Hillary vann inte – bara för att hon är en kvinna med makt

Godisskålen var överfylld, popcornpåsarna var poppade och ”Team Hillary” stod stort över soffan. I går var vi redo att se USA välja sin första kvinnliga president. Vi var peppade och förväntansfulla. Men så vände allt. Det blev i stället en vit gubbe med rasistiska åsikter, en man som har en hemsk kvinnosyn och som väljer en vice president som inte tycker att homosexuella ska få gifta sig och som aktivt jobbar mot hbtq-rörelsen. Vi har helt plötsligt gått 100 år bak i tiden.
Vad fan hände? Vi skulle ju framåt. Vi skulle ju äntligen få en kvinna på världens mäktigaste position. Vi skulle gå från en svart president till en kvinnlig president. Vi var äntligen på väg mot rätt håll. Men så fick vi en kniv i ryggen.
Opinionsundersökningarna som senaste dagarna visat att Hillary skulle ta hem segern stämde inte. Varför inte då? Jo på samma sätt som SD fick överraskande många röster här hemma i Sverige fast det inte såg så ut enligt undersökningar innan valet eller när vi hörde oss omkring med vänner och bekanta. För att folk ljög. Många som tänkte ge SD eller Trump en röst sa inte det innan valet men varför?
Jo, för att de vet att de gör något som är fel. De vet att andra personer kommer bli lidande av deras röst men de orkar inte bry sig. De tänker bara på själv själva. Vilket gör mig så sjukt ledsen, arg och orolig. 
Och så blev jag så jävla ledsen när jag läste om hur många män det var som egentligen är demokrater men som inte vill rösta på Hillary för att hon är kvinna. Det är 2016 och det är fantastiskt att vi äntligen har vår första kvinnliga presidentkandidat men det är också helt förjävligt att det är så många som hellre ser Trump vinna än Hillary med enda anledning att hon är kvinna. Det gör mig så jävla arg och det bevisar att vi har en lång väg kvar. Och att vi måste orka fortsätta kriga. Kriga för kvinnors rättigheter och för att kvinnor ska kunna ha makt utan att män bli kränkta!
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Hej det var bara

  Filip 2016-11-13 23:01:31 http://Blogg.se
  Svara
 • Det var dock inte bara för att hon är kvinna. Dessutom kan jag påpeka att hon vann med folkets röster. Befolkningen valde henne.

  Jasmine 2016-11-13 22:02:46 http://wiinkys.blogg.se
  Svara
 • Jag tror nog inte jag håller med dig där!? Jag tor inte hillary vann för att hon är kvinna med makt,?Jag tror mer att hon inte van för att) nu kommer jag utvekla mitt svar) jag tror att vi i sverge överdriver mycket om trump och hur dum han är,?Fast ja han har gjort och gör dumma saker, att han är rasist och sånt, men i USA är det ingen stor grej,?Jag vet inte eintigt hur jag ska utryks mig om det men jag tror iallfal inte hillary inte vann för det,?Men som sagt ajg jag inte så insatt i det, och vad rör det oss om trump vann,, förutom då om han skulle vilja göra krig och sånt,,,?

  Men alla har en åsikt,, och du kan tycka vad du vill och jag med!❤️

  Inte så anonym 2016-11-13 18:49:08 http://None
  Svara
 • Jag tror nog inte jag håller med dig där!? Jag tor inte hillary vann för att hon är kvinna med makt,?Jag tror mer att hon inte van för att) nu kommer jag utvekla mitt svar) jag tror att vi i sverge överdriver mycket om trump och hur dum han är,?Fast ja han har gjort och gör dumma saker, att han är rasist och sånt, men i USA är det ingen stor grej,?Jag vet inte eintigt hur jag ska utryks mig om det men jag tror iallfal inte hillary inte vann för det,?Men som sagt ajg jag inte så insatt i det, och vad rör det oss om trump vann,, förutom då om han skulle vilja göra krig och sånt,,,?

  Men alla har en åsikt,, och du kan tycka vad du vill och jag med!❤️

  Inte så anonym 2016-11-13 18:49:07 http://None
  Svara
 • Jag tror nog inte jag håller med dig där!? Jag tor inte hillary vann för att hon är kvinna med makt,?Jag tror mer att hon inte van för att) nu kommer jag utvekla mitt svar) jag tror att vi i sverge överdriver mycket om trump och hur dum han är,?Fast ja han har gjort och gör dumma saker, att han är rasist och sånt, men i USA är det ingen stor grej,?Jag vet inte eintigt hur jag ska utryks mig om det men jag tror iallfal inte hillary inte vann för det,?Men som sagt ajg jag inte så insatt i det, och vad rör det oss om trump vann,, förutom då om han skulle vilja göra krig och sånt,,,?

  Men alla har en åsikt,, och du kan tycka vad du vill och jag med!❤️

  Inte så anonym 2016-11-13 18:48:56 http://None
  Svara
 • Tyvärr var båda kandidaterna skit :/ men sen är frågan vem som verkligen skulle göra ett bra jobb som vald?? Det återstår bara att se.

  Annette 2016-11-12 08:49:02 http://nouw.com/Nettan
  Svara
 • Känns helt absurt att hon väljs bort av väljare pga att hon är kvinna…. Trodde ändå att det var 2016!

  tove nm 2016-11-12 06:49:13 http://tovenm.blogg.se/
  Svara
 • Absolut jag håller helt med. Och det blev bara mer och mer uppenbart efter att ha läst en del av kommentarerna under detta inlägget.

  aRia sappHo 2016-11-11 13:49:26 http://sappho.blogg.se/
  Svara
 • Eller så ljög de på grund av sådana som du. Sådana som idiotförklarar folk med avvikande åsikter, istället för att argumentera och mötas. Jag instämmer i att Trump troligen inte kommer föra Usa i rätt riktning, men han blev demokratiskt vald för att vi som tycker det inte lyckats förklara det. Inte för att hälften av amerikanerna är idioter.

  Linnéa 2016-11-10 22:48:44 http://mittimellanbarn.com
  Svara
 • Jag håller väl med folk att jag tycker att båda kandidaterna är rätt så usla. Jag har inget stort intresse av politik i USA så jag kan inte med säkerhet säga att jag har fakta, mest påståenden.
  Men att säga att Trump skulle vara den som är den bättre kandidaten tycker jag låter högst ologiskt. Jag såg en snapchat idag där en random person sa ungefär "Jag skulle hellre ha en president som är rasistisk och sexistisk än en som är illegal".
  Jag vet inte vad Hillary har gjort, men att säga så är lite som att välja mellan pest eller kolera, om man nu tycker att båda är lika illa. Tycker att det låter konstigt att man hellre vill ha en rasistisk och sexistisk president med all makt denne kan få och jämföra det med en som folk påstår är kriminell.

  Av det lilla jag vet så hade jag ändå helst velat ha Hillary, mycket för att hon skulle bli en så stark representant. Vad jag vet så har Amerika aldrig haft en kvinnlig president, innan förra valet hade de aldrig heller haft någon annan hudfärg än vit på historiens presidenter. Jag är mer rädd för vad Trump är kapabel till att vilja röra om grytan med, än vad Hillary skulle göra med sina "illegala" händer. Liksom, vad är folk rädda över att Hillary skulle göra? Tror de att hon kommer att kapa alla snoppar i världen eller vad? Trump däremot har en lång lista av tänkbara saker han lätt skulle kunna göra utan att ens bry sig om konsekvenserna.

  Som du säger så är jag rädd över att han kommer att sopa alla positiva förändringar under mattan och vi är tillbaka på ruta 1 igen…

  Eli 2016-11-10 21:19:32 http://None
  Svara
 • Visst hon har mycket erfarenhet, men hon är alldeles för korrupt, och jag förstår vad du skriver, men det blir ju fel att stödja henne bara för att hon är kvinna! Är säker på att om Michelle Obama ställt upp hade hon vunnit.

  Marika 2016-11-10 21:05:50 http://None
  Svara
 • Fast Hillary fick ju fler röster… Det är deras system som är helknas eftersom de inte räknar vem som fick flest röster utan har något "elektors"-system istället. Mycket mysko.
  Sen håller jag definitivt med vissa kommentarer om att man inte ska rösta på Hillary bara för att hon är kvinna – men av de två valen som folket hade så var ju Hillary det rätta valet enligt mig…

  2016-11-10 19:52:39 http://None
  Svara
 • Det var inte min mening att vara nedvärderande och nej jag är inte nedvärderande mot andra kvinnor bara för att jag är av den åsikten att bäst kvinna/man vinner? Vill hellre säga bäst kompetens vinner.
  Och att välja mellan Clinton och Trumph är som pest och kolera.

  Marika 2016-11-10 16:21:31 http://None
  Svara
 • Jag hade också hoppats på Hillary och blev så upprörd när hon inte vann! 🙁 Det hade varit kul med en kvinnlig president då könet på en president inte SKA spela någon roll enligt mig, men den egentliga anledningen till att jag ville ha henne var för att jag i stort höll med om hennes politik och endast om några få av Trumps punkter och tyckte så illa om hans attityd så att det lilla som jag faktiskt höll med om inte spelade någon roll för att jag inte ville se HONOM som president. Det är den bäst lämpade och den som vill bedriva den bästa politiken som ska vinna, inte den som har "rätt" kön.

  Erica 2016-11-10 14:34:03 http://faithhopelove.blogg.se
  Svara
 • Det var ju riktigt illa att Trump vann, men jag hade hellre sett Bernie Sanders som kandidat för demokraterna. Hillary är ju en mycket krigisk person som röstade för invasionen i Irak, såg till att Kdaffi blev avrättad och är för dödsstraff m.m. Det hjälper inte att hon är kvinna. Det hjälpte inte heller Margreth Tatcher eller Indira Ghandi. Jag skulle inte heller rösta på någon av de kvinnliga partiledarna vi har i Sverige.

  Lars-Olof 2016-11-10 11:59:11 http://baslasses.blogg.se
  Svara
 • Men herregud vad ledsen jag blir av att läsa kommentarerna på det här och liknande inlägg. Bra inlägg i alla fall Josefin – viktigt! Så otroligt upprörd och ledsen över resultatet, så sjukt.

  2016-11-10 10:24:34 http://None
  Svara
 • Här kryper supportrarna för Trump fram, jag förstod inte vilka de var som röstade på honom, då alla mina flöden är fyllda av besvikelse. Yogagirl blev mordhotad när hon kritiserade Trump, det står för så mycket rädsla och feghet. Josefin, du står upp för det du tror på och nu är det mer viktigt än någonsin. Tillsamans kan vi göra skillnad!

  Jeanette 2016-11-10 10:13:32 http://None
  Svara
 • Saknar ord för gårdagen, trodde verkligen vi kommit längre än så här…

  Mia 2016-11-10 07:22:00 http://miabergvall.wordpress.com
  Svara
 • Jag älskar dig och Vanja, ni förgyller min vardag flera gånger i veckan!
  Det här är nog första gången som jag inte helt känner mig bekväm med både ditt inlägg och Vanjas angående valet.
  Jag bor och lever i USA med två barn, amerikansk man. När jag vaknade i morse och såg att Trump vunnit så kom tårarna direkt. Jag såg en text på facebook om en muslimsk mamma som sagt åt sin dotter att inte bära burkan idag eftersom det kändes osäkert. Känner mig fortfarande otroligt ledsen för alla utsatta grupper som idag måste känna sig otroligt hotade av att ha en man som Trump, som öppet diskriminerar, som president.
  Men när det kommer till Hillary så uppfattar jag det som att många svenskar som inte lever i USA uppfattar henne och den demokratiska sidan lite fel. Sverige glorifies både Obama och Hillary medan verkligheten ser ut så att Obama Care till exempel är en påtvingad försäkring som är svindyr för de flesta medelklassfamiljer här som inte får den gratis eftersom de tjänar lite för mycket (men egentligen inte tillräckligt). Både demokraterna och republikerna är korrupta. Presidenten är bara ett media ansikte utåt men bakom kulisserna styrs USA av de stora bankerna osv. Hela Hillarys kampanj var finansierad av dessa. Så himla tråkigt för där någonstans kan jag inte låta bli att tvivla på att de fina löften hon ger bara är en fasad? Det fanns en ärlig kandidat, Bernie Sanders, men i det korrupta systemet så blev han utarbetad, antagligen för att han kändes som ett hot. :/

  Många amerikaner valde att rösta på Trump för att gå emot korruptionen, för att de hoppas på att han inte ska ge vika.
  Så valet är inte så enkelt som Sverige uppfattar det. Det var pest mot kolera. Jag försöker inte försvara Trump, det ger mig magont att tänka på att vi nu har en president som öppet diskriminerar och jag är innerligt glad att mina barn är så små att de inte är disposed to vad han säger. Men jag är inte en av dem som kör med #Imwithher för när jag lyssnar på Hillary så hör jag inte den kvinnliga förebild som ni så gärna vill se, utan ett gammalt ansikte för korruption.

  Det behövs en annan kvinnlig kandidat, någon som inte redan är inarbetad i korruption. Then #Imwithher

  Stephanie 2016-11-10 03:26:16 http://None
  Svara
 • Vad gullig du är!
  Och naiv sötis!
  Hoppas du inte röstar på FI bara för de är kvinnor ?

  Marika 2016-11-10 01:02:12 http://None
  Svara
 • sant … hillary förlora inte för att hon var kvinna det är löjligt… skulle han förlorat för att han var man… jag tror inte det vi måste släppa köns snacket och prata om dom politiska åsikterna.. inte deras kön… nu har det blivit löjligt… köns demokrati nej jag tror inte det….

  2016-11-09 23:41:31 http://None
  Svara
 • Åh håller med. Hade Hillary varit en man hade det inte varit någon fråga om saken. Trump gör en massa elände men det tittar man bort från, pga är en man.
  Men Hillary är absolut inte den första kvinnliga presidentkandidaten som du skriver. Fanns tex. Shirley Chisholm som kandiderade för 40 år sedan, som första kvinnliga och svarta president! Som dock inte vann (uppenbarligen), men stod som kandidat.

  Ellen 2016-11-09 23:41:08 http://ellensofiasahlberg.blogg.se
  Svara
 • Hillary har många anklagelser emot sig och jag ställer mig frågan om hon blivit hårdare ansatt för samma grejer än vad en man blivit. Jag tror det. Jag har sett många personangrepp i denna kampanj. Att hon är "vile", vidrig, skrikig och så vidare. Helt utan sakargument. Sedan finns de som haft sakargument och dessa personer gillar jag. Vi kan vara oense, men vi håller oss till sakfrågor istället för personangrepp. Så som debatter, diskussioner och samtal ska vara. Jag delar inte Hillarys politik, men i brist på bättre så hade jag absolut röstat på henne över Trump alla gånger. För det han sagt och säger står jag verkligen inte bakom!

  Tess 2016-11-09 23:24:53 http://highlandertess.blogg.se
  Svara
 • Tänkvärt! Tråkigt för USA, Farligt för världen. Orolig 🙁

  Per 2016-11-09 22:31:29 http://www.jpflytt.se
  Svara
 • Någon skrev att Hillary inte ska vinna bara för att hon är kvinna. Då ska hon heller inte förlora bara för att hon är kvinna.

  Lina 2016-11-09 21:32:12 http://None
  Svara
 • du har fel lol, hillary suger och det har inget med att göra att hon är kvinna. jag är själv feminist, men oh boy vi kan inte fortsätta skylla på kön och ras. jag tror inte att hon hade kunnat leda nationen framåt, ngt som jag tror att trump kan. jag säger inte att jag älskar trump, båda suger dase men av dem 2 är trump definitivt den som kan göra "america great again". hade hillary vunnit hade risken för ett ww3 varit så mkt större än trump. wake up, hon vill bomba hela jävla världen förfan

  grtje 2016-11-09 21:30:46 http://None
  Svara
 • Jag blev så besviken imorse när jag såg att Donald tog hem segern. Helt vansinne ju!

  Hanna 2016-11-09 20:42:34 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Så rätt! Mer än var fjärde amerikan har uppgett att dom inte kan tänka sig att rösta på Hillary just pga att hon är kvinna. Så ja, det här helt klart med saken att göra.

  Trump är anklagad för 15 fall av sexuella trakasserier/övergrepp varav ett är våldtäkt mot barn. Han har bla använt sig av illegal arbetskraft och han har skattefifflat. Obegripligt att detta förbisetts till så stor grad. Han är kriminell.

  A 2016-11-09 19:52:26 http://None
  Svara
 • Hej,
  kan tycka att din analys är översimpel. Som skådespelerskan Susan Sarandon själv sa "Jag röstar inte med min vagina" och jag håller med. En kvinna ska inte vinna bara på att vara kvinna även om Hillary definitivt borde besegrat Trump. Ser man dock till hennes meriter så är Hillary inte en bra kandidat. Hon har mycket blod på sina händer. Trump vann inte valet, Hillary förlorade det och skillnaden är stor.

  Daniel S Ogalde 2016-11-09 18:47:36 http://None
  Svara
 • Fast jag känner att båda två är lika mycket skit! Det enda som gör att jag hade röstat på hillary är att hon är kvinna- sjukt coolt med första kvinnliga presidenten men om hon hade varit en man hade jag nog röstat på Trump.. Eller jag vet inte! Svårt det här när båda är idioter! Tycker Michelle Obama borde ställa upp i nästa val, sjukt cool power kvinna med vettiga åsikter!

  Rebecca 2016-11-09 17:54:24 http://None
  Svara
 • Tyvärr, enda skälet till att man inte vill se Hillary vinna är inte att hon är kvinna. Trump suger, det gör även Hillary, även om min familjs röst (amerikaner) hamnade på just henne.

  Men att förneka allt hon gjort och skylla det på hennes kön, det stämmer inte.

  2016-11-09 17:49:08 http://None
  Svara
 • Jösses. Detta är inte riktigt klokt..

  Fröken Träd / Gripenhjärta 2016-11-09 17:45:13 http://frokentrad.blogg.se
  Svara
 • kampen fortsätter.

  rebecca 2016-11-09 17:44:19 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!