Så hanterar jag och Vanja våra alkoholproblem ❥

I veckans poddis pratar jag och Vanja såklart om att jag firat sju år som nykter. Det blev en helg fylld av känslor för mig och jag insåg verkligen vilken helomvändning jag gjort och att det är inte bara är tillfälligt. Det här är den jag är <3 Vanja berättar varför hon bestämt sig för att också ta avstånd från alkoholen och om hur hennes festkväll i helgen var. Det tungt men viktigt avsnitt som jag hoppas ni lyssnar på 🙂 Puss och kram på er alla!
Lyssna här eller i poddapparna – sök på ”Josefin och Vanja”
Veckans poddisbild: @tolftenovember – Så fin tack! #JosefinOchVanja

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Har lest bloggen din i lang tid nå, og har oppdaget Vanja også! Dere er utrolig herlige og positive 🙂 Men jeg har aldri hørt poddisen deres frø nå, så utrolig herlig. Det er som å ha to gode venninner i øret, som tar opp viktige saker! Masse lykke til med alle deres prosjekter, gleder meg til å følge dere videre!! <3

  Vibeke 2017-02-17 14:51:49 http://None
  Svara
 • Sitter och lyssnar nu! Bästa aktiviteten på bussen. Superbra avsnitt ett stort fräsigt grattis till 7 år!❤

  Moa 2017-02-15 19:37:26 http://None
  Svara
 • Sitter och lyssnar nu! Bästa aktiviteten på bussen. Superbra avsnitt ett stort fräsigt grattis till 7 år!❤

  Moa 2017-02-15 19:37:25 http://None
  Svara
 • åh vad jag älskar er för att ni tar upp så VIKTIGA ämne! dagens poddis var så bra. Grattis till ditt sjuårsjubileum! <3

  Lovisa Wallin 2017-02-15 18:58:38 http://None
  Svara
 • Är så himla glad för dig! Har en alkoholist i familjen och jag finner din styrka så inspirerande, alkohol gör hemska saker mot en, och jag är så glad att du kunnat välja bort den och fokusera på dig själv! Är otroligt stolt!

  Valeria 2017-02-15 17:22:14 http://rusikvale.blogspot.se/
  Svara
 • Tack. Känner igen mig så otroligt mycket. Jag är/har varit du i min umgängeskrets och gör mitt bästa med att hantera det idag. Klarar tyvärr inte att välja bort alkoholen helt (ännu) men du inspirerar mig, så tack. Märker dock att det är så jävulens svårt att " ta det lugnt". Jag tror att anledningen till att ditt inlägg blir så uppmärksammat nu, även efter att du firat jubileum flera år i rad, är att du beskriver detaljerna och ger exempel som gör att andra känner igen sig och därmed börja reflektera över sina beteenden. Så bra! Tack tack tack för att du delar med dig!

  Julia 2017-02-15 14:39:13 http://None
  Svara
 • Otroligt starkt gjort! Ett stort grattis till dina 7 år.

  Veronika 2017-02-15 13:21:17 http://www.veronikamnorberg.se
  Svara
 • Älskar er podd! <3 Tusen tack för detta avsnitt,det är SÅ viktigt att prata om. Satt och fulgrät genom största delen av avsnittet för det fick mig att KÄNNA så mycket! Tack Josefin,tack Vanja,ni är så inspirerande!

  Daniela 2017-02-15 11:45:42 http://None
  Svara
 • Tack modiga Josefin för ditt inlägg om din nykterhet, det behövs fler sådana inlägg. Sitter och lyssnar på podden nu och läste precis ditt inlägg igen(för tredje gången faktiskt) och får en sån klump i magen. Du skriver så ärligt och jag känner igen mig i så mycket. Jag hade det inte heller så bra i min familj och direkt när tonåren kom flydde jag in i alkoholen. Denna magiska plats i fyllan där allt plötsligt kändes fantastiskt, där ångest, rädsla och oro trängdes undan. Jag var den som dansade på borden, den som sjöng och dansade på tunnelbanan, den som kom direkt från festen till skolan/jobbet, den som var skitkul att festa med men också den som däckade på konstiga ställen, den som spydde och blev alkoholförgiftad typ en gång i veckan. Den som vaknade utan en susning om vad som hade hänt under kvällen. Jag hade tyvärr inga vänner som stöttade eller hjälpte, istället vände de på klacken utan ett ord. Inte heller hade jag föräldrar som såg, inte lärare eller andra vuxna heller och jag var nog en briljant skådis för skulle jag berätta hur det faktiskt var för de jag kände på den tiden skulle de nog bli förvånade. Som med så mkt annat höll jag upp en fasad, en fasad jag nog inte riktigt visste om själv ens att jag hade. Det var inte förrän jag vart äldre och träffade en ny kille som jag insåg att hur jag är med alkohol, är fan inte normalt. Jag fick aldrig hjälp, jag sökte den heller inte men jag insåg tillslut att jag var en som inte kunde dricka. Fick även reda på att alkoholism fanns i mina gener, något som aldrig hade berättas för mig. Hade jag läst ditt inlägg då, när jag gick i gymnasiet så hade jag nog insett hur enorma mina problem var och att jag faktiskt var värd att få hjälp.

  Jag tror ditt inlägg hjälper många, kanske får dem att söka hjälp eller inse att de ska sluta dricka. Återigen tack för ett viktigt inlägg ❤️

  Maria 2017-02-15 10:14:10 http://None
  Svara
 • Tack modiga Josefin för ditt inlägg om din nykterhet, det behövs fler sådana inlägg. Sitter och lyssnar på podden nu och läste precis ditt inlägg igen(för tredje gången faktiskt) och får en sån klump i magen. Du skriver så ärligt och jag känner igen mig i så mycket. Jag hade det inte heller så bra i min familj och direkt när tonåren kom flydde jag in i alkoholen. Denna magiska plats i fyllan där allt plötsligt kändes fantastiskt, där ångest, rädsla och oro trängdes undan. Jag var den som dansade på borden, den som sjöng och dansade på tunnelbanan, den som kom direkt från festen till skolan/jobbet, den som var skitkul att festa med men också den som däckade på konstiga ställen, den som spydde och blev alkoholförgiftad typ en gång i veckan. Den som vaknade utan en susning om vad som hade hänt under kvällen. Jag hade tyvärr inga vänner som stöttade eller hjälpte, istället vände de på klacken utan ett ord. Inte heller hade jag föräldrar som såg, inte lärare eller andra vuxna heller och jag var nog en briljant skådis för skulle jag berätta hur det faktiskt var för de jag kände på den tiden skulle de nog bli förvånade. Som med så mkt annat höll jag upp en fasad, en fasad jag nog inte riktigt visste om själv ens att jag hade. Det var inte förrän jag vart äldre och träffade en ny kille som jag insåg att hur jag är med alkohol, är fan inte normalt. Jag fick aldrig hjälp, jag sökte den heller inte men jag insåg tillslut att jag var en som inte kunde dricka. Fick även reda på att alkoholism fanns i mina gener, något som aldrig hade berättas för mig. Hade jag läst ditt inlägg då, när jag gick i gymnasiet så hade jag nog insett hur enorma mina problem var och att jag faktiskt var värd att få hjälp.

  Jag tror ditt inlägg hjälper många, kanske får dem att söka hjälp eller inse att de ska sluta dricka. Återigen tack för ett viktigt inlägg ❤️

  Maria 2017-02-15 10:13:29 http://mariaanderzon.blogg%40gmail.com
  Svara
 • Härligt. Sitter och lyssnar på er podd just nu. Bästa starten på dagen. 🙂 Skrev ett blogginlägg om er podcast tidigare i veckan, bland annat om hur mycket ni peppar och att ni inspirerar. Här kan du läsa detta: http://nouw.com/dietistlova/poddtips—josefin-vanja-28952945

  Lova 2017-02-15 08:24:11 http://www.nouw.com/dietistlova
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!