Övning för att må ännu bättre ❥

Förra veckan körde jag ju igång en ny grej på bloggen nämligen ”Veckans tankeutmaning” (läs det inlägget här). Jag körde igång med det här för att jag får otroligt många frågor om hur man mår bättre, blir mer positiv, gladare mm och därför tror jag att dessa övningar och påminnelser varje vecka kanske kan hjälpa till. Jag tror inte att välmående bara kommer gratis utan vi måste jobba för att må ännu bättre, för att bli ännu friare. Och för mig har den här typen av övningar hjälp jättemycket. Även om de känns otroligt simpla och man har hört om dem massa gånger. Men har du verkligen provat och sett om det ger någon skillnad?  
Och veckans tankeutmaning är att ställa in tankarna på allt bra vi har i våra liv. Att vi ser på det var har i stället för det vi inte har. Att vi lyfter fram det vi är tacksama för. Jag köpte nyss en ny anteckningsbok där jag nästan varje kväll skriver ner vad jag är tacksam för och vilka bra saker som hänt under dagen. Det gör att jag somnar med ett leende på läpparna. Och när jag vaknar minns jag den sköna känslan jag somade med och får en fin start på dagen. För när vi tänker på allt bra vi har i livet får vi en härlig känsla i kroppen. Och det gör, tror jag, att det är lite lättare att se det positiva i saker som sker i stället för det negativa.
Så ”veckans tankeutmaning” är att varje dag tänka på vad du är tacksam för i livet.
Och ett tips är att skriva ner det  i en anteckningsbok ✨ Så nu börjar tacksamhetsveckan!! 
I dag känner jag mig extra tacksam för:
Att jag är frisk
Att jag är nykter
För min familj
För mina vänner
Att ni läser min blogg
Att jag har min egen lägenhet
Att jag får jobba med det jag älskar
Att jag är jag

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej fina,
  Jag har börjat lyssna på din och Vanjas podd. N är så härliga och ni sprider så mycket energi, tack! Jag har en gratitude journal där jag (några gånger i veckan) skriver ner det jag är tacksam för. Det är så skönt att få lite perspektiv på sitt liv och känna tacksamhet för det man har ?.

  Meri 2017-03-07 21:25:18 http://ettlyckliagreliv.blogg.se
  Svara
 • Så bra utmaning! Idag är jag tacksam över att det börjar bli ljusare, att jag strax påbörjar min PT-utbildning och för att jag har blivit mycket snällare mot mig själv.

  Tack vare din utmaning förra veckan har jag nu lagt till en kategori i min Bullet Journal, nämligen vad jag gör varje dag för att jag ska leva mitt drömliv och nå mina mål. Så motiverande och peppande!

  Ida 2017-03-07 21:01:09 http://nouw.com/happinessbyida
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!