Do what you love ★

Jag skriver ofta om att man ska göra det man tycker är kul, det man brinner för och det man är bra på. Att man ska våga följa sin dröm, tro på sig själv och skapa sitt eget liv. När jag gör det får jag ofta peppiga kommentarer från er om hur inspirerande ni blir och det gör mig så otroligt glad att jag kan peppa och inspirera er till att våga jobba på att uppnå era drömmar. Men i bland får jag också kommentarer eller mejl från er om att ni blir stressade av den typen av inlägg, att ni redan känner press och att ni inte orkar höra ”att allt är möjligt”. 
Och jag förstår att det redan finns mycket press på hur vi ska vara, vad vi ska uppnå och hur våra liv ska se ut. Men att tro på sig själv eller att följa sin dröm ska inte kännas som en press. Så ni som blir peppade av den typen av inlägg, ni är nog som jag – som vill ha ut så mycket som möjligt av livet. Som inte kan sitta på ett jobb ni inte tycker är stimulerande utan som vill vara med och designa ert eget liv. Och det tror jag iof att alla kan göra, fast på olika nivårer. Och det är okej. Alla är olika, vi måste förstå det. Men jag kan inte skriva för alla. Jag kan bara skriva till de som känner igen sig i mig. Och för er kommer jag fortsätta skriva och peppa – för om jag kan inspirera en, två, tre eller ett helt gäng med tjejer att våga köra sin grej, som vågar och orkar satsa på sin dröm, då blir jag så jäkla lycklig! 
”Do what you love” – det betyder olika för alla. Om du vill satsa på din dröm, om du vill designa ditt liv och ha ut det mesta av livet. Då är det första steget att förstå vad du älskar att göra och vad du vill göra i livet. Att ha tydliga mål är alltid nr ett. Här är det viktigt att inte låta tankarna stoppa dig, ”men det kanske inte går…”, ”det kommer jag aldrig klara av”. Inga drömmar är för stora – våga drömma dem, skriva ner dem och börja jobba på dem. Det kanske inte blir exakt som du tänkt dig, det blir det sällan, men det viktigaste är att du vågar testa för det kommer leda dig på rätt spår oavsett hur vägen ser ut!
Och du måste orka anstänga dig. Jag pratar ofta om det och jag tror att det är det som stressar vissa av er men det är sanningen. INGENTING kommer gratis. Om du vill ha en viss typ av liv måste du orka jobba dig dit. Annars hade du ju redan haft det liv du drömmer om? Och här avgör det vilka som är den typen av personer som verkligen vill och som orkar jobba på att nå sin dröm. Och som sagt är det inte för ALLA MÄNNISKOR, det vore ju omöjligt. Och det är inget fel med det. Men vitkigt är att ALLA gör det dem kan för att ha ett så bra liv som möjligt. Det finns mycket vi inte kan kontrollera i våra liv, saker händer oss alla, men det finns MYCKET vi kan påverka. Och att påverka det vi kan för att ha ett sånt bra liv som möjligt – det tycker jag alla förtjänar att göra för sig själv! 
”Fuck it” brukar ju jag och Vanjas säga en hel del och för oss betyder det att man ska skita i vad andra tycker och våga köra sin egen grej. Så när ni vet vad ni drömmer om och vad ert första steg är skit i vad andra tycker och tänker utan kör och tror på dig själv! Lästips: Så sätter du mål för att förändra livet
Jag lovar er att det är möjligt, att ni kan skapa ert drömliv! Här sitter jag i mina egendesignade glasögon, i min egna happitudetröja och med mina smycken runt halsen. Alla tre är drömprojekt som jag fått förverkliga senaste året. Och fler ska det bli. För när du uppfyller en dröm inser du att det är möjligt och du blir sugen på att göra mer. Därför behöver inte din första dröm vara att åka till månen utan det kan vara en lite mindre dröm. När du uppfyllt en, två och tre av dina drömmar då är du redo för månen. Och vi ses där!
Puss och pepp till er alla. Jag älskar er och är så glad över att ni finns med mig varje dag. Det gör ju att min dröm blir möjlig. Love till er alla <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Hej, lite off topic men har en fråga angående din rosa stol. Har tokförälskat mig i den och funderar på att köpa fyra till mitt runda matbord. Så nu till frågan, hur är den att sitta på? Tror du den passar till middagar? Tack på förhand 🙂

  Maria 2017-01-17 15:25:35 http://None
  Svara
 • Snygga ringar och outfit i övrigt!

  Stylewish 2017-01-12 11:25:20 https://stylewish.me/feeds
  Svara
 • Hej!
  Lite orelaterat till detta inlägg men jag som så många andra ÄLSKAR happitude tröjorna så jag tror inte jag är ensam om att undra vilken storlek du har i dina?
  Väldigt tacksam för svar så att jag kan göra min beställning.
  Tack!

  Savannah 2017-01-11 12:37:09 http://None
  Svara
 • Jag tror att det går att hitta ursäkter till allting precis som det går att se möjligheter. Med det sagt utgår jag ifrån den bredden av socioekonomiska förutsättningar som finns i det svenska samhället, samt andra skillnader människor emellan som kan skapa olika förutsättningar. Det går, är jag starkt övertygad om, att se möjligheter för de flesta och i slutändan handlar det om vilken inställning man väljer att ha, vad man väljer att fokusera på. Jag vet att yttre omständigheter ibland kan göra skillnad och så är ju livet vilket ibland kan göra det svårare för en, men bortsett från detta eller trots detta finns det alltid människor som kan skapa förutsättningar. Det kan för övrigt även handla om vad man vill göra, det kan vara svårt att veta vad ens egen dröm eller drömliv är och därför kanske man möjligtsvis blir stressad av att se andra. Jag tycker att dina inlägg är härliga, fina och viktiga.

  Seriespaning 2017-01-10 12:41:30 http://nouw.com/seriespaning
  Svara
 • Jag tror att det går att hitta ursäkter till allting precis som det går att se möjligheter. Med det sagt utgår jag ifrån den bredden av socioekonomiska förutsättningar som finns i det svenska samhället, samt andra skillnader människor emellan som kan skapa olika förutsättningar. Det går, är jag starkt övertygad om, att se möjligheter för de flesta och i slutändan handlar det om vilken inställning man väljer att ha, vad man väljer att fokusera på. Jag vet att yttre omständigheter ibland kan göra skillnad och så är ju livet vilket ibland kan göra det svårare för en, men bortsett från detta eller trots detta finns det alltid människor som kan skapa förutsättningar. Det kan för övrigt även handla om vad man vill göra, det kan vara svårt att veta vad ens egen dröm eller drömliv är och därför kanske man möjligtsvis blir stressad av att se andra. Jag tycker att dina inlägg är härliga, fina och viktiga.

  Seriespaning-serierfilmnje 2017-01-10 12:38:18 http://None
  Svara
 • Jag är som du och blir peppad!
  Men förstår de som blir lite stressade också. Till dem vill jag säga:
  Att jobba mot sin dröm betyder inte att livet alltid är en dröm! Alltså livet kan ju vara 100% skit även om man är påväg mot sina mål. T ex kanske man sökt sin drömutbildning men inte kommit in och får ta en halvkul (eller riktig kass) jobb medan man väntar. Eller så har man fått ett drömjobb men någon i en närhet blir sjuk och så mår man skit hela tiden ändå. Eller så är man i en deppig period och orkar ingenting mer än att sätta en fot framför den andra ett tag. Det som det handlar om, som jag ser det och tänker utifrån dina filosofier, Josefine, är hur man ser på livet. Är det något som bara "händer en" som man inte kan kontrollera och som man står vid sidan av och betraktar? Eller är det något man faktiskt kan förändra? Göra det bästa av situationen helt enkelt? Även när något eller många saker i livet inte är som man tänkt sig så finns det alltid små aspekter man kan förändra eller fokusera på för att ta sig närmare sina mål och drömmar.
  Så ser jag det iallafall! Heja dig Josefine, du är en inspiration!

  Elin Häggberg//Teknifik 2017-01-10 08:15:55 http://teknifik.se
  Svara
 • http://wwr.blogg.se/

  http://wwr.blogg.se/ 2017-01-10 00:39:09 http://None
  Svara
 • Fortsätt peppa och du har så rätt, man får allt jobba för att få det man vill, 🙂

  Annika 2017-01-09 17:32:50 http://www.jeansfashion.se
  Svara
 • Tack för pepp bästa Jossan!!

  Clara 2017-01-08 15:38:09 http://None
  Svara
 • Svar till S: Det jag menar är inte att vissa personer inte jobbar tillräckligt hårt eller att de får "skylla sig själva", jag har full förståelse för att många människor får jobba lika hårt för att få vardagen att gå runt som nån annan jobbar för enorm framgång och på så vis blir det övermäktigt för dem att "kämpa hårdare". Det jag menar är snarare att för en person som har motivationen och orken finns det omvägar kring det mesta (man behöver inte alltid dra saker till ytterligheter, sjuka, handikappade osv har SJÄLVKLART andra förutsättningar, men för majoriteten), har man inte toppbetyg finns alltid komvux om man senare i livet har bättre möjligheter att plugga osv. Och även om det bland dagens stora modebloggare inte finns någon överviktig så måste ju någon bli den första, man skulle kunna använda det som en nisch. En överviktig person kan också vara vacker, ha ett grymt sinne för snygga outfits och vara fantastisk på att skriva och därmed vara en stor inspirationskälla för andra! Som sagt menar jag inte att alla måste försöka nå den där stora framgången eller att alla lyckas, men för de som sitter där ute och verkligen VILL försöka så tror jag att bloggar som Josefins kan vara en grym hjälp och pepp på vägen!

  Daniela 2017-01-08 15:01:13 http://None
  Svara
 • Så bra skrivet Josefin! Fortsätt med de peppande inläggen – det behövs verkligen fler röster som uppmuntrar tjejer att GO FOR IT!

  Sascha 2017-01-08 13:36:01 http://www.vildamagazine.com
  Svara
 • Som en parentes till ditt svar till S: då är det bättre att du uttryckligen skriver att "dessa peppinlägg riktar sig till människor med rätt förutsättningar", eftersom du ju själv säger att de inte riktar sig till alla.

  Sanna 2017-01-08 10:25:07 http://None
  Svara
 • Hej Jossan,

  Först tusen tacl för all pepp! Det bästa jag vet med din blogg är listorna med pepp, boktips etc. Allt för att peppa oss läsare, keep up the good work!

  En fråga – var har du köpt din light box?

  Massa kramar
  LINN

  Linn 2017-01-08 10:16:24 http://None
  Svara
 • Daniela, jag säger inte att Josefin har glidit på ett bananskal. Jag vet lite om hennes socioekonomiska bakgrund MEN som modebloggare HAR hon en enorm fördel av sitt utseende. Det kan man inte säga emot. Det kan hon såklart heller inte påverka. Men det provocerar mig, som haft enorma kroppskomplex sedan jag var 13, mycket pga att jag sett upp till bloggare, att du påstår att jag inte jobbat tillräckligt hårt? Det stämmer inte. Mitt utseende är inte tillräckligt snyggt. Det finns säkert undantag men jag kommer inte på en enda överviktig, känd modebloggare i Sverige idag. Gör du?

  Sen blir jag provocerad av att man säger att det bara är hårt jobb som ligger bakom framgång. Hur ska min psykiskt sjuka lillebror kunna bli läkare, när han varit svårt deprimerad sedan han varit 14, med ett ofullständigt betyg från grundskolan? Hur ska han få sina toppbetyg nu? Får han skylla sig själv för att han varit sjuk? Hur ska min pojkväns pappa få jobb som civilingenjör, vilket han är utbildad till både i sitt hemland och här, medan han nu jobbar som busschaufför för att kunna betala hyran? Säg till dem att kämpa hårdare. Snälla…

  S 2017-01-08 09:22:46 http://None
  Svara
 • Så inspirerande och peppande inlägg, som vanligt får man väll nästan säga 😉 Älskar din och Vanjas podd då den verkligen motiverar mig till att ta tag i min egen blogg och försöka göra det till en business. Självklart är det långt kvar tills jag lyckas med det, men för varje dag som går känns det som om jag kommer ett steg närmare i rätt riktning 😀 Tack för att du alltid finns där och visar att man kan om man vill! KRAM

  Amanda 2017-01-08 08:16:26 http://nouw.com/amandawibergs
  Svara
 • Självklart har alla olika förutsättningar, vilket gör vägen mot målet svårare, men LÅNGT ifrån omöjlig. Alla kan lyckas med det de vill, men alla måste jobba olika hårt för det. Tycker också att man ska passa sig lite för att kalla någon som är framgångsrik priviligierad baserat på att de är framgångsrika. Det finns väldigt mycket under ytan av perfektion, bara för att någon har lyckats betyder det inte att den personen inte har slitit för sina framgångar. Josefin är extremt framgångsrik, men om ni har läst hennes blogg ett tag så vet ni att hennes förutsättningar inte har vart perfekta hela tiden heller, hon är väldigt talangfull men har inte precis åkt på ett bananskal, just saying 🙂

  Daniela 2017-01-08 01:33:09 http://www.danni.blogg.se
  Svara
 • Håller med tjejerna ovan. Om man ser till den värld som ni rör er i t.ex, bloggvärlden, så är ju I PRINCIP (finns säkert undantag) – men väldigt många otroligt "normativt snygga". Detta är ju inte minst It girls ett ganska bra exempel på… Så utseende kan ju vara en sådan faktor som påverkar ens förutsättningar att nå sina drömmar, om man nu drömmer om ett sådant liv. Sedan drömmer ju inte alla om att bli bloggare heller. Om ens dröm är att utbilda sig, till exempel, finns det ju skillnader i förutsättningar även där. Jag är lärare och barns sociala bakgrund påverkar deras förutsättningar redan från förskoleklass, där man kunnat påvisa samband mellan läsande föräldrar och barns läskunnighet i den åldern. Min sambo som kommer från en mer "socialt utsatt" familj än jag (som kommer från en väldigt privilegierad familj) har t.ex mycket svårare att idag studera vidare då han har med sig bristande kunskaper och betyg från grundskola och gymnasium. Detta har aldrig påtalats som något viktigt hemma hos honom, medan i min familj har det alltid påtalats då jag haft akademikerföräldrar som hjälpt och stöttat mig med läxor och dylikt. Ekonomiska förutsättningar påverkar förstås också ens möjlighet att nå sina drömmar. En bekant till mig har hela sitt liv levt med sin ensamstående mamma som jobbat deltid som undersköterska och försörjt 3 barn. Hon har inte kunnat släppa detta för att leva ut andra drömmar, det har inte varit möjligt. Allt detta påverkar vilka vi blir och vad vi kan göra i livet. Detta är ingen kritik mot dig som person, och jag förstår att du absolut inte menar något illa utan att du vill uppmuntra och peppa till att drömma stort. Men jag förstår också hur det kan verka provocerande för de som inte har dessa förutsättningar, eftersom det inte bara är den enskilda personen som avgör vad som händer i ens liv. Du föds med vissa förutsättningar, du växer upp med dessa och i vissa fall kan du frigöra dig från din uppväxt men i många fall fortsätter livet att präglas av den. Jag säger inte att jag sitter på några svar men det här är min (sorgliga) analys. Vad tänker du om detta?

  S 2017-01-07 23:15:44 http://None
  Svara
 • Håller med Linda till 100%. Viktigt att förstå att alla personer har olika förutsättningar.

  Sofia 2017-01-07 22:15:31 http://None
  Svara
 • Dessa inlägg är ju pepp, men tycker det varit lite mycket på sista tiden…

  Malin 2017-01-07 20:56:31 http://None
  Svara
 • Inget fel i det Jossan. Men många som pratar om att man är "sin egen lyckas smed" och blabla, verkar så otroligt omedvetna om politiska strukturer, klassfrågor och privilegier. Lite lätt oallmänbildade liksom.

  Linda 2017-01-07 19:53:04 http://None
  Svara
 • Jag tycker att du är toppenbra och inspirerande och smart. Älskar din stil och din positivitet! Men faktum kvarstår; att säga att man kan göra saker bara man vill är ett tecken på att man är privilegierad. Sen är det inget fel i att vara det (annat än att det kommer med att andra inte är det), men att vara medveten om det tycker jag är viktigt. Kram! 🙂

  Anna 2017-01-07 19:18:08 http://None
  Svara
 • Hej Jossan!
  Jag läser just nu Medie-och kommunikationsvetenskap i Jönköping (första året). Men har börjat bli mer och mer osäker på om det är rätt utbildning för mig. Har förut velat bli journalist då jag tycker det är väldigt roligt att skriva. Men min största dröm är att bli programledare! Har kikat på lite olika journalistutbildningar, både på folkis och högskola men vet verkligen inte vad jag ska göra. Ska jag fortsätta och hoppas att det blir roligare snart (det kommer både utlandstermin och praktik) eller ska jag hoppa av och läsa något annat? Föredrar det praktiska så helst av allt hade jag bara jobbat mig upp men det här är ju inte den lättaste branschen att komma in i. Har du några tips att ge mig? Vet att du läste journalist.
  Tack för en peppande och inspirerande blogg! Puss

  Linnea 2017-01-07 18:44:06 http://None
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Jag läste jounalitstik och såg till att stå framför kameran så ofta jag kunde. Vet inte något om din utbildning så kan inte säga något om det MEN om du vill bli programledare – börja med youtube!! Starta din egen kanal och börja lägga upp videos. Hitta på ett koncept du gillar eller vlogga. Vet vem vad det kan leda till?!Heja, heja!! Stor kram!!

   Josefin Dahlberg 2017-01-07 18:48:32 http://josefindahlberg.se
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!