7 saker jag gör för att behålla vardagspeppen hela veckan ★

Glad måndag på er! Ni frågar ofta mig om hur jag håller mig motiverad och peppad så i dag tänkte jag ger er några konkreta tips på saker jag gör för att känna peppen hela veckan (till och med under måndagen). 
1. Ta makten över tankarna ✨
När man vaknar på måndag morgon är det lätt att känna ”suck…..” eftersom man ofta gör roliga saker på helgen och inte har lika många måsten som på vardagen. Livet känns lite enklare på helgen helt enkelt. Och på måndagen kommer lixom alla måsten tillbaka, alla tider som ska hållas, saker som ska göras, det känns lätt väldigt, väldigt tungt.
Men här handlar det väldigt mycket om inställning tycker jag. I stället för att tänka suck… blä…. fy… Tänk ”Shit, vilken bra helg jag har haft (om du nu haft det), jäklar vad mycket energi jag fick, nu ska jag rocka den här veckan. Kanske inte det lättaste att känna sekunden efter klockan ringt väldigt mycket tidigare än när du gick upp på söndagen men i alla fall försök vända de automatiska negativa tankarna som kommer direkt när du vaknar. Ta makten över dina tankar och jag lovar att du kan få en lite mer peppig måndagsmorgon! ✨
2. Träna ✨
Jag inleder mina måndagsmornar med morgonträning. 07.00 träffar jag min träningskompis på gymmet och vi kickar igång veckan tillsammans. Helt klart mitt hetaste tips om hur du håller energin och peppen uppe hela veckan – träna! Alla gillar att träna på olika tider men att träna på morgonen ger mig en sån grym kick och är verkligen den bästa starten på dagen för mig! Som sagt ett väldigt hett tips!
3. Planera din vecka ✨
Eftersom jag jobbar med det jag älskar och är egenförtagare är det ganska lätt för mig att behålla peppen hela veckan. Så om du inte befinner dig på drömjobbet – se till att ha andra saker som får veckan levande och rolig. Jag brukar nästan alltid inleda veckan med att planera in en eller två kvällar då jag träffar mina tjejkompisar. Då har jag lixom det att se fram emot och det smittar av sig på hela veckan. Det kan ju också vara att man planerar in en rolig träning, hobby eller något annat man gillar att göra. Men se till att fylla din kalender med saker som du mår bra av och din vecka blir roligare – enkelt och självklart men tål att påminnas om!
4. Bli inspirerad – av rätt personer/saker ✨
Eftersom att jobba 24/7 i over and out for ever för mig ska jag ju nu njuuuuuta mer av min vardag och det gör jag genom att göra saker jag inte hann tidigare när jag jobbade 15 timmar om dagen. Som att läsa magasin, bloggar eller spana in på mina favoritsajter (tips på bra sajter hittar ni här). Se till att spana in det som ger JUST DIG pepp och motivation (alltså inte bara det som ”alla följer”). Hitta bloggar eller sajter som peppar dig och besök dem en snabbis varje dag för att få en dos inspiration!
5. Umgås med rätt personer ✨
Se till att i största möjliga mån spendera tid med de personer som peppar dig och gör dig glad. De som tror på dig och lyfter dig. Jag tror att genom att jag delar kontor med Vanja, som är en positiv person och som ser möjligheter istället för hinder, så blir jag mer motiverad och peppad i min vardag. Det är ju ganska självklart. Och därför tycker jag man ska tänkte på vilka man umgås med och kanske om man ska ta avstånd från någon som drar ner en mer än vad den lyfter en. Och umgås mer med de personer som inspirerar och peppar en! 
6. Vara snäll mot sig själv (good enough)
Jag har också dagar eller stunder då peppen inte är på topp och jag inte orkar prestera eller ta mig till gymmet. Och det är helt okej. Vi måste vara snälla mot oss och ibland är det okej att inte göra någonting alls (bara det inte ”råkar” blir så varje dag – det tror jag ingen mår bra av). Och glöm inte att ”good enough” räcker gott och väl. Vi kan inte vara perfekta eller göra allt perfekt. Gör så gott du kan, det är bättre än inget alls. 
7. Värna om vardagsglädjen 
Att värna om vardagsglädjen pratar ju jag och Vanja mycket om i vår podd. Om hur mycket det kan påverka ens vardag om man verkligen tar vara på det. Att värna om vardagsglädjen för mig är att ta på mig en outfit jag känner mig fin och bekväm i, att vakna upp i ett fint sovrum, att dricka kaffe ur en fin kopp, att köpa blommor en vanlig tisdag för att det gör mig glad och att uppskatta det jag har. Njuta av den här koppen kaffe, njut av att du får se din favoritserie, njut av att ta en varm dusch eller vad det nu kan vara. Att uppskatta det som finns och att piffa till det lite extra. 
Vilka är era bästa tips för att behålla peppen hela veckan?
Puss J

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Superbra tips! Det är ungefär så jag har försökt tänka och göra under ett par års tid och jag är den enda person jag känner som t ex älskar måndagar (och alla andra dagar) så jag tror definitivt att det gör skillnad!

  Tottie 2017-02-08 08:03:50 http://photobytottie.blogg.se
  Svara
 • Superbra tips! Det är ungefär så jag har försökt tänka och göra under ett par års tid och jag är den enda person jag känner som t ex älskar måndagar (och alla andra dagar) så jag tror definitivt att det gör skillnad!

  Tottie 2017-02-08 08:03:02 http://photobytottie.blogg.se
  Svara
 • Jag behöver god mat varje dag, lugn och ro på kvällen samt mycket sex. Jag älskar närhet och sex får mig att må bra och bli lugn och harmonisk.

  ellie 2017-02-07 17:55:08 http://None
  Svara
 • Grymma tips! Ibland (inte alltid jag kommer ihåg) försöker jag skriva ner lite kort om dagen i min bullet journal och se till att skriva ned bra saker som hänt. Lätt att foka på trista grejer men det är bra att påminna sig om fina saker som hänt (fick ett gulligt meddelande, fick beröm för detta osv osv). 🙂

  Sandra 2017-02-06 22:50:48 http://www.sandranicole.se
  Svara
 • Tack för inspirerande ord. Så självklara men trots detta så glömmer man av att njuta och ta tillvara på livet som faktiskt äger rum här och nu. Tack för den dagliga inspirationen som du delar med dig av både här och på Instagram. Äkta, färgglatt och peppande. Tack! Kram

  Anna Karlsson 2017-02-06 22:45:05 http://None
  Svara
 • det är sådana här inlägg som gör att man älskar din blogg så mycket <3<<3

  ISA 2017-02-06 20:39:49 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Superfina du! Bästa tipsen! Hur tänker du kring kayla itness träningsprogram? Är det något du rekommenderar? Är det värt priset? Vore fantastiskt om du kunde skriva lite om det, men förstår problematiken i det. Kram!

  Amanda 2017-02-06 20:09:26 http://None
  Svara
 • Tack för fina tips! Jag försöker ha något att se fram emot varje dag. Det kan vara stort som smått, till exempel att lyssna på en podd, laga god mat, spela kort med vänner, meditera osv. Helt enkelt något jag vet att jag tycker om och mår bra av att göra, något som ger mig energi.

  Meditera kan jag för övrigt ge som ett mer konkret tips för att finna glädje och pepp i livet. Att bemästra meditation är på något vis att bemästra ditt sinne och dina tankar. Det gör otroligt gott för kropp och knopp.

  Karin 2017-02-06 20:06:31 http://amongpillowsandblankets.for.me
  Svara
 • Tack för fina tips! Jag försöker ha något att se fram emot varje dag. Det kan vara stort som smått, till exempel att lyssna på en podd, laga god mat, spela kort med vänner, meditera osv. Helt enkelt något jag vet att jag tycker om och mår bra av att göra, något som ger mig energi.

  Meditera kan jag för övrigt ge som ett mer konkret tips för att finna glädje och pepp i livet. Att bemästra meditation är på något vis att bemästra ditt sinne och dina tankar. Det gör otroligt gott för kropp och knopp.

  Karin 2017-02-06 20:05:22 http://None
  Svara
 • Så himla bra tips! Tack för peppen – behövde den verkligen ❤

  Ingrid Wenell 2017-02-06 19:31:43 http://ingridw.se
  Svara
 • Ställer klockan så jag har minst en och en halvtimme hemma innan jag ska gå.. div 06.00. Detta för att varje dag kunna göra mysfrukost med smoothie osv, läsa tidningen, välja kläder i lugn och ro. En bra start på dagen gör allt för peppen tycker jag!

  Josefin 2017-02-06 19:02:17 http://None
  Svara
 • Vilka bra tips! 🙂

  Rockahappy - Konst & Styling 2017-02-06 16:27:53 http://rockahappy.blogg.se
  Svara
 • Bra tips! ? Jag har börjat med veckomål. Som jag skriver varje söndag i en fin färgglad bok ?

  spinkfinger 2017-02-06 16:00:35 http://spinkfinger.se
  Svara
 • TACK för alla superbra tips! Ha en härlig vecka! 🙂

  www.skinnysyrupssverige.se

  Yasmine 2017-02-06 15:41:34 http://www.betterwords.blogg.se
  Svara
 • Så inspirerende du er, Josefin!! Så bra tips, særlig nå i mørketiden.. Du er virkelig en rolemodel!! Få inspirer mer enn deg, stå på! <3

  Kaiabeth 2017-02-06 15:31:28 http://itsmekaiabeth.wordpress.com
  Svara
 • Sjukt bra tips, tack! Brukar försöka att inte ”räkna ner” till helgen utan att försöka njuta av varje dag!
  Hoppas på en livepodd från er snart!
  Kram

  Moa 2017-02-06 13:45:02 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!