Varför jag vägrat vara osminkad!

I veckans avsnitt av vår podd ”Josefin och Vanja” pratar vi om det här med att vara helt osminkad. Om hur jobbigt vi tycker det är och om varför det är så (ni kan lyssna på avsnittet här!). Både jag och Vanja har haft problem med vår hy fast på helt olika sätt och det är nog därför vi båda tycker det är helt otänkbart att gå utanför dörren utan foundation.
Och att jag lägger upp närbilder på mitt ansikte som är osmikat och helt utan filter är ju helt bananas! Och något jag aldrig trodde att jag skulle göra….
Men i måndags när det var dags att ta mig till drömkontoret för att spela in veckans podd hann jag inte sminka mig. Tio minuter innan jag skulle gå satt jag i morgonrock och skulle precis skicka iväg ett jobb innan min deadline. Så jag fick dra på mig jeansen, en färgglad tröja (så jag inte såg helt livlös ut) och sticka hemifrån. Såklart tog jag med mig sminkväska för jag skulle ju absolut sminka mig på konotret. 
Jag ursäktade mitt ansikte för både min assistent Anna och för Vanja men ingen av dem såg ens att jag var helt osminkad. Till min stora glädje! 
Som jag lovade i podden skulle jag ta en bild på hur jag såg ut precis där jag satt och poddade utan att piffa något. Så här har ni bilden alla ni som lyssnat på veckans avsnitt! Here is the truth!
Jag tror att jag har en överdriven bild i huvudet om hur jag ser ut osminkad, om att min hy fortfarande är superdålig. På sommaren går jag glatt utan smink för så fort jag får lite färg i ansiktet känner jag mig fräsch och fin och kanske bara behöver dutta lite concealer under ögonen och ha på lite läppstift. Men annars kör jag oftast väldigt osminkat under sommaren. Men att göra det till vardags, när jag ska till kontoret, på möte eller fika med en kompis resten av året = OTÄNKBART! Det händer inte!!
Eller så kanske det är nu det gör det? För jag sminkade mig aldrig efter podden, hade mitt möte osminkat och jag dog inte av det och fick inga luriga blickar. Så det gick ju hur bra som helst. 
Och egentligen är jag ju rätt bra på at strunta i vad andra tycker och tänker om mig. Men ändå har jag svårt att släppa just den här biten. Men som sagt har jag haft mycket problem med min hy. Jag har fortfarande problem med stora porer, ojämn färg och så får jag en finne här och där. Men tidigare, när jag var ca 20 år, då fick jag i en period äta medicin för att jag hade sån problem med min hy. Och även om den är hundra gånger bättre i dag sitter det där i. Jag tror fortfarande att jag inte ser klok ut utan foundation. 
Visst har jag mina porer och lite ärr här och där men så farligt är det ju inte. Och måste jag verkligen ha ”perfekt hy” varje dag? Nej, det måste jag såklart inte. Och det känns SÅÅÅ skönt att inse detta. Tänk va mycket tid jag kommer spara. Jag hatar att sminka mig på morgonen för det tar så lång tid. Så det ska bli skönt att i alla fall dra ner lite på den tiden. Även om jag inte kommer gå helt osminkad varje dag så är jag just ju taggad på att ha lite mindre smink över lag, lite a lá Parislooken som jag tjatar om så mycket!
Som jag säger i podden gillar jag ju att känna mig snygg och jag tycker det är kul att sminka mig i bland men det känns skönt att ha ett val. Vissa dagar kan jag gå hemifrån precis som jag är, fast med en härlig outfit såklart 😉 och vissa dagar med både sminkad hy och en eyeliner på ögonlocket ✨
Flera av er har bett mig skriva lite mer om det här med min hy så jag hoppas ni fick ut något av detta nu. Och att ni också kan dela era ”hy-stories” här i kommentarsfältet. För ingen är ju perfekt man måste komma ihåg det. Och jag känner att jag måste komma ihåg att inte sträva efter att hela tiden se så bra ut som möjligt eller ha så bra hy som möjligt. Det finns viktigare saker att lägga tid på. Men det jag däremot är extra sugen på att göra just nu är att ta hand om min hy lite extra. För mig blev min hy extremt mycket bättre när jag började använda bra hudvård (ni kan läsa om vilka produkter jag använder här!). Så nu ska jag nog unna hyn lite extra fukt i form av en mask här hemma i sjuksängen ✨? Dela gärna mer er om era tankar kring detta! Puss på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Jossan, du är jättevacker!!! Det var det första jag tänkte när jag såg första bilden utan att ha läst texten.

  Jennhy 2017-05-22 14:07:10 http://nouw.com/jennhyolsson
  Svara
 • Du är ju hur fin som helst! Kram

  2017-05-22 10:51:34 http://None
  Svara
 • Min hy har varit kass sedan jag var 13, jag är 24 idag. Har perioral dermatit och tendens till acne, och har ätit medicin nästan konstant (med endast några få veckors uppehåll efter en kur för att det sett bra ut och vi trott att det kanske skulle låta bli att komma tillbaka, men nej sån tur hade jag inte…). Jag sminkade mig jättemycket under högstadiet, men hur mycket smink jag än drog på så såg det nästan ännu värre ut istället. Det slutade med att jag under gymnasiet inte sminkade mig alls, men där var perioder när jag gick runt och "gömde" mig, vägrade gå utanför huset i onödan, följde aldrig med på fester eller fika eller vad som helst för folk kunde ju se mig och jag hatade hela min kropp. Har faktiskt inte använt smink på flera år nu, just pga ett tag var det så illa att jag hade öppna sår i ansiktet som sminket inte ens fäste på. Det har inte varit lätt, men det har blivit bättre (om än inte helt bra) med tiden. Just nu ser min hy fantastisk ut, men det har bara gått en månad sedan jag avslutade senaste roaccutankuren, så vi får väl se om jag kanske kan slippa mediciner från och med nu. Jag hoppas det. Efter över tio år på diverse mediciner så vet jag knappt hur kroppen funkar utan alla biverkningar. Tänk vad man gör för att få se ut som alla andra …

  Fick en chock för några veckor sedan när en okänd tjej gick fram till mig och gav mig en komplimang för min hy, för att den såg "så himla flawless, helt perfekt" ut. När ens hy varit så dålig i så många år, så sitter den synen verkligen kvar i huvudet trots att det inte är så. Förstår exakt hur du menar med detta inlägget, men jag hade aldrig kunnat gissa att du haft problemhy när jag ser dina bilder idag, precis som tjejen som gav mig den där komplimangen inte kunde tro att det kunnat vara så illa som det varit för mig.

  Josefine 2017-05-21 17:00:23 http://myllenberg.se
  Svara
 • Jag går oftast utan smink. Foundation kanske jag har till någon enstaka fest t.ex. Tycker det är rätt skönt att inte tänka på utseendet utan kunna fokusera på sällskapet, samtalsämnet osv. men det är en lång väg dit tyvärr, då tjejer från tidig ålder får höra att de inte duger som de är. Enda nackdelen jag upplever med att jag inte brukar ha smink är att jag alltid får visa ID på systembolaget och ibland även när jag köper skraplotter :-p Fast det tycker många ska ses som en positiv grej. Att jag som 37 år gammal måste visa ID. Det tycker dock inte jag. Jag hade önskat att se mer "mogen" ut vid det här laget.

  Tess 2017-05-21 14:44:10 http://highlandertess.blogg.se
  Svara
 • Så härligt att se dig utan smink! Man blir så matad av hur perfekta alla ser ut på bloggar, tv, reklam osv, därför är det fantastiskt att få se hur fin du är utan smink. Jag har aldrig kunnat ha så mycket smink för så fort jag använder rouge eller foundation får jag finnar. Så jag får nöja mig med consealer och maskara, även om jag hade önskat att jag kunde sminka mig mer ibland. För ca 10 år sedan slutade jag med allt, smink, olika krämer, ansiktsvatten och efter det har min hy blivit mycket bättre. Behöver dock smörja ansiktet fläckvis med något återfuktande på vintern. I början sved det och kändes som att hunden ramlade av men när huden vant sig blev den mycket finare. Fast jag har kvar mina stora porer?

  Elin 2017-05-21 11:47:03 http://None
  Svara
 • Du ser ju riktigt awesome ut, utan sminket. /man

  ante 2017-05-19 16:11:48 http://None
  Svara
 • Måste först bara säga att jag tycker du är otroligt vacker utan smink!! <33 Jag själv, som många andra har också haft så mycket komplex för mitt utseende utan smink. När jag var runt sexton insåg jag hur skevt det var att jag inte ens kunde gå till coop femtio meter bort och handla utan smink. Så jag började utmana mig själv i baby steps. Börja att gå och handla utan smink, gå på släktträffen utan smink, träffa en kompis utan smink, köra på en sminkfri dag i skolan osv. Just nu trivs jag helt okej utan smink, tror främst jag blivit van under tiden som gått på detta år då jag jobbat på förskola, för jag orkar verkligen inte sminka mig när jag börjar halv åtta/åtta. Dessutom kommer barnen med fler kommentarer om jag är sminkad, haha. Sen kanske jag sminkar mig om jag ska hitta på något efteråt för att känna mig lite extra piffig ^^ För jag tycker ändå att det är kul med smink!

  Emelie 2017-05-19 11:28:20 http://juniflickan.se
  Svara
 • Du är heeeelt flawless osminkad! Att ha glasögonen på sig är mitt bästa gå-osminkad-knep. Då kan man gömma sig lite (jag tycker att mina ögon ser mini ut utan smink) och samtidigt få lite färg!

  Jag har förresten också börjat använda padsen sen du tipsade om dem och de är så grymma! Jag märker seriöst skillnad från dag till dag! ( Här är mina andra nya hudvårdsprodukter om nån skulle va nyfiken: http://www.emiliawesterstrom.se/2017/05/16/min-nya-hudvardsrutin/ )

  Emilia 2017-05-19 10:32:21 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Jag brukade känna precis samma, att det verkligen var en no go att gå utan smink när jag var ute i offentligheten. Men sedan jag började på en dansutbildning för 3 år sedan försvann det helt. När man dansar och svettas dagarna i ända är det liksom ingen idé att sminka sig, och jag är faktiskt förvånad över hur snabbt man vänjer sig vid att vara och se sig själv osminkad. Nu tycker jag liksom att jag ser konstigt ut när jag sminkar mig och inte när jag inte gör det. Det är en otrolig lättnad skön känsla och att inte känna smink pressen! Go osminkat!

  Karin 2017-05-18 07:13:39 http://amongpillowsandblankets.for.me
  Svara
 • Vilken medicin åt du? 🙂

  Lisa 2017-05-17 22:06:26 http://None
  Svara
 • Så fin utan smink!!

  Johanna 2017-05-17 20:03:50 http://None
  Svara
 • Men alvarligt!! Du är ju super fin utan smink!! Du behöver inte änns något smink så fin är du:)

  Theres 2017-05-17 19:59:22 http://None
  Svara
 • Men du är ju jättefin utan smink! Jag har (peppar, peppar) alltid haft bra hy. Någon prick hit eller dit vid mensen men inget som stör mig. Försöker att balansera upp det, går jag jättesminkad en dag så går jag osminkad en annan. Annars är det så stor risk att man fastnar i en cirkel att man måste sminka sig hela tiden.

  Mona 2017-05-17 18:33:06 http://www.monadoust.se
  Svara
 • Jag använder endast mascara, läppstift och brynpenna i sminkväg. Naturligt smink. rengöring, ansiktskräm/ansiktsvatten när det kommer till huden. Lite parisian look.

  Katja 2017-05-17 17:07:09 http://None
  Svara
 • Du behöver inte smink!
  Du är jättefin ?
  Och dra ner på ditt socker så kommer du bli flawless ?

  Anna 2017-05-17 16:53:12 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!