Ta makten över dina pengar ★ Mitt bästa tips!

I samarbete med Tink

Jag får ofta frågor från er om hur man bäst sparar pengar, hur man ska ha råd att resa, äta ute och köpa nya kläder. Och jag har inte kunnat ge så bra svar för jag har aldrig varit en ”sparare” eller en ”person som har koll på sin ekonomi”. Men i höstas började jag ju långtidsspara och pensionsspara och jag kände mig så himla duktig. Och förutom att jag började spara pengar fick jag dessutom reda på att det faktiskt är rätt kul att ha koll på sina pengar. Och att det är kul att se pengar växa ✨ Men ändå ger ju pengar någon slags ångestkänsla. Det är rätt ofta jag struntar i att kolla mitt konto för det känns lättare att inte veta. Men det är ju inte speciellt hållbart egentligen. Det bästa är ju såklart ha koll! Och här kommer mitt tips in i bilden. Nämligen den smarta appen ”Tink”! ✨

I Tink-appen samalar du alla banker i en app och du kan göra alla dina bankärenden på ett ställe. Oavsett om det gäller sparande, få koll på utgifter eller få en bättre boränta ✨ Appen hjälper också dig att kategorisera dina köp så att du enkelt får koll på vad du lägger dina pengar på och därmed lätt kan se vad du kan dra ner på för att spara pengar ✨ Som sagt har jag inte haft superbra koll men jag har ju vetat att jag är rätt ”slösig”. Men att jag lägger flera tusen i månaden på blommor och frukostar ute hade jag inte riktigt koll på och det känns ju faktiskt lite onödligt. Eller både ja och nej. Blommor ger mig så mycket energi. Jag älskar dem. De gör min vardag finare, mina bilder finare och de sprider bra energi ✨ Men jag kan ju faktiskt anstänga mig och gå och köpa blommor på torget i stället för i fina blombutiker, så det är mitt nya mål! Ang mina frukostar ute har jag faktiskt redan dragit ner på det. När jag såg i appen hur mycket jag la på det kände jag att ”nej, här kan jag ju faktiskt spara in lite pengar”. Så nu gör jag goda frukostar hemma och så kan jag unna mig en eller två frukostar ute i veckan, och verkigen njuta av dem ✨?

Jag vill ju som ni alla flesta vet få ut så mycket jag bara kan av livet. Jag vill resa, göra roliga saker med mina vänner och kunna köpa fina blommor när jag vill. Därför har jag bestämt mig för att jag ska ha koll på mina pengar. Jag ska veta vad jag lägger pengar på och jag ska försöka bli lite mer ekonomismart! 

Jag tycker också det är dags för oss tjejer att prata lite mer om pengar. Det känns väldigt ovanligt att man gör det?! Både vad gäller lön och vad saker och ting kostar. Jag tycker vi ska ta makten över våra pengar och se till att lägga dem på de saker vi mår bra av. Andra kanske tycker det är helt galet att jag köper blommor för 2000 kr i månaden medan jag tycker det är en självklart utgift för det ger mig så mycket. Man får göra som man vill och så länge man har koll är det ju ingen fara ✨

Jag ser fram emot att följa min eknomi i appen, se hur jag drar ner på vissa utgifter och hur jag får mitt sparande att växa ✨ Jag ska blir lite mer som Blondinbella och köra på ”ekonomista-spåret” och jag är faktikst riktigt peppad – vilka är med mig? 

Ladda ner appen här! och börja ta makten över dina pengar i dag för att få ut ännu mer av livet och kunna unna dig det som du mår bra av ✨ Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Jag har sparappen dreams! Den är sååå smidig har sparat ihop bra mycket mer pengar på kort tid än vad jag trodde jag kunde! Speciellt med de olika "tjuv"-valen! ?? Det märks inte ens att man sparar Tips tips!

  Angelique 2017-04-20 22:44:48 http://None
  Svara
 • ÄLSKAR din kalender! Som det kalenderfreak jag är så måste jag bara fråga VART ÄR DEN IFRÅN???

  Ida 2017-04-20 09:23:37 http://None
  Svara
 • Vilken fin tröja! Var är den ifrån? 🙂

  Rebecca 2017-04-20 08:24:48 http://None
  Svara
 • Finns ju en massa sådana appar.

  Erika 2017-04-19 21:26:44 http://nouw.com/erikasworld
  Svara
 • Åh blev pepp nu på att få lite mer koll, på att fundera ut vad jag faktiskt vill lägga pengar på. Vad, som du säger, ger energi. Bra inlägg!

  Elsa 2017-04-19 19:17:44 http://elsaherlitz.blogg.se
  Svara
 • Håller med! <3 mer pratas om och mer ekonomitips.

  Katja 2017-04-19 18:54:10 http://None
  Svara
 • Jag är med! <3

  Katja 2017-04-19 18:51:39 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!