Min livstårta 2017 ❥

I veckans poddis pratar jag och Vanja om hur vår livstårta ska se ut 2017. För dig som ofta känner dig stressad, vill ha ut mer av livet eller som inte ritkigt fått till den där härliga vardagen är livstårtan en superbra metod. Du delar upp din tårta i olika bitar som du fyller med saker du vill ha i livet. Om du vill få in en ny bit när tårtan redan är full måste du ta bort en annan bit för att få plats med den nya biten, annars blir det för mycket och tårtan sprängs. Att se sin egen livstårta framför sig är ett bra sätt att se till att man inte ta på sig för mycket och lever ett för stressigt liv – Lyssna gärna på vårt poddavsnitt där vi pratar mer om våra tårtor och ger tips på hur ni ska tänka för att få en så härlig och välmående tårta som möjligt. (Klicka här!) eller lyssna i poddapparna ”Josefin och Vanja”.
I förra poddisavsnittet berättade jag att 2017 ska vara ”njutningens år” för mig. Jag är trött på att jobba dygnet runt och vill njuta mer av livet. Jag vill ha tid för mina hobbys, jag vill hinna läsa bloggar, böcker, vara kreativ och ta hand om min hälsa. Och jag känner verkligen med hela kroppen att jag vill njuuuuuta det här året! Jag har gjort mina hundjobb på jobbet och nu är det dags att få tillbaka lite!
För att kunna få ”njutningens år” för mig eller för att du ska få det år du vill ha 2017 gäller det att vi fokuserar rätt. Genom att lägga fokus på det som är viktigt kommer vi kunna få precis det år vi vill va (vad gäller de saker vi kan påverka i livet). Livstårtan hjälper dig att fokusera och därför tycker jag att ni också borde sätta er med papper och penna och skriva ner vad era tårtbitar ska innehålla 2017 – och glöm inte att återvända till tårtan under året. Håller jag bitarna på plats? Har någon bit blivit större? Har det kommit en ny bit? Är någon bit borta? Var medvetna om hur ert liv ser ut, det gör att ni kan påverka det mer. 
Min största bit är ”jobba”. Eftersom det tar upp mest tid av min dag och för att jag älskar att jobba eftersom jag jobbar med det jag älskar. Jobbet för mig 2017 ska jag försöka planera så att jag inte behöver jobba mer än en arbetsdag, alltså åtta-nio timmar. Jag brukar jobba mellan 10-14 timmar om dagen men om jag ska få tid för alla andra bitar i min tårta måste min jobbdag bli kortare. Jag vill att jobbet ska ge mig energi, tillåta mig att vara kreativ och träffa nya människor. Jag är supertaggad på mitt jobbår 2017 och tror att det kommer hända många roliga saker. 
En SUPERVIKTIG bit i min tårta för att jag ska kunna fokusera rätt, må bra och njuta under 2017 är att jag tar hand om min kropp. Jag mår så galet bra av att träna, yoga och meditera. Det hjälper mig på ALLA plan i livet. Därför vill jag avställa en timme om dagen till den här tårtbiten. Det handlar inte om att jag ska träna stenhårt varje dag. Utan jag vill kanske träna på gymmet tre dagar i veckan och de andra dagarna yoga eller meditera. Det ska bli spännande och se hur det påverkar mig. 
Jag tycker att jag är rätt bra på att umgås med mina vänner och min familj. Jag träffar mig kompisar ca två kvällar i veckan (en vardag och en helgdag) då vi äter middag, pratar och skrattar. Och det ger mig så mycket energi. Jag hänger mycket med min mamma, min syster och nu henens hund. Så den tårtbiten vill jag ha kvar precis som den här under 2017. 
Ni alla vet ju att jag inte är någon stjärna på att laga mat och att jag äter godis typ varje dag. Jag har ofta ont i magen och sist jag var hos tandläkaren hade jag tre hål i tänderna.. Så det är dags för en förändring. Jag vill äta mer nyttigt och rent och så vill jag börja laga mat. Jag fick massa köksprylar och kokböcker i julklapp så just nu känner jag mig taggad på att ställa mig i köket OCH det har jag gjort de senaste dagarna och det var faktiskt riktigt kul och gott! 
Jag vill bli inspirerad! Jag vill läsa bloggar, böcker, måla, kolla på serier – 2017 ska jag ha tid till mina hobbys. Och mitt mål är att ha ca en timme varje kväll till det! 
Ett av mina mål med 2017 är att skriva klart min bok. Jag har börjat men inte lagt så mycket tid på det. Men under året vill jag skriva klart både min och min och Vanjas bok. Så jag måste avsätta tid till att skriva och tänkte planera in ett par dagar i veckan då jag skriver ett par timmar. 
Såklart ska njutningens år ha lite spontantid. Tid då jag kan göra exakt vad jag känner för. Min spontantid kommer förmodligen att ske på helgen och jag brukar vara ganska bra på att inte boka upp hela helgerna så jag har ganska ofta tid för att vara spontan och göra det jag känner för och det vill jag även göra i år.
Ta fram papper och penna och rita hur din tårta ska se ut. Genom att vi blir mer medvetna om hur vår vardag ser ut, desto lättare kan vi förändra och påverka den till det bättre! Nu kör vi 2017! Love J

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jätteklokt och fint inlägg, uppskattar att du delar med dig av dina reflektioner! Själv har jag ganska tydliga mål och drömmar inför det här året, men det är stora saker som att jag vill arbeta mindre, flytta, få mer fritid, känna mer harmoni etc. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men försöker lägga upp någon typ av plan. Allt gott! Kram

  Sara 2017-01-14 14:56:15 http://None
  Svara
 • Åh kul grej, skall fundera på det

  2017-01-13 19:35:42 http://None
  Svara
 • ÅÅ peppigaste tårtan nånsin!!

  ps. jag undrar om du postade ett ekonomi-tips inlägg (som jag kanske missat), som du svarade i nån kommentar för ett tag sen att du skulle göra:)

  2017-01-12 18:48:16 http://None
  Svara
 • Tack, vad smart med tårtan, speciellt ’om man vill lägga till en bit måste man ta bort en annan’. Själv är jag expert på att samla på mig tårtbitar tills jag står där med en hel buffé och har så fullt upp att jag inte kan njuta av nånting.

  Camilla 2017-01-11 10:13:25 http://WWW.lillakarlsbyn,blogg,se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!