17 saker du måste göra för att bli framgångsrik 2017

Vill du byta jobb, starta eget, flytta utomhus eller bli yogalärare? Alla har en dröm. De senaste åren har jag uppfyllt många av mina drömmar. Här är mina bästa tips för hur du ska uppfylla din dröm under 2017.

1. Vad är framgång?
Framgång betyder olika saker för alla. Det första du måste göra är att definiera vad framgång betyder för dig. Skriv ner det i ett nytt anteckningsblock. Detta block kommer du ha med hela året så till att ha många rena sidor.

2. Sätt mål
Ta en ny sida i blocket och bryt ned vad framgång betyder för dig till mål och delmål. Att ha mål att jobba efter är superviktigt och kommer göra det lättare för dig att hålla fokus under året.

3. Varför?
Dags för en ny sida i boken, på den här sidan ska du skriva ned varför du har dessa mål och varför du vill bli framgångsrik på sitt sätt. Gör gärna en mood board med bilder som inspirerar dig och som är kopplade till dina mål.

4. Skriv dagbok
Du behöver inte göra det varje dag men gör det varje vecka. Skriv ned vad du har gjort den här veckan för att uppfylla dina mål. Du kommer dels bli stolt över dig själv om du gjort något bra vilket ger pepp till att fortsätta eller så kommer det bli tydligt att du tappat fokus på ditt mål. I så fall är det dags att titta på ”varför-sidan” i boken och bli påmind om varför du jobbar mot ditt mål.

5. Tro på dig själv
Det viktigaste av allt om du ska bli framgångsrik är att du tror på dig själv. Om du inte gör det kommer du aldrig att nå dina drömmar. Du kommer tyvärr möta på personer på vägen som inte tror på dig eller din idé och då är det superviktigt att du tror på dig själv och inte ger upp. Bootsa dig själv med peppande citat, kanske häng upp ett på väggen?

6. Kör så det ryker!
När du vet vad du vill, våga släppa taget och kör loss. Att hela tiden testa nya saker är jätteviktigt för att ta sig framåt. Våga testa!

7. Ta hjälp
Ingen kan göra allt själv, om du inser det på en gång kommer du att spara en hel del tid. Ta hjälp av personer du känner eller inte känner. Våga ringa, mejla och ta kontakt med personer du tror kan du hjälpa dig. De har garanterat gjort samma sak tidigare.

8. Stanna upp
Mellan samtalen med de som kan hjälpa dig på traven och när du för fullt testar nya saker, stanna upp. Reflektera över vad du gör, vad du gjort och var du är på väg.

9. Lär dig av dina misstag och fira
Se dina ”misstag” som vägledning i stället för att se dem som ”misstag”. Okej, det funkade inte, varför inte? Reflektera, lär dig och gå vidare. Och när du når ett delmål – fira! Att fira sina framgångar ger en positiv effekt och peppar dig till att nå fler mål. 

10. Städa i livet
Känner du dig stressad? Inte så konstigt, du har ju fått in en ny del i livet som tar mycket tid. Du kanske måste ta bort något annat? Eller är det något du gör ”bara för andra gör det”? Då kanske det är dags att sluta med det. Se över din vardag och städa upp så att du gör sånt du mår bra av och som tar dig framåt i livet.

11. ”Make it work”
Saknar du kontakter, material eller är tajmingen fel för att uppfylla dina mål? Ledsen att säga det men så kommer det alltid att vara. Du måste få det att fungera ändå. Var kreativ, du kan lösa det på andra sätt än du först tror.

12. Ha kul!
Sätt inte för hög press på dig och försök ha kul och njuta på vägen. Hårt arbete är såklart viktigt oavsett vad dina mål är men det är lika viktigt att skratta och mår bra under tiden.

13. Påminn dig själv
Ha som vana att gå tillbaka till de första sidorna i boken. Läs dina mål och ”varför” du har dina mål. Det är viktigt att påminna sig själv om var man är på väg och varför. Det kommer få dig att fortsätta i rätt riktigt och med rätt fokus. 


14. Ha en hobby
Lika viktigt som det är att ha tid till att jobba på dina mål är det att ta tid från dina mål och drömmar. Se till att ha en hobby som får dig att helt släppa tankarna på ditt mål och som ger dig lycka i stunden.

15. Titta på andra
Att ha förbilder är supervitkigt. Om jag har en dålig dag, inspirationen är på noll och allt känns omöjligt (sånna dagar kommer för alla tyvärr) då kollar jag på personer jag inspireras av. Jag ser klipp med dem på Youtube, kollar deras Instagramkonton eller läser intervjuer. Och det ger mig pepp och självförtroende på en gång. Kan de, kan jag!

16. Ta för dig
Våga visa att du finns och vad du kan. Ta för dig, ge dig ut och visa att du kan din grej!

17. Gör din grej!
Oavsett om du möter motstånd på vägen är det viktigt att du alltid vågar gå din egen väg. Det är ditt liv och du bestämmer vad du vill göra med det. Glöm aldrig det! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Tack för bra inlägg. Dagbok here I come.

  clara 2017-04-20 20:30:54 http://claratoll.se
  Svara
 • Tack för ert inspirerande inlägg!

  Merc 2017-03-02 22:59:18 http://ettlyckligareliv.blogg.se
  Svara
 • Så inspirerande ??❤️

  Marika 2017-02-16 16:33:45 http://None
  Svara
 • Bra tips!

  Emma 2017-01-02 08:49:51 http://www.emmae.se
  Svara
 • Så inspirerande och bra inlägg. Har varit sjukskriven pga av utmattning och är på väg tillbaka. Allt handlar egentligen om det här för mig! Att låta lusten och drivet i en ta plats och att hela tiden lyssna inåt på vad som är viktigt/värdefullt/målet för det man gör. Kan appliceras på att få ett framgångsrikt mående lika väl som i jobbsammanhang.
  Tack för din fina blogg! <3

  Elina 2016-12-28 12:58:15 http://None
  Svara
 • Tack för ett så himla fint och viktigt inlägg! Uppskattar verkligen den här typen av inlägg så det hoppas jag du fortsätter med. Jag komemr ihåg att du frågade om feedback på vad dina läsare önskar sig mer utav i din blogg och det är just såna här inlägg men gärna med mycket mer fokus på konkreta tips och strategier. Älskar att läsa peppande blogginlägg och artiklar men tycker oftast det saknas konkreta tips på vad man ska säga/göra när, hur, var, osv. Ibland kan det vara behövligt att få tips på strategier när det gäller att sätta upp mål, vad man ska säga till en dålig vän/chef/kollega, osv om du förstår vad jag menar? Hoppas att det gav dig lite tips på hur du kan förbättra din redan fantastiska blogg!! Kram! <3

  Julia 2016-12-27 01:37:16 http://None
  Svara
 • Vilket bra och viktigt inlägg. Jag har precis börjat på ett nytt jobb och tyvärr känner hela jag att det är helt fel för mig.
  Istället för att "härda" ut ska jag leta mig vidare. Livet är för kort för att spendera tid på en arbetsplats där man inte trivs.

  Marie 2016-12-26 16:33:32 http://None
  Svara
 • Ååååh, så himla grymt inlägg!!! Tack snälla fina Josefin!

  Veronica Pettersson 2016-12-26 14:53:21 http://veronicapettersson.se%20
  Svara
 • Så härligt och bra inlägg! Blir sjukt inspirerad att kämpa vidare med min dröm ?

  TinaHansen 2016-12-26 12:09:56 http://None
  Svara
 • Fantastiskt blogg inlägg! TACK. Nu är snart min praktik över & jag letar jobb förfullt. Jag behövde verkligen dem här råden. Det ska jag ta med mig till det nya året. DU inspirerar.

  Granit-Lina 2016-12-25 22:50:19 http://None
  Svara
 • Du är så jäkla cool! Jag driver bloggen www.halsojunkie.se. Har kompisar som tror det är ett skämt men jag ska visa dom!

  Sandra 2016-12-25 19:31:23 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!