Jag testade att yoga sju timmar om dagen i en vecka – det här lärde jag mig

Jag kom nyss hem från en yogaresa i Indien där jag yogade och mediterade sju timmar om dagen. Här är insikterna jag fick som kommer förändra mitt liv – för alltid. 
1. Att jag tar min kropp för givet
Redan andra dagen på yogaresan förstod jag att jag tar min kropp för givet i princip varje dag. Jag lever ett rätt stressigt liv och tänker aldrig på hur mycket min kropp orkar utan jag kör alltid på i högt tempo. Jag tränar då och då, äter ganska nyttigt men kan också ha dagar då jag bara äter skärpmat och veckor utan träning – men tar ändå för givet att kroppen ska orka i samma tempo. Lärdomen är att ladda min kropp med bra bränsle, träna för att bli stark och lyssna mer på min kropp. 
2. Att jag stressar för mycket
Det här var egentligen ingen nyhet för mig men när jag satt där på stranden i Indien och fick prespektiv på mitt liv här hemma förstod jag verkligen hur mycket jag stressar runt. Att det är få dagar då inte hjärtat klappar lite för fort och att jag på riktigt måste ta det lite lugnare och njuta mer av livet. 
3. Lägger tid på fel saker
Vi var tysta mycket under veckan och jag fick verkligen tid att reflektera över min vardag och insåg hur mycket tid jag lägger på onödiga saker. På att välja kläder, på att kolla på onödiga tv-program och på att att bry mig om vad andra personer tycker. Och det ska jag sluta med på en gång. Min tid är dyrbar och jag ska ägna den till det som gör mitt liv bättre. 
4. Negativa tankar
Jag tycker mig ändå vara en väldigt positiv person men när jag var ensam med mitt eget huvud i flera timmar insåg jag att det cirkulerar en hel del negativa tankar i mitt huvud också. Förutfattade meningar om andra och negativa tankar om mig själv. Det var nyttigt att se så att jag aktivt kan bryta dessa tankar och leda dem in på en mer positiv tankebana. 
5. Att jag kan vara karriärista  och yogi på samma gång 
Jag har länge tänkt att jag vill bli lite mer ”yogi” men har känt att det krockar en del med min personlighet som är väldigt rastlös, högljudd och prestationsinriktad. Men vad jag insåg när jag var på min yogaresa är att jag som jobbar mycket, drömmer stort och hela tiden är på väg någonstans verkligen behöver några timmar i veckan då jag får landa och vara mig själv helt och hållet. 
6. Andning är kraftfullt
Vi mediterade mycket och fokuserade mycket på vår andning och det är något jag verkligen tagit med mig hem. Bara genom att notera våra andetag, börja andas lugnare och känna andetaget i hela kroppen kan vi få en paus från vår stressiga vardag en stund. Det är inte svårare än så och det är något ALLA kan göra, närsomhelt och varsomhelst.  
7. Att jag ska ta mer hand om mig själv 
Den stora insikten jag tar med mig från min yogavecka är att inte dömma min kropp utfrån hur den ser ut utan i stället lyssna på vad den behöver. Jag ska välja bort onödiga saker som tar tid och i stället lägga tiden på mig själv så att jag kan yoga mer. För en sak som är säker är att jag sällan har mått så bra som jag gjorde under den här yogaveckan. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Wow vad intressant!! Var kan man hitta denna typ av resa?

  Evelina Lindstrand 2017-02-04 05:26:51 http://www.evelinawahlberg.blogg.se
  Svara
 • Inspirerande! 7 gyllene råd alla kan ta efter 🙂

  Per 2017-02-02 18:58:56 http://www.jpflytt.se/flyttbloggen
  Svara
 • Jag har funderat på att testa yoga ett tag men aldrig tagit tag i det.. Detta inlägget var precis den kicken jag behövde, tack för att du delade med dig av dina insikter!
  Kram!

  Felicia 2017-02-01 23:03:36 http://www.cleosansryttare.blogg.se
  Svara
 • Yoga är så himla härligt och verkligen medicin för själen ♥

  2017-02-01 21:19:34 http://None
  Svara
 • Väl upptäckt. Väl skrivet. Fortsätt inspirera.

  2017-02-01 20:38:34 http://None
  Svara
 • Väl upptäckt. Väl skrivet. Fortsätt inspirera.

  2017-02-01 20:38:33 http://None
  Svara
 • Det skulle jag också vilja testa 🙂

  Mikaela 2017-02-01 19:39:46 http://orsin.blogg.se
  Svara
 • Vilket bra inlägg! Det där är tankar som alla kan ta till vara på.

  Hanna 2017-01-29 16:32:07 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Häftigt att åka på en sån resa! Och vilka kloka viktiga insikter, verkligen. Tack för att du delar med dig!

  2017-01-29 14:28:08 http://None
  Svara
 • Kan du länka till hur man kommer iväg på denna resa?

  Katrine 2017-01-29 11:43:32 http://None
  Svara
 • Vilka viktiga och bra insikter! Kan känna igen mig själv i många av dem. Jag yogar själv en del (yinyoga är min favorit) och det är verkligen magiskt hur mycket den hjälpt mig i min relation till mig själv. En resa med yogiakademin står på min drömlista för framtiden, det verkar helt underbart!

  Janina 2017-01-27 21:47:57 http://nouw.com/janinawi
  Svara
 • Jättefina tankar som jag tar med mig!

  Från depp till pepp 2017-01-27 19:22:12 http://frandepptillpepp.blogspot.se
  Svara
 • Vilket bra inlägg! Säg gärna till löpande hur du hanterar stress för de behöver jag bli MYCKET bättre på 🙂 Hur tänker du bort jobb osv. Vad har du för rutiner.

  Karina 2017-01-27 15:52:45 http://None
  Svara
 • Tack Jossan för detta fina inlägg! Tycker om dina reflekteringar. Många punkter känns så självklara och när man sedan inser det på djupet får man en aha-upplevelse. Som att man också själv kan göra ngt aktivt för att minska sin stressnivå, som man ofta själv orsakar med sitt egna beteende. Kram och tack för en härlig blogg!

  Sofia 2017-01-27 11:32:58 http://www.minainsikter.com/
  Svara
 • Du måste se Lion på bio! Så fruktansvärt stark film!

  Alekzandra 2017-01-27 11:16:56 http://None
  Svara
 • Du är helt fantastiskt!!! TACK för att du finns!
  Hur gör du för att stänga ute de negativa eller oroliga tankarna?
  Jag tänker h e l a tiden! speciellt när jag ska slappna av och sova.
  Du är bäst!!

  Anna 2017-01-27 09:47:29 http://None
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   TACK <3 <3
   Det viktigaste är att upptäcka dem och avbryta dem. Att aktivt tänka på vad du tänker… haha låter så flummigt. Men att identifiera när en negativ tanke kommer upp och då tänk att "nej, jag vill inte ha negativa tankar. Nu ska jag vända den här tanken så den blir mer positiv". Jag tror vi kan påverka våra tankar ganska mycket men det krävs övning. Så börja öva 😀 <3 Kram!!

   Josefin Dahlberg 2017-01-27 10:11:10 http://josefindahlberg.se
   Svara
 • Hej!
  Jag är på jakt efter en fluffig jacka (fake såklart) och hittade detta inlägg som du lagt ut:

  Fluffy Fluffy


  Det är precis en sådan jacka jag letat efter, synd bara att det inlägget är två år gammalt…
  Därför undrar jag om du kan göra ett inlägg med tips på olika jackor som liknar den eller se om du kan länka till en liknande? Hade varit jätte snällt då jag har letat runt på hela internet haha 🙂

  Tilde 2017-01-26 22:13:36 http://None
  Svara
 • Oj vilka kloka insikter! Tack för att du ville dela dem med oss 🙂

  Emmie 2017-01-26 21:50:02 http://None
  Svara
 • Tack för fantastiska punkter som får en att stanna till och fundera.
  Jag håller SÅ mycket med om punkt tre – det är så lätt att man spenderar tid på helt fel saker och det är så nyttigt att påminna sig om det! Exakt, tid är dyrbar. KRAM!

  Gabriella 2017-01-26 21:17:52 http://None
  Svara
 • Det är verkligen bloggar som din som gör en tacksam att bloggar finns. Detsamma gäller podden. Visst att ni kan vara flamsiga, uppe i varv & stressa runt, men det är ju NI. Och att ni verkligen delar mer er av högt & lågt. Tipsar, vill hjälpa, vill inspirera och är så genuint godhjärtade, snälla och bara världens bästa förebilder är guld värt. Det är verkligen ingen självklarhet att ni delar med er av era brister, det ni själva behöver jobba med & era insikter. Men det gör verkligen SÅ mycket. Det är svårt att uttrycka det i text, jag är dålig på det men jag vill verkligen bara säga TACK för att du är världens bästa förebild & för att du delar med dig. Det finns så mycket som du har sagt, tipsat om, inspirerat till osv. som jag verkligen har tagit till mig & tänker på i min vardag. Det underlättar hjärnspöken & det gör livet roligare & vardagen härligare. Du är fantastisk Jossan. Tack <3

  Johanna 2017-01-26 21:13:16 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!