Om min morgonträning ★

Många av er har sett på Instagram stories att jag brukar morgonträna några pass i veckan och fler av er har frågat mycket om vilken typ av träning jag gör. Jag bloggar sällan om min träning men vill börja dela med mig mer och pepp er även där. För jag tror (och vet) att träning är världens bästa knep till att må ännu bättre – på alla plan. Såklart passar inte all träning för alla men jag kan bara dela med mig av vilken träning som funkar för mig. 
Jag tränar tre mornar i veckan och försöker utöver det få till en långpromenad och ett par yogapass i veckan men i dag ska jag fokusera på att berätta om mina träningspass. Jag kör alltså ”Kayla-programmet” (läs mer om det här!) som vädligt många känner till. Om du inte känner till det är det en grym tjej som heter Kayla som har skapat detta program (och massa saker runtomkring) och det har blivit det största träningsforumet i världen för tjejer. (Kolla in hennes Instagram här!) Hon fokuserar mycket på ”för och efter bilder” på hennes Instagram men främst för att besvisa att utseendet inte har något att göra med vikten. Eftersom vi hela tiden bli matade med artiklar om ”Hur man rasar i vikt” tycker jag att det är ett myckte bättre spår att köra på. Alltså att du kan väga mer om du börjar träna men på bilderna ser du att du är stakare än förut. För mig är vikt helt ointressant. Jag minns typ inte när jag vägde mig senast. Och jag tränar inte för att gå ner i vikt eller för att bli ännu smalare. Jag får snarare större lår och rumpa när jag tränar och efter att jag kommit igång med träningen ordentligt igen de senaste månaderna har flera av mina jeans blivit mycket tajtare. Men som sagt det gör mig inget. Jag vill träna för att vara stark, bli piggare, friskare och orka mer både nu och längre fram i livet. Och att börja dagen med ett träningspass ger mig en magisk känsla. 
Även om det är vidrigt att gå upp när klockan ringer på morgonen är det värt det varje gång för att jag får en sån otrolig kick av att träna på morgonen. Det kickstartar verkligen min dag, tar mig in på rätt spår och gör mig glad. Jag märker verkligen skillnad de dagar jag morgontränar och de dagar jag har vilodag. Men man måste ju vila också såklart men jag försöker att inte hoppa över mina tre pass i veckan för jag vet hur mycket gott de gör mig 🙂
Och på gymmet kör jag alltså Kaylas träningsprogram som är ett högintesivt pass på totalt 28 minuter. Upplägget är att du inför varje pass ta fram appen eller pappren (jag köpte programmet och skrev ut) men appen är ju ännu smidigare (ska skaffa!!). Varje pass är indelat i två cirklar med fyra övningar i varje cirkel. Det kan vara tex 20 squats, 15 burpees, 40 mountain climbers och 40 sit ups. Du gör alla fyra övningar med repsektive upprepningar så många gånger du hinner på sju minuter. Vissa cirklar hinner man bara göra en gång medan andra kanske du hinner göra dubbelt av alla övningar. Efter de sju minuterna vilar du i två minuter och sen är det dags för fyra nya övningar i cirkel nr 2 som du gör så många gånger du hinner under sju minuter. Sen gör du allt en gång till så att det totalt blir 34 minuter, var av 28 minuter aktiva träningsminuter och 6 minuter vila (2 min mellan varje cirkel). Hänger ni med?
Det jag gillar med det här upplägget är dels att man får presenterat för sig exakt vad man ska göra så man slipper tänka själv (för då är det ju svårt att verkligen ta ut sig). Och de allra flesta orkar ju köra på i sju minuter så det är inte omöjligt för någon (alla gör ju övningarna på sin egen nivå – tex kan jag inte göra riktiga armhävningar så gör någon enklare variant). Och så är det otroligt effektivt. På 34 minuter är man färdigtränad och det ger verkligen resultat. Passen är uppdelade att du tex tränar mage och armar på måndagar, ben på onsdagar och hela kroppen på fredagar. Du får alltså övningar för att stärka hela kroppen. 
Kaylas program är i 12 veckor och jag gjorde alla veckor förra vintern tillsammans med min träningskompis Cissi (TIPS!!! Mitt bästa träningstips ever är att ha en träningskompis – DET KOMMER underlätta, peppa och hjälpa dig att ta dig till gymmet så otroligt mycket). Nu kör vi igen men vi kör inga speciella veckor utan vi ses tre mornar i veckan och kör blanade övningar i samma uplägg med 4 x 7 min. Och jag verkligen älskar det!
Jag hade ett långt uppehåll från gymmet mellan ca april-oktober förra året. Men under sommaren gick jag på många långa powerwalks och höll i gång på andra sätt men tyvärr kom jag helt ur träningen och tappade mycket av det jag bygggt upp under Kaylas 12 veckors program. Men nu känner jag mig tillbaka på banan. Vi har kört nu sen i december och jag känner att mina muskler börjar komma tillbaka. Och fan va najs det är att känna sig stark. Och att känna att man får bättre hållning och framförallt att man är så mycket piggare. I fucking love it! Så om ni vill ha mer träningspepp på bloggen så ger jag det gärna till er för det motiverar mig också! 
Vi kan väl börja med att inspirera varann i kommentarsfältet. Självklart får ni fråga på om Kaylaprogrammet men tips också om var, hur och när du tränar ✨??

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jättefin även utan smink verkligen?
  Bra inlägg!

  elin 2017-02-23 14:15:55 http://None
  Svara
 • Hej, undrar också hur du gör med frukost, äter du innan passen? Älskar henne träningspass men är så svag på morgonen innan frukost så kan tyvärr inte köra morgonträning.

  Veronica 2017-02-21 20:24:18 http://None
  Svara
  • Svar på Veronicas kommentar.

   Jag äter efter passen. Är aldrig speciellt hungrig när jag vaknar utan behöver komma igång innan jag bli taggad på att äta. Men ibland tar jag en banan och lite kaffe innan om jag behöver energi :))))

   Josefin Dahlberg 2017-02-22 16:21:52 http://josefindahlberg.se
   Svara
 • Hur gör du med frukost? Äter du något innan eller efter? Kramis <3

  Clara 2017-02-21 20:01:34 http://None
  Svara
 • cool blogg

  JONAS SVERIGES SNYGGASTE BLOGGARE 2017-02-21 19:18:22 http://toppenfem.blogg.se
  Svara
 • Roligt att se att du kommit igång så bra med träningen. Låter som ett härligt upplägg och grym start på dagen 🙂

  Lova 2017-02-21 18:50:12 http://www.nouw.com/dietistlova
  Svara
 • Jag tycker att det är bra att du skriver om träning på det sättet du gör. Inte om träning för att man ska gå ner i vikt men istället skriver peppigt så att man vill träna och inte tvärtom. Jag har faktiskt börjat träna och är väldigt nöjd, jag tänker att det är bra att få en lite starkare oh smidigare kropp med hjälp av yoga så det har jag börjat med. Skulle vara roligt att se ett pass med yoga som du gör eftersom du verkar så duktigt på yoga! Och så behöver jag och säkert andra också; lite inspiration.

  Katja 2017-02-21 18:23:52 http://None
  Svara
 • Mitt bästa tips: Det viktiga är ATT du tränar inte HUR. Det har jag skrivit upp som nyårslöfte. Jag har hantlar, yogamatta, gummiband och lite annat hemma så jag kan aldrig skylla på att jag inte orkar gå till gymmet. Utan då är det precis lika ok att dra fram hantlarna och köra ett arm/ryggpass hemma i hallen eller sätta på en film och göra situps och magövningar på mattan.
  Sedan har jag träningsmål för 2017. Där har jag tydliga mål som jag bockar av vilket gör mig väldigt motiverad. Har tidigare haft svårt att se förändringen men med mål som står skrivna på papper blir det tydligt. Tar även bilder för att se förändringen.

  2017-02-21 17:59:36 http://None
  Svara
 • Cool blogg

  Jonaz 2017-02-21 14:41:41 http://toppenfem.blogg.se
  Svara
 • Tack för ett superbra inlägg!

  Amanda Jona [SPONTAN] 2017-02-21 09:37:29 http://spontan.blogg.se
  Svara
 • En grej som funkar väldigt bra om jag inte hinner eller kan dra till gymmet (eller inte vill förstöra frisyn) så städar jag. Man rör på sig i kanske 40 min om man dammsuger, moppar, skrubbar toan, etc. Då får man både gott samvete att man städade, rörde på sig, och slapp förstöra en Good hair day. ?
  De senaste veckorna har jag lagt till "om det tar mindre än fem minuter: gör det". Gäller kanske inte träning, men får en att röra lite på sig om det gäller t ex gå ut med soporna eller gå och handla mjölk runt hörnet. Jag som pluggar uppskattar små pauser för att inte sitter för länge (som är dåligt för ryggen) och får små saker o hemmet gjort.
  It’s a win win win situation ??✨

  Amanda 2017-02-21 09:14:55 http://Thejonegard.wordpress.com
  Svara
 • Omg bästa tipsen! Tack!

  Karina 2017-02-21 07:32:53 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!