Hållbara jeans och Cissi Forss rappar i musikvideo ★

Just nu samarbetar jag tillsammans med Gina tricot för att lyfta deras hållbarhetssatsning som jag såklart tycker är en superbra grej! För den här kampanjen har Gina tricot tillsammans med Cissi Forss gjort en helt underbar film som handlar just om hållbarhet. Och den är helt magisk, så sjukt bra låt och roligt filmat! 
I videon får vi se en helt ny sida av Cissi där hon intar rollen som sångerska och rappare. Den speciealskrivna låten heter The Way och i videon från vi följa med från Gina tricots huvudkontor i Sverige till bomullsfälten i Indien. Ni bara måste se den ✨
 Alltså hur härlig? Helt underbar! ✨
Och nu utökar Gina tricot sitt sortement igen och den här gången med ännu fler hållbara jeansmodeller. Min modell som jag har på mig heter Mika och inte bara snygg och hållbar utan också vädligt sköna! – spana in dem här! Min gula tröja kommer också från kollektionen som heter ”The Good Project” men den är slut online men finns kvar i butik. Och det finns massa andra fina toppa i den kollektionen – klicka här för att se mer!
För att bli ännu mer hållbara stödjer Gina Tricot arbetet för en mer hållbar bomullsproduktion och samarbetar med (BCI) Better Cotton Initiative. Ett utbildningsprojekt där bönderna får lära sig att odla bomull på mer hållbara sätt som är bättre för miljön. Jag älskar att Gina tricot tar ansvar för sina produkter och hela tiden jobbar på att bli bättre och bättre på hållbarhetsfronten! Och nu är alltså en tredjedel av Gina tricots produkter tillverkade i hållbara material, heja heja!! Läs mer och spana in behind the scenes från inspelningen här!
För man vill ju kunna älska mode och få shoppa nya kläder utan dåligt samvete. Och när det kommer till jeans gillar jag att satsa på modeller som känns klassiska och som funkar till mycket. De här svart/gråa jeansen är ett par sånna. Jag kan ha dem till vardags, på jobbet, på middag och på en utekväll! Och glöm inte att du INTE SKA tvätta jeansen för ofta. Det behövs inte och tar bara massa onödigt vatten!
Så spana in Gina tricots nya hållbara jeans och bär dem med gott samvete! Puss J! ?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Gina Tricots kampanj har, med helt rätt skäl, mött väldigt mycket kriik. Jag hoppas att en är villig att ta del av den och skapa sig en mer nyanserad bild.

  http://www.etc.se/inrikes/raseri-mot-gina-tricots-kampanj-borde-fan-vara-straffbart

  Bomullsodling IRL

  Gina tricot har släppt en video där svenska skådisen/artisten Cissi Fors peppigt rappar om miljösmartare bomull. Cissi studsar glatt runt bland namnlösa indiska arbetare,främst kvinnor som anonymt får plocka bomull i bakgrunden. Hon rappar till små barn om att "do it" (make a change) och ja… den exotifierande rasismen kan inte bli mycket tydligare än så. Gina tricot försvarar sig med att det är "modernt" och att de ville visa upp lite mer av produktionskedjan för konsumenten. Jag har gjort en egen liten film med peppig musik (det var iaf tänkt att vara peppig musik med i klippet), med verkligheten bakom bomullsodling med barnarbete, kemikalier och skadade kroppar. Sådär modernt som Gina tricot vill ha det… (Obs, känsliga bilder i slutet på skadade fötter/händer pga kemikalierna som används för att odla bomull. Sådana som gina tricot använder…)

  Publicerat av Vardagsrasismen den 16 mars 2017

  Mvh

  Anna

  Mvh

  Anna

  2017-03-16 17:06:06 http://None
  Svara
 • h e l v e t e vad inspirerad jag blev! så jävla kick-ass kvinnor: du, cecilia, kvinnorna på gina osv. klapp klapp klapp! <3

  älskar dessutom att de bah, "vi är inte där än, men vi gör vårt bästa". gillar att de som företag tar ansvar, konsumenter har ett ansvar att konsumera mindre, men ffa tror jag att den stora förändringen kommer av det som nu gina håller på med. att de dessutom lyckas föra fram sitt budskap i en låt jag nu kommer gå och sjunga på hela dagen, oj oj oj! T A C K <3

  Sara 2017-03-12 08:33:28 http://None
  Svara
 • Håller med, riktigt grym video med snygga bilder och härligt lättsam ton om ett viktigt ämne! Riktigt bra initiativ från Gina Tricot också, tummen upp för det. 🙂

  Lillian 2017-03-11 15:34:41 http://daybreakblogg.se
  Svara
 • Men byxan som du har på dig finns inte på den länken som
  du har lagt ut? Eller menar att just denna färg finns inte med

  2017-03-10 18:13:11 http://None
  Svara
 • Så fin du är, trevlig fredag på dig!

  Sari 2017-03-10 15:52:36 http://rodeo.blogg.se
  Svara
 • Nu känner jag att en guld tröja måste införskaffas. Sjukt snyggt ❤️

  2017-03-10 10:51:06 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!