Jag festar och lever drömlivet – utan alkohol

Min vardag är nog väldigt olik många andras. Jag blir bjuden på events, middagar och fester varje vecka. Jag älskar att gå på trevliga tillställningar och umgås med mina vänner så events och middagar är något som tillhör min vardag. Det bjuds på bubbel, trerätters, goodiebags och såklart fri bar. 
Mitt liv som nykter blev inte alls lika tråkigt som jag trodde. När jag efter två år av olika behandlingar för mina alkoholproblem blev nykter trodde jag att mitt liv var över. Att jag aldrig mer skulle kunna ha kul, kunna njuta av en fest eller ens bli bjuden på en tillställning. Men jag hade fel. 
I dag har jag roligare än någonsin och blir bjuden på fler fester än jag någonsin blivit. Jag njuter av trevligt sällskap, jag uppskattar maten, jag skrattar, jag dansar och till min stora förvåning är det inte jobbigt att det finns alkohol överallt omkring mig. Alkohol är inte längre ett alternativ för mig. Och kanske det bästa av allt med att festa nykter är att jag mår bra dagen efter. Tidigare slutade mina utekvällar med kaos. Jag blev oftast utslängd, jag bråkade och gjorde alltid saker som jag hade galet mycket ångest över dagen efter. 
När jag tittar tillbaka är valet lätt, det är mycket bättre nu än då men det var svårt att ta steget att bli nykter. Dels för min egen del men också för att jag var rädd vad andra skulle tycka. Kommer de tycka att jag är tråkig, kommer folk bli obekväma i min omgivning? Men jag gjorde det som var bäst för mig och det är alltid rätt beslut. 
När någon ifrågasätter varför jag inte dricker eller undrar om jag inte ens kan få ta ett litet glas vin säger jag att jag är en person som inte klarar av alkohol. Alkohol är inget positivt för mig, inget jag vill ha i mitt liv. Men att det inte gör mig något om mina vänner, familj eller partner dricker utan mitt beslut berör bara mig. 
Vissa personer kan inte hantera alkohol och bör därför inte dricka, jag är en av dem. Och de personer som har ett problem med att jag inte dricker borde nog fundera varför det är ett problem för dem. Vi måste förstå att alkoholism är en sjukdom, den kan drabba vem som helst, den ser olika ut för alla och att vi alla har rätten att göra vad vi vill med våra liv. 
 Jag vill må bra och gå på härliga events, middagar och fester flera dagar i veckan och därför gör jag det fast med alkoholfritt i glaset. Det går att leva ett bra och till och med riktigt roligt liv utan alkohol. Jag lovar. 
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Jag känner bara att jag måste få säga tack! Tack för att du skriver om det här. Trots att jag hittade till din blogg väldigt nyligen har du redan inspirerat mig till att bli nykter. Jag är också en av dem som inte kan hantera alkoholen. Jag har kämpat med att hitta ett sätt att lära mig kontrollera den i så många år utan något som helst resultat. Nio av tio gånger slutar det med att jag dricker mig alldeles för full och har sådan ångest efteråt att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag kan inte dricka någon gång ibland, jag kan inte ha en normal relation till alkohol. Jag tror att jag egentligen började förstå det för ganska länge sedan men det var tack vare dina inlägg om det här som jag tog beslutet att bli nykter. Så tack! <3

  2016-11-21 07:28:58 http://None
  Svara
 • Vilken inspiration du är! Följer din blogg, podd och instagram slaviskt just för att du ger mig så mycket pepp och glädje. Jag håller mig också undan alkohol till viss del (utbildar mig till professionell dansare och behöver all återhämtning jag kan få) och stöter ofta på människor som tycker man är "tråkig" eller "pretto". Men för mig är det helt enkelt inte värt det. Och du har rätt, man kan ha såå himla mycket roligt i livet ändå!

  Karin 2016-11-20 20:09:28 http://amongpillowsandblankets.for.me
  Svara
 • Du är en inspirationskälla!
  All cred till dig!

  Emelie 2016-11-20 09:14:02 http://emeliiesdagbok.blogg.se
  Svara
 • ÅH, detta är så bra skrivet & så viktigt, faktiskt! Eloge till dig!

  Angelica 2016-11-18 22:30:49 http://angelchanelle.se
  Svara
 • Mycket bra skrivet inlägg. Förstår verkligen de farhågor du haft kring att vara nykter. Jag har i perioder helt avstått från alkohol (även om det varit av andra anledningar än alkoholproblem) och direkt blivit bemött med förutfattade meningar om att jag är en tråkmåns och en lång rad andra saker. Att avstå från alkohol är varje person som val och det är hur enkelt som helst att att roligt nykter oxå.

  Tobias 2016-11-18 22:21:45 http://kompasskurs.se
  Svara
 • Du är bäst Josefin! På alla sätt! Herrgud vad jag älskar dig fast jag inte känner dig.
  Jag har vuxit upp med att min pappa har haft alkoholproblem och fått avsmak för alkohol. Jag blir lite illamående när jag tänker på att festa en hel kväll med att bara dricka. Dock är det jobbigt och tråkigt att ofta få konstiga blickar och en tråkig kommentar när jag dricker alkoholfri dryck istället för vin.
  Jag blir då nedstämd och vill bara hem.
  Detta inlägg ger mig bara ännu mera energi att fortsätta göra det som får mig att må bäst!
  Tack Fina du! <3

  Manuela 2016-11-18 10:31:06 http://None
  Svara
 • Väldigt bra inlägg! Och otroligt viktigt! Gillar starkt att du inte dömer utan bara berättar "så här vill (måste) jag leva för att må bra". Heja dig!

  Emma 2016-11-18 09:17:47 http://whatdecoratesmyday.homespo.se/
  Svara
 • Grymt! Jag vågar mig fortfarande inte ut i alkoholrelaterade situationer. Det ska alltid pressas och klagas på en som inte dricker och jag orkar inte försvara mig. Jag är dessutom rädd att jag ska bli trött kl 1 när de andra blir pigga osv. Hur håller du dig vaken??

  Emilia 2016-11-17 23:45:18 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Måste säga att du är så galet inspirerande! Jag har aldrig haft några större problem med alkohol men jag känner ofta "varför ska jag dricka?" men som du säger känns det ibland som att det inte är okej att inte dricka. Men du gör mig inspirerad och peppad till att tacka nej till alkohol mer, då jag helt enkelt inte behöver det. Nu är jag såklart i en annan situation än vad du var men hatten av för dig. Så jädra cool är du. Stay golden!

  Linnea 2016-11-17 21:02:52 http://None
  Svara
 • Så bra skrivet!

  emzi 2016-11-17 18:50:07 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Starkt och viktigt inlägg! You go girl!????

  AngelicaKucera 2016-11-17 17:07:40 http://None
  Svara
 • Go girl!!!!!!!! ❤️

  2016-11-17 16:05:27 http://None
  Svara
 • Grymt inlägg!! Vi tar våra egna beslut och huvudsaken är att vi själva trivs med dem.

  Veronica Pettersson 2016-11-17 15:54:40 http://veronicapettersson.se%20
  Svara
 • Helt galet att man ska behöva försvara varför man inte vill hälla i sig en drog när det borde vara tvärtom.. Önskar jag kunde vara lika stark som du och alltid kunna tacka nej, men suget är oftast för starkt. Men jag fortsätter försöka!

  Alexandra 2016-11-17 15:52:16 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!