skola om er!

  Annie 2016-10-27 18:14:44 http://narannie.se
  Svara
 • Tack för peppen!
  Jag har nyss gått halvvägs och ansökt om tjänstledighet utan att ha ett nytt jobb.
  Och det känns faktiskt jättebra!

  Fiskefrun 2016-10-27 18:09:49 http://fiskefrun.se
  Svara
 • Så bra skrivet! Det här skriver jag också mycket om på min blogg! Att våga drömma och våga tro på sin egen förmåga! Man kan mer än man tror.

  Hanna 2016-10-27 17:53:01 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • i teorin: en superfin tanke! i praktiken: ett superbra, självförverkligande och modigt steg att ta! för alla som har möjligheten. dvs folk som kanske dels har ett skyddsnät av vänner och familj som kan stötta ekonomiskt om det går åt pipan, om man inte är ensamstående med fyra barn eller om man precis har kommit till sverige och inte har så många kontakter att förverkliga sin dröm genom. allt handlar inte om att "våga ta steget" och om vilja utan även om kontakter, klassamhället och förutsättningar. förstå mig rätt, jag håller absolut med i det du säger och självklart ska man ha drömma och satsa på dem. men det är inte lika enkelt för alla.

  lovisa 2016-10-27 17:23:55 http://polichinelle.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!